Як правильно використовувати бальзам для волосся

Здорове волосся — блискуче та красиве — завжди було головною окрасою жінки. На жаль, природа не всіх нас обдарувала густими та шовковистими локонами, але добре, що досягти такого результату можна за допомогою косметики для волосся. Одне з чільних місць серед засобів по догляду посідає бальзам. Багато хто вважає, що цей засіб обтяжує волосся й позбавляє зачіску об’єму, хоча насправді проблема не в ньому, а в правильності вибору й використання. Про це і пропонуємо поговорити в новій статті на EVA Blog.

Правильний вибір

Обирати бальзам для волосся потрібно не за порадою подружки, красою флакона та навіть не за ціною, а, перш за все, залежно від типу вашого волосся.

  • Сухе волосся потребує максимально дбайливого ставлення. Найкращий вибір для нього — живильні засоби з олією жожоба чи авокадо, що інтенсивно живлять та покращують суху структуру локонів. Таким є, наприклад, бальзам-ополіскувач Dove Hair Therapy «Сяйливий блиск».

Бальзам-ополіскувач Dove Hair Therapy
  • Для жирного волосся найкраще обирати легкі засоби, що наповнюють локони живильними компонентами, не обтяжуючи їх. Для цього ідеально підходять засоби з екстрактами цілющих трав: подорожника, кропиви, плюща та інших. Саме такий склад має бальзам-кондиціонер Smereka, створений спеціально для догляду за жирним волоссям.

Бальзам-кондиціонер Smereka для жирного волосся
  • На ослаблене волосся позитивний вплив чинять засоби, що містять вітаміни С та Е — вони укріплюють його структуру та надають локонам здорового блиску й сяяння. Таким є засіб Markell, створений спеціально для пошкодженого й ослабленого волосся.

Бальзам-кондиціонер Markell для пошкодженого та ослабленого волосся

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

  • Фарбоване волосся потребує інтенсивного догляду, який, з одного боку, захищатиме локони від пошкоджень, а з іншого подовжить яскравість та тривалість кольору. Не лише влітку, але й у будь-яку пору року для догляду за фарбованими локонами обирайте засоби з УФ-фільтрами, наприклад, маску Меліса, до складу якої входять натуральні компоненти: екстракт лаванди для природного блиску та УФ-фільтри для захисту кольору від вигорання. Використовуйте засіб 1–2 рази на тиждень.

Маска Melica для фарбованого волосся з екстрактом лаванди та УФ-фільтрами
  • Для тонкого волосся, позбавленого об’єму, не варто обирати бальзам, що полегшує розчісування — такий засіб зменшує об’єм, якого і так не вистачає. Краще за все обирати легкі та поживні засоби, котрі створюють додатковий об’єм, наприклад, бальзам MAY hair «Гіперобє’м».

Бальзам-кондіціонер May Hair “Гіпер об’єм”
  • Для пористого волосся (кудрявого або пошкодженого) добре підходять бальзами, що містять кератин: цей компонент чинить позитивний вплив на структуру локонів, заповнюючи природні пустоти та даруючи неймовірну еластичність та блиск. Саме таким є бальзам Syoss Curls&Waves, створений саме для кудрявого волосся.

Бальзам Syoss для хвилястого та кудрявого волосся Curls & Waves

Правильне використання

Сполоснули волосся від шампуню, нанесли бальзам, почекали пару хвилин, змили, загорнули волосся в рушник — готово. Саме так користуються бальзамом більшість жінок, але у цій послідовності є одна істотна помилка. Річ у тім, що вода на волоссі відіграє роль бар’єру, який не дозволяє активним компонентам засобу потрапити вглиб волоса. В результаті наші локони недоотримують корисні речовини з догляду, а ми думаємо, що купили неякісний продукт. Отже, як правильно користуватися бальзамом для отримання найкращого результату.

  1. Вимийте волосся шампунем.
  2. Злегка просушіть його рушником (не тріть і не викручуйте — просто промокніть).
  3. Нанесіть бальзам згідно з рекомендаціями виробника (на все волосся чи тільки на довжину, уникаючи коренів).
  4. Почекайте 2–3 хвилини (тривалість залежить від рекомендацій виробника).
  5. Сполосніть прохолодною водою.

Помилки, яких треба уникати

  • Здавалося б, хто не вміє користуватись бальзамом і навіщо читати рекомендації виробника. Але річ у тому, що кожному засобу потрібен певний час, щоб подіяти. Одні встигають наситити волосся корисними компонентами вже за 2 хвилини, іншим потрібно 3–5 хвилин. Якщо ви змиєте їх раніше, результат буде не таким, як очікували, а якщо пізніше, волосся перенасититься й стане важким. Тож найголовніше правило: обов’язково використовуйте засіб з такою частотою та тривалістю, як зазначає на етикетці виробник — не більше й не менше.
  • Головне завдання шампуню — змивати з волосся забруднення, але не прискорювати його зростання, не живити та не зволожувати. Тож навіть якщо ви придбали шампунь 3 в 1 з бальзамом та кондиціонером, засобів для догляду він не замінить. Засоби для миття й догляду найкраще використовувати окремо.
  • Дехто вважає, що для того, щоб повернути до життя тьмяне волосся, замість бальзаму можна використовувати маску для волосся. В результаті через надто інтенсивне живлення волосся може перевантажитися, втратити об’єм й швидко бруднитися. Тому використовуйте кожен засіб за призначенням.
  • Звісно, хороший бальзам для волосся може значно покращити його вигляд, але не варто покладати на засіб для догляду надто багато очікувань. Від наявних посічених кінчиків вже не врятує жоден догляд, якою б багатообіцяльною не була реклама по телевізору. Їх можна лише зістригти й почати відрощувати знову, тепер уже з правильним доглядом.

Бажаємо здоров’я та краси вашим локонам, а вам — чудового настрою!

Бальзам-кондиционер MAY hair Гипер-объем

21.90
Купити

Бальзам-кондиционер для волос Markell Cosmetics Professional Hair Line для поврежденных и ослабленных волос

113.00
Купити

Маска Melica для окрашенных волос с экстрактом лаванды и УФ-фильтрами

128.00
Купити

Бальзам-ополаскиватель Dove Hair Therapy Сияющий блеск

89.00
Купити
27 Червня / 2018 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA