Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об’ємом — це тренд, який з нами давно і надовго. Однак зробити його в домашніх умовах, не звертаючись до послуг стиліста, буває ой як не просто. Якщо ти в пошуку простих і робочих «рецептів» зі створення об’ємних укладок, ласкаво просимо до нас на вогник. EVA Blog запропонує тобі цілу низку хитрощів, ефективних засобів і лайфхаків, які допоможуть залишатися на висоті та зачісці, і твоєму настрою.

1-Пишні-укладки-з-ефектним-прикореневим-об'ємом

Цікаво на тему: 6 причин чому волосся не тримає укладку

Увага на стрижку

2-Увага-на-стрижку

Довжина волосся та обраний вид стрижки в об’ємних зачісках вирішує дуже багато. Розкішна копна густих локонів до куприка має карколомний вигляд, проте через їхню важкість скрадається весь об’єм біля коріння. Фізика, що тут зробиш. Це не означає, що довге волосся «приречене» на зализані укладки, адже сьогодні існує безліч засобів, які допомагають впоратися з гравітацією. Але якщо вибрати правильну форму, домогтися стильного об’єму буде значно легше.

Шукай EVA Blog в Instagram

Найкраще для пишних укладок пасують багатошарові текстурні стрижки з пасмами різної довжини — трохи коротшими зверху і довшими всередині. Такий трюк дає змогу полегшити укладку, надати їй рухливості та природного об’єму. До речі, подібні зачіски досить популярні серед селебріті: їх любить Джей Ло, Біллі Айліш, Селена Гомез, Дженіфер Лоуренс і Кейт Бланшет.

Цікаво на тему: Модні стрижки на середнє волосся

Підбираємо правильний догляд

3-Підбираємо-правильний-догляд

Нерідко причиною «прилизаної» укладки є засоби для догляду, які просто не підходять за типом волосся. Наприклад, багатий оліями відновлювальний шампунь може обтяжувати локони й сприяти тому, що шкіра голови стає жирною швидше. Щоб зачіска радувала і виглядала пишною, зверни увагу на засоби для додання об’єму. А якщо волосся швидко жирніє, придивися до себорегулюючих і глибоко очищувальних шампунів — вони подовжать свіжість укладання і дозволять отримати бажаний об’єм біля коріння.

Рекомендовані продукти:

Також варто правильно наносити подальший догляд. Бальзами, кондиціонери та маски не варто використовувати на коренях, щоб не прискорювати їхнє забруднення, тільки по довжині. Однак це не стосується продуктів, які призначені спеціально для нанесення на шкіру голови. Наприклад, засоби, що стимулюють ріст або догляд проти лупи.

4-Підбираємо-правильний-догляд

Лайфхак: Не забувай про магію сухого шампуню. Щоб продовжити свіжість зачіски, якщо волосся швидко жирніє, його можна використовувати не через 1-2 дні після миття, а відразу, під час або після укладання.

Використовуй стайлінг для надання об’єму

Без спеціалізованої косметики важко домогтися довготривалої об’ємної укладки, яка не «обпаде» за кілька годин. Правильно підібраний стайлінг додає пасмам структурності, ущільнює тонкі локони та забезпечує м’яку та еластичну фіксацію зачіски. До яких засобів варто придивитися для пишного прикореневого об’єму?

6-Використовуй-стайлінг-для-надання-об'єму

Цікаво на тему: 5 модних укладок на коротке волосся

Муси та пінки

Дехто ставиться до подібних продуктів скептично, «звинувачуючи» їх у тому, що вони сприяють злипанню локонів і обтяжують їх. Однак успіх залежить від типу пінки, її кількості та подальшого укладання.

5-Використовуй-стайлінг-для-надання-об'єму

Вибирай засоби, які призначені для прикореневого об’єму. У їхніх назвах часто фігурує термін «Volume» – такий собі спойлер, який вказує, що мус допоможе тобі створити розкішну пишну укладку. Видави на долоню невелику порцію пінки та нанеси біля коріння, лише трохи заходячи на довжину. Потім уклади пасма за допомогою фена та улюбленого гребінця, приділяючи особливу увагу прикореневій зоні.

Рекомендовані продукти:

Спреї для волосся

Віддаєш перевагу засобам, які можна безконтактно наносити прямо з упаковки? Придивися до сталінгових спреїв з ефектом об’єму. Вони наносяться так само як і пінка — на кореневу зону. Якщо у тебе густе волосся, можливо, тобі буде зручніше розпорошувати продукт, опустивши голову донизу — так не доведеться розділяти всю «гриву» на пасма і краще опрацюється зона на маківці.

7-Спреї-для-волосся

Використовувати спреї можна як на вологому, підсушеному рушником волоссі, так і на вже сухому. Потім, за допомогою фена та браша або будь-якого іншого гребінця (втім, фен-щітка теж відмінно підійде), добре опрацюй всі пасма, фіксуючи їх до охолодження за допомогою затискача для ще більшого об’єму.

Рекомендовані продукти:

Пудра для прикореневого об’єму

8-Пудра-для-прикореневого-об'єму

Чи існує стайлінг, здатний якісно змінити укладку за лічені хвилини й при цьому не вимагає скілів у роботі з брашем? Є і це пудра для об’єму! Абсолютно читерський продукт, який зможе приручити навіть новачок.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Kepournous Kary (@kepournous)

Якщо після укладання зачісці не вистачає пишності, нанеси пудру на сухе волосся прямо біля коріння і злегка розпуши його за допомогою пальців. Цей продукт додасть локонам жорсткості, що особливо актуально для тонких пасом, підніме їх і зафіксує. Пудра прекрасно підходить нормальному і жирному волоссю, але на сухому з нею варто бути обережним, оскільки засіб має підсушувальну дію.

Рекомендовані продукти:

Додаткова фіксація за допомогою лаку

Якщо не вистачає впевненості в «стійкості» створеного об’єму, можна трохи зафіксувати його спеціальним лаком. Сучасні продукти вирізняються прекрасними формулами, які забезпечують гнучкість локонам, не склеюють їх і не створюють ненависну хрустку «кірку».

10-Додаткова-фіксація-за-допомогою-лаку

Цікаво на тему: Fix it: 21 кращий лак для волосся

Після укладання нанеси короткими натисканнями з відстані 30 см лак для об’єму. Його можна розпорошувати як всередину зачіски, піднімаючи пасма біля коріння, так і зверху – обирай, якого ефекту хочеш досягти. Головне — не перестаратися з кількістю, інакше навіть найдорожчий професійний лак буде помітний на волоссі.

9-Додаткова-фіксація-за-допомогою-лаку

Рекомендовані продукти:

Об’ємні укладки без браша: ТОП технік та ідей

Якщо шукаєш альтернативні варіанти, як створити пишну зачіску без тортур із брашем, ділимося лайфхаками, які допоможуть досягти прекрасних результатів.

Легке і стильне начісування

11-Легке-і-стильне-начісування

Ні, ми не агітуємо тебе створювати образи в стилі 80-х, які запам’яталися нам строкатими лосинами, пластиковими прикрасами та густо залакованими «левовими гривами». Проте рекомендуємо згадати про начісування, тим паче що сьогодні воно куди більш інтелігентне та стильне. Таку укладку можна елементарно зробити в домашніх умовах за лічені хвилини.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Cynthia Dhimdis (@cynthiadhimdishair)

Визнач місце, в якому хочеш створити розкішний об’єм. Це може бути маківка, зона ближче до обличчя або чубчик. Розділи цю ділянку на пасма, за необхідності розпороши біля коріння трохи лаку, і кілька разів проведи гребінцем у зворотному напрямку росту волосся. Коли закінчиш з начосом, уклади пасма в потрібному напрямку і злегка розчеши, намагаючись не пошкодити об’єм. Злегка зафіксуй лаком зверху — і вау-ефект гарантовано!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Chantelle Spurling (@chantellemareehair)

Укладання за допомогою затискачів

12-Укладання-за-допомогою-затискачів-1

Цей простий лайфхак сподобається як власницям стильних кучериків, так і тим, у кого рівне від природи волосся. Підсушені вологі локони розділи на пасма і прочеши гребінцем з рідкісними зубчиками від коренів, піднімаючи їх і акуратно укладаючи один на одного. Коли волосся буде майже сухим (можна попередньо нанести пінку або спрей для об’єму), на прикореневій зоні зафіксуй затискачі та залиш до повного висихання. Цей процес можна прискорити за допомогою фена (вибирай низьку швидкість обдування). Знімай затискачі й насолоджуйся ефектною копною!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Nikita Berkhout | Creator (@curlykiet)

Як ще можна використовувати пов’язку на голову?

Несподіваний аксесуар для створення об’ємної укладки — звичайна пов’язка. Як з її допомогою надати зачісці об’єму?

13-Як-ще-можна-використовувати-пов'язку

Розпороши на тонкий гребінець лак для волосся і прочеши ним волосся біля коріння зверху. Одягни пов’язку приблизно по центру голови. Нанеси лак спереду (на зону чубчика) і прискор його сушку феном. Знявши пов’язку та уклавши волосся руками, ти будеш дуже приємно здивована.

Прикореневий об’єм за допомогою гофре

Чому б не згадати про плойку і запилені ще десь у 2000-х насадки для гофре? Адже з їхньою допомогою теж можна створити прекрасний об’єм біля коріння! Головне пам’ятати, що працювати з гарячими щипцями потрібно тільки на сухому волоссі, обробленому термозахисним засобом — тоді їхнє використання буде безпечним.

14-Прикореневий-об'єм-за-допомогою-гофре

Цікаво на тему: Як зробити локони на коротке, середнє і довге волосся?

Познач свій звичний проділ. Відокрем верхнє пасмо та уклади його вбік — ми будемо працювати з нижнім «шаром». Біля самих коренів на наступному тонкому пасмі пройдися насадкою гофре. Після цього сховай його під верхнім, трохи розчеши та надай бажаної форми руками. Повтори на іншій стороні, можна злегка зафіксувати лаком — і готово!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Rachel Bowling (@rachelbowling)

Бігуді для об’ємного укладання

15-Бігуді-для-об'ємного-укладання

Круглі колючі «валики» гарні не тільки у створенні локонів, але ще здатні створити класний прикореневий об’єм. Лови покроковий гайд.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от sasha (@sashalilliee)

На вологе волосся нанеси доглядовий спрей на довжину, а засіб для об’єму — на корені. Трохи підсуши феном. Потім візьми великі бігуді та накрути волосся, розділяючи його на пасма. Дочекайся висихання локонів і розпороши трохи лаку — так кучерики будуть більш пружними. Тепер знімай бігуді та надай зачісці бажаного вигляду за допомогою гребінця або пальців.

Сподіваємося, в нашій статті ти знайшла деякі хитрощі, які полегшать твою боротьбу за прикореневий об’єм. Поділися з нами своїми лайфхаками, які допомагають створювати нереально пишні укладки. Які засоби тобі в цьому допомагають?

Читай також:

29 Квітня / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Велечезне спасибі за таку крутезну та корисну інформацію 🫶🏻💋Стаття супер 👍🏻 Давно шукала такі класні та дієві поради.💚💚💚

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA