Як позбутися врослого волосся і попередити його появу

Небажане волосся на тілі – проблема, з якою намагаються боротися не лише дівчата, а й чоловіки. Способів зробити це насправді безліч, залишається тільки вибрати варіант, що найбільше підійде саме вам. І, здавалося б, шлях до шовковистої та гарної шкіри відкритий. Але не все так гладко…

Час читання: 3 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Досить часто після епіляції та депіляції з’являється вросле волосся, яке псує абсолютно всю картину. Чому воно з’являється і як його позбутися – про все це поговоримо в цій статті.

Вросле волосся

Що таке вросле волосся і як його відрізнити від прища

Під терміном “вросле волосся” мають на увазі вростання волосяного стрижня в товщу шкіри. Це досить поширена дерматологічна проблема, яку у медичній літературі називають псевдофолікулітом. Цей стан може супроводжуватися інфікуванням волосяного фолікула з подальшим утворенням пустули – щільного утворення з гнійним вмістом. Зовні псевдофолікуліт дуже схожий на прищик, тому що має з ним багато спільного:

  • запалені горбки на шкірі без вмісту гною (папули);
  • запалені горбки із вмістом гною (пустули);
  • болючість утворення;
  • подразнення шкіри;
  • локальна гіперпігментація (зміни кольору шкірного покриву).

Що таке вросле волосся

Попри все вище перераховане, існує дві чіткі відмінності:

  • під тонким шаром шкіри чітко видніється волосяний стрижень;
  • запальні утворення виникають виключно на тих ділянках шкіри, де регулярно здійснюється видалення небажаного волосся.

Цікаво по темі: Видалення волосся в зоні бікіні в домашніх умовах

Де і чому з’являється вросле волосся

Будь-які процедури з видалення волосся повинні здійснюватися правильно, а краще довірити цю справу майстру. Але багато дівчат все ж таки вважають за краще “наводити красу” в домашніх умовах. Однак після шугарингу, воску, гоління, а також після епілятора часто з’являються врослі волоски на ногах, в зоні бікіні, на пахвах. Все це відбувається тому, що не дотримувалися деякі правила епіляції та депіляції. Вросле волосся з’являється з наступних причин:

1. Жорсткість волосся. Найчастіше з цією проблемою доводиться боротися жінкам з темним і жорстким волоссям, а також власницям кучерявих локонів.Темне та жорстке волосся

2. Гіперкератоз. Це дерматологічне захворювання, при якому спостерігається висока швидкість поділу клітин рогового шару та порушення процесу їх злущування. В результаті чого шкіра стає щільнішою і волоссю важко проростати.

Лінія магазинів EVA фейсбук

3. Неправильне гоління. У цьому пункті хочеться відзначити відразу кілька факторів, що впливають на появу псевдофолікуліту:

  • Не використовуєте пінки та гелі для гоління. Таким чином ви не тільки травмуєте шкіру, але й не пом’якшуєте самі волоски. Неправильно поголене волосся починає проростати в товщу шкіри.
  • Гоління проти росту волосся. Перша проблема, з якою ви ризикуєте зіткнутися – подразнення. Вся річ у тому, що таким чином ви видаляєте не тільки волосся, а й знімаєте частину епітелію. В результаті утворюються мікроушкодження і починає розвиватися запальний процес. Подразнена шкіра може частково перекривати волоски, і вони починають вростати.
  •  Використовуєте тупий станок. Погано заточене або затуплене від багаторазового використання лезо пошкоджує і ламає волосся, що спричиняє його неправильний ріст і проростання в товщу шкірного покриву.

Неправильне гоління

4. Неправильно підібрана щільність воску чи пасти для шугарінгу. Для кожної зони підбирається щільність засобу для депіляції, також враховується і щільність волосся. Це дозволяє виключити часткове видалення волосся, що провокує його неправильний ріст.

Цікаво по темі: Домашній шугаринг: позбавляємося зайвих волосків на тілі

5. Незручна білизна. Якщо ви носите обтягуючу та незручну білизну, вона може заламувати та спрямовувати ріст волосся у шкіру.

Незручна білизна

Не нехтуйте всіма правилами правильного видалення небажаного волосся. Адже тільки так ви зможете уникнути цієї неприємної проблеми.

Як видалити вросле волосся в домашніх умовах

Якщо все ж таки ця проблема вас наздогнала, з нею терміново щось треба робити. Насправді нічого складного немає. Ми підготували для вас покрокову інструкцію, яка допоможе швидко позбутися волосків, що вросли.

  1. Необхідно розпарити шкіру і видалити ороговілі частинки епідермісу. Для цього можна використовувати скраб або засіб для пілінгу.
  2. Підготуйте тоненьку голочку та пінцет.
  3. Добре продезінфікуйте інструменти та шкірний покрив.
  4. Знайдіть кінчик волоска й акуратно підчепіть його голкою так, щоб можна було витягнути його назовні. Намагайтеся шкіру сильно не травмувати, щоб потім не було сильного запалення.
  5. Видаліть пінцетом волосся з коренем.
  6. Продезінфікуйте шкіру.

Як видалити вросле волосся

Намагаючись видалити вросле волосся, обов’язково слідкуйте за тим, щоб не перестаратися і сильно не пошкодити шкірний покрив. Адже у вас можуть з’явитися маленькі ранки та рубці.

Цікаво по темі: Депіляція в домашніх умовах: як обійтися без подразнень

Як запобігати вростанню волосся

Як би банально це не звучало, але проблему краще попередити, ніж потім із нею боротися. Що ж ви можете зробити?

  • перед процедурою епіляції обов’язково поскрабуйте шкіру. Віддавайте перевагу улюбленим засобам, також радимо скористатися ензимною пудрою;

Скрабування тіла

  • після епіляції багато фахівців рекомендують повторити процедуру скрабування через 2-3 дні, щоб попередити псевдофолікуліт;
  • голіться тільки у напрямку росту волосся, використовуйте пінки та гелі для пом’якшення волосся та кращого ковзання. Станок має бути новим із гострим лезом;

Гострі бритви

  • не зайвим буде скористатися спеціальними лосьйонами або гелями, що запобігають вростанню волосся;
  • якщо після певної процедури епіляції або депіляції волосся сильно вростає в шкіру, знайдіть альтернативний спосіб видалення небажаної рослинності на тілі;

Альтернативний спосіб видалення волосся

  • не носіть тісну білизну.

Поради справді дуже прості, але їхнє ігнорування може призвести до неприємних наслідків. Тому не лінуйтеся і ретельно готуйтеся до епіляції та депіляції в домашніх умовах.

А як ви боретеся з волосками, що вросли? Напишіть у коментарях.

 

Читайте також:

3 Листопада / 2022 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлия

    Интересная статья

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA