Секрети косметики з алое

Алое — надзвичайна рослина. Завдяки майже чарівним властивостям сік і екстракт широко використовуються в медицині та косметології. Чим же корисна косметика з алое вера? EVA Blog розкриє всі секрети супер-інгридієнта.

Цілющі властивості алое вера

Зі щільного листя алое, який у народі називають столітник, добувають сік, в якому і містяться корисні компоненти: мікроелементи, мінеральні солі, вітаміни А, В1, В2, С, Е; антиоксиданти та безліч інших корисних речовин.

Варіантів застосування рослини безліч. Часто екстракт алое додають у маски, креми, лосьйони, гелі для душу та мило. Наприклад, для делікатного очищення підходить міцелярний гель для душу Le Petit Marseillais Sensitive. М’які міцели, екстракт соку алое і квітки апельсинового дерева дбайливо очищають і зволожують шкіру.

Останні косметичні дослідження з алое показали, що:

  • сік алое проникає в шкіру в 4 рази швидше за воду;
  • екстракт утворює захисну плівку, яка допомагає уникнути зневоднення;
  • алое заспокоює і стимулює регенерацію подразненої та пошкодженої шкіри;
  • рослина активує вироблення колагену і гіалуронової кислоти, а отже, сприяє омолодженню.

За такі цілющі властивості алое полюбили не тільки в народній медицині, а й на концернах з виробництва косметики. А на хвилі популярності органічної косметики засоби з соком і екстрактом алое мають ще більший попит.

Протизапальні властивості

Алое додають у косметику для боротьби із запаленнями шкіри, наприклад, вугровим висипом чи акне. На них впливають фітогормони: гіберелін та ауксін. Також сік рослини здатний вбивати деякі бактерії, тому може використовуватися як антибактеріальний засіб.

Де застосовується: косметика для очищення шкіри, креми та гелі проти запалень.

Якщо у вас проблемна шкіра обличчя або тіла, використовуйте органічне тверде мило Sodasan з алое та календулою. Компоненти мила сприяють зменшенню кількості висипань і нормалізують природний захист шкіри.

А ось ніжна текстура гелю-пінки для вмивання Garnier Skin Naturals з алое підходить для всіх типів шкіри, проте теж має протизапальний ефект. Засіб містить вітаміни та гіалуронову кислоту, які освіжають шкіру і роблять її більш пружною.

Загоювальні властивості

Алое здавна використовують для лікування ран та опіків. У соку і листі є біостимулятори, що прискорюють регенерацію тканин на клітинному рівні.

Крім протизапального ефекту, рослина сприяє загоєнню неглибоких ран. У соку містяться полісахариди, необхідні для росту нових клітин. Це сприяє розгладженню вже наявних рубців і розтяжок, а також допомагає запобігти їх появі.

Де застосовується: у доглядових засобах для сухої та подразненої шкіри — крем, гель, бальзам для обличчя, рук і губ.

Тримайте під рукою спрей з алое Nivea Sun Care Apres Spray De Soin, якщо пробули на сонці забагато часу. Цей засіб пришвидшує регенерацію шкіри та лікує дрібні опіки.

Зволожувальні властивості

Алое справляється зі зволоженням якнайкраще. Сік добре всмоктується, проникаючи вглиб тканин і не залишаючи жирних слідів. Також алое є гіпоалергенним, тому його часто додають у косметику для чутливої ​​шкіри.

Де застосовується: у косметичних засобах для повсякденного догляду та захисту шкіри від зовнішніх факторів, у декоративних продуктах.

Ультразволожуючий аквафлюїд — новий продукт від L’Oreal Paris. Просто нанесіть його на очищене обличчя, розподіліть і дочекайтеся, поки засіб вбереться. Потрапляючи на шкіру, флюїд миттєво перетворюється на рідину і проникає у верхні шари епідермісу. Засіб зберігає оптимальний рівень зволоженості шкіри впродовж 72 годин!

Антивікові властивості

У соку алое містяться вітаміни С і Е, які є природними антиоксидантами. Вони насичують клітини поживними речовинами, перешкоджаючи старінню.

Де застосовується: в антивікових кремах, масках, різних доглядових оліях.

Спробуйте універсальний крем з алое від BIOAQUA. Після нього шкіра виглядає свіжою та доглянутою. Маска для обличчя Bielenda BOTANIC SPA RITUALS посилила ефект алое додаванням опунції індійської, тож тепер бореться проти зморшок ще ефективніше.

Вибираємо косметику з алое

Алое можна збагатити будь-які продукти, навіть підгузки для дітей чи антиперспіранти. Завдяки такому покращенню засоби будуть виконувати не лише свою пряму функцію, але й доглядатимуть за шкірою. Тож шукайте у складі напис «алое» та сміливо купуйте — ви точно не помилитеся.

Справжнє алое на поличці? Це можливо з гелем від Holika Holika в оригінальному пакуванні. У складі продукту 99% соку листя алое і 7 екстрактів для зволоження і регенерації.

Заспокійлива тканинна маска від Bioaqua — справжній порятунок для сухої та втомленої шкіри. У складі міститься сік алое, антиоксиданти, вітаміни та ензими, які роблять шкіру сяйливою та оксамитовою.

Антиперспірант від Rexona з тонким, ненав’язливим запахом не тільки захищає від поту, але й дбайливо доглядає за шкірою пахв. Жодного подразнення — тільки свіжість і необхідні зволожувальні компоненти. Антиперспірант підходить навіть для чутливої ​​шкіри.

Шкіра рук часто сохне і подразнюється? Тільки не зі зволожуючим кремом від Nivea! Засіб містить екстракт алое вера, олію жожоба і гліцерин, які підтримують необхідний рівень зволоження шкіри рук і сприяють її відновленню.

А тепер бонус для мам: дитячі серветки без спирту від Dada подбають про ніжну шкіру малюка. Екстракт алое і вітамін Е дбайливо знезаражують і глибоко зволожують дерму. Навіть якщо ви доросла людина, але з чутливою шкірою, ці серветки ідеально вам підійдуть!

А які ваші улюблені продукти з екстрактом алое? EVA Blog вже готує для вас нові матеріали — заглядайте до нас частіше! Більше товарів з цілющим алое ви знайдете в онлайн-каталозі та на полицях мережі магазинів EVA.

Гель алое Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel заспокійливий

85.00
Купити

Дитячі вологі серветки Dada з екстрактом алое з клапаном

26.00
Купити

Тканинна маска для обличчя BIOAQUA заспокійлива, з алое

11.00
Купити

Гель алое вера BIOAQUA Aloe Vera 92% зволожувальний

79.00
Купити

Кульковий антиперспірант Rexona MotionSense Алое Вера

42.90
Купити

Освіжальний спрей Nivea Sun Care Apres Spray De Soin

197.00
Купити

Маска для обличчя Bielenda BOTANIC SPA RITUALS

332.00
Купити

Міцелярний гель для душу Le Petit Marseillais Sensitive

58.90
Купити

Органічне тверде мило Sodasan Календула-Алое, протизапальне

90.00
Купити

Гіалуроновий алое гель-пінка для вмивання Garnier Skin Naturals

104.00
Купити
14 Травня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Centella asiatica
21 Березня / 2023 Догляд за обличчям
Особливості кислотного догляду
11 Грудня / 2019 Догляд за обличчям
Готуємося до зими: ТОП-10 олій для обличчя
13 Листопада / 2023 Догляд за обличчям