ТОП косметики для догляду за обличчям в холодну пору року ⛄

У зимовий період навіть у власниць жирної та нормальної шкіри можуть з’являтися ділянки сухості, почервоніння, подразнення. Що вже говорити про тих, чия шкіра суха! Тому сьогодні в EVA Blog поговоримо про те, як зберегти красу в екстремальних умовах перепадів температур, сухого повітря в приміщенні та морозного вітру на вулиці.

Особливості догляду за обличчям в холодну пору року

Перше, що варто сказати: тип шкіри лишається незмінним протягом усього року, але взимку будь-який з них стає трохи сухішим. Тому кардинально міняти догляд за обличчям не треба, а за необхідності можна використовувати засоби, трохи щільніші, ніж зазвичай. Наприклад, якщо ваша шкіра жирна, перейдіть на легку косметику для змішаного типу. Якщо суха, використовуйте догляд для дуже сухої. І так далі.

Ще кілька особливостей:

  • Як зимовий нічний крем підходять зволожувальні та живильні засоби, наприклад, з гіалуроновою кислотою, натуральними екстрактами.
  • Головне завдання денного крему — захищати обличчя від погодних факторів: вітру й морозу. Для цього хороші засоби з компонентами, що входять до складу природного гідроліпідного шару: вітаміном Е, жирними кислотами, екстрактами водоростей, натуральними оліями.
  • З приємного: взимку нам доступно багато процедур, які не можна робити влітку. Перш за все, це домашні пілінги й кислотний догляд.

Цікаво на тему. Пілінги: докладна інструкція з використання

Етапи догляду за шкірою обличчя взимку

Давайте поетапно розберемо, як доглядати за нею в цей час та які засоби допоможуть пережити зиму з максимальним комфортом.

Очищення

У будь-яку пору року обличчя не варто очищувати до скрипу, а особливо зараз, коли природний гідроліпідний шар нам потрібен як ніколи.

Якщо вам комфортно, умивалку можна використовувати ту ж, що і завжди. А якщо після вмивання відчуваються стягнутість або подразнення, змініть свій засіб на м’якіший, наприклад, такий гель для чутливої ​​шкіри:

Гель для вмивання L’Orе́al Paris «Абсолютна ніжність» завдяки екстрактам троянди та жасмину м’яко очищає, пом’якшує й заспокоює суху чутливу шкіру обличчя.

Тонізація

Якщо ви ще не переконалися в необхідності тонізувати обличчя після кожного вмивання, цієї зими додайте до свого догляду заспокійливий тонік або тонер, і ви відразу відчуєте різницю. Детально про ці засоби можна дізнатися зі статті «Огляд топових тонерів для обличчя».

У зимовому тоніку / тонері шукайте формули з натуральними оліями або рослинними екстрактами: алое, ромашки, авокадо, троянди, квітів жасмину. Наприклад:

Зволожувальний і живильний тонер Esfolio з екстрактом авокадо працює, як універсальний солдат: завершує очищення, живить, зволожує та заспокоює шкіру.

Зволоження, живлення, захист

Якщо в іншу пору року ви використовуєте один крем вранці та ввечері, взимку бажано перейти на два:

  • вранці наносити засіб з функцією захисту;
  • ввечері — зволожувальний, живильний.

Не через те, що волога у зволожувальному кремі «замерзає на вулиці» — це неможливо, адже він підігрівається нашим тілом. Та і в принципі вода є в будь-якому кремі й самих клітинах епідермісу. А тому, що захисний крем не дасть вітру, морозу та пересушеному повітрю в приміщеннях висушити шкіру обличчя ще більше. А за ніч вона встигне насититися та відновитися.

Які інгредієнти шукати у формулі зимового крему:

  • Зволоження та живлення вночі: масло ши (або каріте), вітамін Е, олії авокадо, жожоба.
  • Захист вдень: бджолиний віск, вітамін Е.

Додатковий догляд

Зима — чудовий час побалувати обличчя різними доглядальними процедурами: сироватками, емульсіями, масками, очищувальною косметикою.

Якщо відчуваєте потребу, улюблені живильно-зволожувальні маски зараз можна робити частіше — до 2–3 разів на тиждень. А сироватки / емульсії наносити як зазвичай, під крем.

Чого не варто робити — так це використовувати олії в чистому вигляді. Ані взимку, ані в іншу пору року. Чиста олія дасть лиш короткочасний ефект, а в перспективі вона розчиняє ліпідний шар і позбавляє нас природного захисту. Тим, кому подобаються такі текстури, краще обирати емульсії або сироватки з оліями в складі. На відміну від чистого продукту, вони поглинаються шкірою та працюють на поліпшення її стану.

Серед інших процедур взимку хороші пілінги на основі кислот. АНА — для всіх типів шкіри, ВНА — для жирної та проблемної. І, звісно, масаж обличчя, корисний у будь-яку пору року. Він особливо хороший взимку, оскільки активізує кровообіг і разом з цим клітини епідермісу отримують більше живлення.

Цікаво на тему. Масаж обличчя: створюємо нові beauty-звички

ТОП косметичних засобів для обличчя на зиму

У цій добірці — топові засоби від популярних європейських та азійських брендів.

Денний крем-сяяння L’Orе́al Paris «Розкіш живлення». Фішка цього продукту — тонкий аромат і рослинні екстракти білого жасмину та півонії. Завдяки їм крем живить, зволожує, бореться з подразненнями й лущенням. Такий регулярний догляд поліпшує захисні функції шкіри, і вона стає менш чутливою до погодних умов.

Крем Lirene «Здорова шкіра+» — порятунок для почервонілої шкіри з видимою судинною сіточкою. Взимку ця проблема часто загострюється, а засіб з маслом ши, екстрактом журавлини й діосміном допомагає зміцнити судини, прибрати почервоніння та подразнення.

Гель-бустер Vichy Mineral 89 використовується під крем як перший етап після очищення. Основні його компоненти — термальна вода Vichy та гіалуронова кислота натурального походження. Завдяки їм гель-бустер надає обличчю пружність і зволоженість, нейтралізує стягнутість і лущення, пом’якшує та тонізує.

Зволожувальний крем Esfolio з кокосовим маслом відрізняється ультралегкою текстурою, інтенсивно зволожує та приємно доглядає. Формула з вітамінами й жирними кислотами допомагає запустити процес вироблення колагену в клітинах шкіри. Кокосове масло заспокоює та робить обличчя м’яким.

Цікаво на тему. Догляд за обличчям після 25: про що варто пам’ятати

Крім косметичного догляду, взимку також корисно зволожувати повітря за допомогою зволожувача, вмивати обличчя водою кімнатної температури, додавати в раціон продукти, багаті білком і корисними жирами (авокадо, оливкова олія).

І нехай ця зима стане для вас особливо казковою й чарівною! А EVA Blog допоможе знайти натхнення та лишатися гарною.

9 Грудня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA