7 типових помилок при сушінні феном, які шкодять вашому волоссю

Сушіння волосся феном — однозначно не та процедура, за яку ваше волосся скаже спасибі. Але і не робити укладку зовсім — не варіант. Оптимальний варіант — постаратися звести до мінімуму пошкодження, які завдають волоссю гаряче повітря і гребінець.

У сьогоднішній статті ми зібрали 7 найчастіших помилок при сушінні волоссі. Виключте їх, і ваші локони стануть більш здоровими та доглянутими.

Помилка №1

Починати сушити волосся відразу після миття

Перш ніж включити фен, потрібно дати волоссю просохнути при кімнатній температурі на 70–75%. Тоді воно буде ще досить вологим для того, щоб прийняти ту форму, яку ви хочете, але при цьому вже сухим настільки, щоб сушка пройшла швидко. Якщо довго використовувати фен, то з волосся зникне не тільки зайва волога, але і та, що забезпечує нормальний стан волоска.

Найбільше страждають кінчики. Тож перша порада — не поспішайте брати фен. Походіть 10 хвилин (не більше!) в рушнику, потім без нього. Розправляйте пасма пальцями, забезпечуючи доступ повітря до коріння.

Помилка №2

Тримати фен не в тій руці

Фахівці рекомендують правшам брати фен в ліву руку, а гребінець — в праву. Навіть якщо спочатку буде незручно, вже за пару разів ви звикнете і вам буде так зручніше.

Помилка №3

Розтирати волосся рушником, намагаючись повторити сцени з кінофільмів

Дійсно, на екрані героїня фільму, яка ретельно витирає волосся після душу пухнастим рушником, виглядає дуже привабливо. Але це тільки з точки зору звичайних глядачів. Якщо таку сцену побачить перукар, він застигне від жаху 🙂

Інтенсивний механічний вплив на волосся може призвести до ламкості. Мокрі пасма набагато чутливіші сухих — не забувайте про це!

Краще обернути голову рушником і опустити його краї назад, не скручуючи в джгут. А щоб рушник увібрав більше вологи, попередньо пропрасуйте його або покладіть на батарею, що він був теплим.

Помилка №4

Опускати голову вниз під час сушіння

Найпростіший спосіб підсушити коріння волосся — опустити голову і включити фен на максимальний режим. Підніміть руки, хто жодного разу не пробував домогтися прикореневого об’єму таким нехитрим способом! Напевно, таких дівчат знайдеться не дуже багато.

Ті ж, хто випробував на собі цей спосіб, певно, звертали увагу, що отриманий таким чином об’єм тримається недовго. Виходить, що ви виграли в швидкості, але втратили в якості. Щоб укладання протрималося пару днів, волосся потрібно розділити на пасма. Сушіть кожне пасмо окремо, а решту мокрого волосся заколіть вгорі за допомогою шпильки.

 

Помилка №5

Неправильно вибирати гребінець для укладання

Скільки б не було написано і сказано про те, що металеві щітки і гребінці шкідливі для волосся, багато жінок, як і раніше, продовжують користуватися саме ними. Дійсно, метал швидко нагрівається, якщо на нього потрапляє гаряче повітря, і накручене на щітку пасмо швидше приймає заповітну форму. Але при цьому сам волосок стає крихким і уразливим настільки, що може зламатися.

Оптимальний варіант — придбати круглу щітку з натуральною щетиною. Вона не пошкоджує структуру волоска, при цьому забезпечуючи додатковий блиск.

Помилка №6

Перетворювати фен з утконоса в турбіну

Стандартна насадка, яка зазвичай продається в комплекті з феном, називається сопло. Цей носик потрібен для того, щоб надати потоку повітря напрямок. Тоді гаряче повітря впливає не на все волосся, а тільки на окреме пасмо. Фени-утконоси спеціально придумали для того, щоб було зручніше робити укладку. Тож не нехтуйте цією насадкою.

Помилка №7

Не закінчувати сушку закріпленням результату

Коли гаряче повітря потрапляє на волосся, його кутикули відкриваються. Не забувайте про те, що їх потрібно закрити після укладання, закріпивши результат холодним обдувом.

Ці поради дуже легкі, але здатні значно покращити стан вашого волосся, тож не нехнуйте ними. І будьте чарівними!

Спрей для укладки SYOSS термозахисний

153.00
Купити

Спрей ВІТЭКС Keratin Styling рідкий для укладання і випрямлення волосся

86.00
Купити

Рідина для волосся Taft надсильна фіксація Сила об’єму

111.00
Купити

Текстуруюча паста для укладання волосся Got2b by Schwarzkopf Сильна фіксація

169.00
Купити

Щітка д/укладання волосся TITANIA SOFTTOUCH натур.ворс

181.00
Купити

Лак для волосcя LondaTrend ультра-сильної фіксації

122.00
Купити
25 Жовтня / 2018 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті