Депіляція в домашніх умовах: як обійтися без подразнень

Доки звичні beauty-процедури залишаються недоступними, а всі салони зачинені, багато дівчат переходять на домашній догляд. Як бути з депіляцією в такій ситуації? Якщо ви звикли до професійного видалення волосся, то зараз — найзручніший час, коли можна навчитися робити депіляцію самостійно. Тим більше що крім традиційного гоління сьогодні придумано багато інших засобів, які допомагають в боротьбі з небажаними волоссям.

Гоління

Найбільш простий і популярний спосіб. Не будемо детально зупинятися на його перевагах та недоліках — ви і так все знаєте. Скажемо тільки про те, що цей спосіб підходить практично для всього тіла (за винятком хіба що обличчя та рук): ніг, інтимної зони, пахв.

Як зменшити подразнення шкіри після гоління:

  • Перед процедурою краще розпарити тіло. Тут важливо не перестаратися, оскільки занадто розпарена шкіра стає вразливою та може відреагувати почервоніннями. Найкращий варіант — нетривалий теплий душ.
  • Використовуйте якісну піну або гель для гоління. Краще — для чутливої ​​шкіри із заспокійливим складом: екстрактами троянди, алое, олією мигдалю.
  • Після гоління обполосніть шкіру прохолодною водою та нанесіть заспокійливий бальзам. Добре використовувати засоби, що уповільнюють подальший ріст волосків.
  • Не забуваємо також стежити за гостротою бритви, тому що тупі леза — поширена причина подразнень.

Депіляція за допомогою крему

Крем для депіляції має інший принцип роботи: його компоненти проникають всередину волосків та руйнують їхню білкову частину. Все, що залишається зробити, — прибрати засіб разом з волоссям за допомогою лопатки або змити водою (в залежності від типу крему та рекомендацій виробника).

Креми підходять для видалення небажаного волосся з усього тіла, існують також окремі засоби для депіляції обличчя. Перед першим використанням будь-якого крему робіть тест. Нанесіть трохи на невелику ділянку шкіри та почекайте кілька хвилин. Якщо небажаних реакцій немає, значить, можна використовувати.

Єдиний недолік крему — в тому, що він не завжди добре справляється з жорстким волоссям.

Цукрова депіляція

Простий, економічний та майже безболісний спосіб, який можна легко застосувати й удома. Підходить для видалення волосся на обличчі та тілі. Пасту для шугарингу можна купити готову або приготувати самостійно, змішавши цукор, лимонний сік та трохи води. Потім суміш потрібно поставити на вогонь та уварити до необхідної консистенції. Щоб перевірити готовність, капніть трохи пасти в склянку з водою — якщо крапля загустіла і з неї можна скачати кульку, значить, суміш готова.

Віск та воскові смужки

Вибір між воском та цукровою депіляцією — справа смаку. Можливо, якщо до цього ви користувалися станком і ваше волосся стало жорстким, вам варто почати з воску. В такому випадку він працює ефективніше. А з часом, коли волоски стануть тоншими та слабкішими — перейти на шугаринг або крем.

Результат від використання воску такий же тривалий, як і при шугарінгу, а сам процес займає набагато менше часу. Щоб заспокоїти шкіру після процедури, заздалегідь охолодіть крем або бальзам після депіляції в холодильнику. А якщо у вас низький больовий поріг, спробуйте перед процедурою використовувати знеболюючий крем чи спрей.

Тример

Хороший варіант для тих, у кого дуже чутлива шкіра. Є різні варіанти пристроїв, та найбільш вдалий — універсальний тример з насадками для гоління різних ділянок тіла й навіть корекції брів. Зручно, швидко та жодних порізів.

Сподіваємося, наша стаття стане корисною для вас, і тепер вам буде простіше вибрати підходящий спосіб видалення волосся. У будь-якому випадку, у нас зараз як ніколи багато часу на експерименти, так чому б не спробувати щось нове? А зручно купити різні засоби для депіляції ви можете в інтернет-магазині EVA.UA з безкоштовною доставкою до дверей.

Крем для депиляції Eveline Cosmetics для сухої и чутливої шкіри зволожуючий

46.90
Купити

Тример Veet для гоління жіночий

675.00
Купити

Станок для гоління ARKO жіночий одноразовий Софт подтрійне лезо 2шт

27.00
Купити

Гель для гоління Gillette Satin Care жіночий для чуттєвої шкіри

112.00
Купити

MAY body Воскові смужки для депіляції бікіні 12 шт

28.40
Купити

Бальзам після депіляції Eveline Cosmetics R + Q10

34.90
Купити

Станок Gillette Venus жіночий з 1 змінним картриджем

196.00
Купити
8 Квітня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *