Домашній шугаринг: позбавляємося зайвих волосків на тілі

Хочеться зустріти пляжний сезон з ідеально гладенькою шкірою? В одвічній боротьбі із зайвими волосками на тілі допоможе шугаринг. Ефективність і тривалий результат зробили його популярною салонною процедурою. Але провести її можна і самостійно. І повірте, результат від домашнього шугарингу буде не гіршим, ніж у салоні!

Що таке шугаринг

Свою назву шугаринг отримав завдяки продукту, який використовується для депіляції, — цукру. Під час процедури майстер готує карамельну пасту і наносить її на потрібні ділянки тіла. Паста досить швидко схоплюється, а в ній застигають волоски. Принцип шугарингу схожий на депіляцію восковими смужками: треба підчепити карамельну смужку з одного боку і різко висмикнути.

Для нанесення суміші на тіло використовують шпатель (або розтягують пасту руками), а для більш зручного видалення знадобляться тканинні смужки. Для багатьох шугаринг менш болісний, ніж депіляція воском, і набагато зручніший за звичайну бритву.

Переваги шугарингу

До плюсів шугарингу можна віднести:

  • ефективність;
  • універсальність складу (використовується на всіх ділянках тіла);
  • натуральність;
  • відсутність пошкоджень шкіри.

За постійних процедур волосків стає менше, вони світлішають, що в перспективі заощадить ваші гроші. Чим менше волосків, тим коротше процедура їх видалення. Звичайно, карамельна паста не гарантує повного зникнення волосся, як лазер, але забезпечує досить тривалий ефект.

Рецепти пасти для шугарингу

Для процедури потрібно приготувати пасту. Для жорстких волосків потрібен щільний і в’язкий склад, для тонких — більш рідкий. В основі пасти — вода і цукор, які доводять до стану золотистої карамелі. Можна також додати мед і лимонну кислоту.

Читайте також: «Епіляція в домашніх умовах без подразнень». 

На пробу приготуйте класичну пасту, змішавши воду і цукор у пропорції 1:2. Наприклад, для першої процедури візьміть 2 і 4 столові ложки цукру і води відповідно. Змішайте інгредієнти в каструлі з товстим дном і поставте на невеликий вогонь. Коли цукор повністю розчиниться, варіть суміш ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім дайте пасті злегка охолонути.

Готова суміш повинна бути щільною і густою, але не прилипати до рук. Оптимальна консистенція вийде, якщо пасту можна скачати в кульку і рівномірно розтягнути тонким шаром по шкірі.

Правила проведення шугарингу вдома: покрокова інструкція

Ідеальна довжина волосків для процедури — 4-5 мм. Перед нанесенням пасти потрібно знезаразити ділянку шкіри антисептиком. Також придбайте рукавички: це гігієнічно і зручно, оскільки паста забивається під нігті. Якщо карамель ви приготували заздалегідь, розтопіть її в мікрохвильовці або на водяній бані до пластичності. Починайте процедуру:

  1. Наносьте пасту на шкіру проти росту волосся.
  2. Розподіляйте суміш «мазками», щільно притискаючи до шкіри.
  3. Почекайте 2-3 хвилини до її застигання.
  4. Підчепіть край цукрової смужки та виривайте різким рухом за ростом волосся.

Рекомендуємо спочатку використовувати цукрову пасту на легкодоступних ділянках, наприклад, на ногах. Так ви зможете відпрацювати техніку.

Поширені помилки під час проведення процедури самостійно

До найпоширеніших помилок належать:

  1. Неправильна консистенція пасти.
  2. Дуже короткі або довгі волоски (понад 8 мм).
  3. Неправильний напрямок руху під час видалення.
  4. Недотримання правил догляду до і після процедури (скраби, пілінг, засмага, відвідування басейну і сауни).

Якщо паста, приготована ​​в домашніх умовах, не вдалася, ви можете купити готові продукти. Вони зручні у використанні, а їх консистенція точно підходить для проведення процедури.

Цукрова паста Avenir Cosmetics Shugar Paste з екстрактом ромашки складається з натуральних інгредієнтів. Завдяки універсальній в’язкості продукт підходить для депіляції всіх зон. Екстракт ромашки зволожує і заспокоює шкіру після процедури.

Попередньо для комфортності процедури використовуйте тальк. Цей порошок вбирає надлишки вологи, готує шкіру до нанесення пасти та додатково розділяє волоски. Рекомендуємо нейтральний тальк або засіб з м’ятою і ментолом.

Догляд за шкірою після шугарингу

Після процедури нанесіть заспокійливий крем або лосьйон. Через два дні після шугарингу зробіть скрабування, щоб запобігти вростанню волосків. Повторну процедуру можна проводити тільки через 2-3 тижні.

Читайте також: «Секрети косметики з алое». 

Протипоказання до шугарингу

Основні протипоказання:

  1. Варикоз.
  2. Близько розташовані кровоносні судини.
  3. Травми та подразнення на ділянці процедури.
  4. Запалення, шкірні захворювання.
  5. Хвороби серця і гіпертонія.
  6. Вагітність.

Загалом процедура шугарингу досить безпечна, але не варто ризикувати, якщо поточний стан не дозволяє її провести. А ви робили шугаринг у майстра чи самостійно? Діліться своєю думкою про процедуру з EVA Blog!

24 Червня / 2021 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті