Як працює гіалуронова кислота?

Важко не помітити, що словосполучення «гіалуронова кислота» зустрічається мало не на кожному флаконі з косметичними засобами. Її використовують у догляді за шкірою у форматі кремів, сироваток, масок, ін’єкцій і навіть приймають всередину у вигляді харчових добавок. Тож сьогодні у ЄВА Блог ми вирішили поговорити про цей б’юті-компонент і розібратися, в чому його унікальність.

Що таке й навіщо потрібна гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота — це природний компонент нашого організму, присутній у багатьох його тканинах. Вона діє не так, як молочна або саліцилова кислоти, нічого не розчиняє й не відлущує. Зате має особливу структуру та дуже велику молекулярну масу. Такі властивості дозволяють гіалуронці виконувати дуже важливу функцію: притягувати й утримувати рідину в кількості, яка до 600 разів перевищує її власну. Ось чому вона є головною природною речовиною-зволожувачем та улюбленим компонентом у складі косметики.

Її достатня кількість у шкірі надає:

  • пружність — виступає сполучною речовиною між клітинами, волокнами колагену й еластину;
  • зволоженість — накопичує й утримує воду всередині шкіри;
  • еластичність — підтримує синтез колагену.

Інша справа, що з віком природне вироблення гіалуронової кислоти уповільнюється. Починається цей процес у 25 років, а помітні зміни у вигляді сухості, втрати тонусу, дрібних зморшок навколо очей з’являються пізніше, в 30–40 років. Крім природних механізмів старіння, які руйнують гіалуронку в шкірі, цьому процесу сприяють неправильне харчування, часті стреси, ультрафіолетове випромінювання, шкідливі звички.

Цікаво по темі: Як доглядати за шкірою: особливості в 20+, 30+, 40+, 50+

Зволоження за допомогою гіалуронової кислоти

У гіалуронки є багато корисних властивостей, завдяки чому її додають в доглядову косметику для всіх типів шкіри. Як вона працює?

  1. Ідеально зволожує. Крім своєї неймовірної ​​гігроскопічності (здатності притягувати та утримувати вологу), у складі кремів і сироваток гіалуронка створює тонку, невидиму та невідчутну плівку на обличчі. Тому вона добре зволожує та не дає воді випаровуватися.
  2. Захищає. Запускає природні захисні механізми шкіри, зменшує дію ультрафіолету та вільних радикалів. 
  3. Регенерує. Завдяки пом’якшенню й розгладженню епідермісу стимулює загоєння пошкоджень, зменшує вираженість рубців.
  4. Зменшує зморшки — працює як філер. Притягуючи велику кількість вологи, гіалуронова кислота збільшується в об’ємі та заповнює зморшки. В результаті шкіра виглядає пружною й рівною.

Ще одна хороша властивість гіалуронки — вона не забиває пори, на відміну від багатьох інших пом’якшувальних компонентів, особливо олій і жирів. Тому засоби з нею ідеальні для жирної та проблемної шкіри — вона зволожується, кількість запалень зменшується, а пори лишаються чистими.

Цікаво по темі: ТОП 5 масок для зволоження обличчя

Гіалуронова кислота — ідеальний філер

Філер (to fill — наповнювати) — це ін’єкції з гелеподібним препаратом, які робляться в області губ, під очима, носогубних або міжбрівних складок, рубців від акне. Філер на основі гіалуронової кислоти заповнює собою об’єм шкіри, робить її пружною, рівною, на тривалий час зволожує.

Крім вирівнювання зморшок, за допомогою філерів можна підняти опущені куточки або збільшити губи. Згодом, приблизно через 3–9 місяців, гіалуронка розсмоктується і процедуру треба буде повторювати. Варіант ефективний, але недешевий і тому підходить не всім.

Цікаво по темі: Боротьба з сухістю триває: як зволожити шкіру зсередини

Як правильно користуватися гіалуроновою кислотою

Якщо з філерами все складніше і їх може рекомендувати та вводити лише косметолог, то в домашніх умовах гіалуронову кислоту можна використовувати у складі кремів, сироваток, масок. Звісно, така косметика з першого разу не заповнить зморшки й не підніме вилиці. Зате вона допомагає поступово поліпшити стан шкіри, розгладити зморшки, надати гладкості. І головне — такий догляд, на відміну від ін’єкційного, не має протипоказань.

Засоби з гіалуроновою кислотою на EVA.UA

Патчі для очей MAY face MEZOCOMPLEX з гіалуронатом натрію. Говорячи простими словами, це очищена гіалуронова кислота зі зменшеною молекулою, яка працює на поверхні та здатна проникати всередину. У результаті зморшки скорочуються, шкіра навколо очей стає рівною, пружною — і все це без ін’єкцій.

Сироватка Mizon Hyaluronic Acid 100 на основі гіалуронової кислоти підходить для всіх типів шкіри починаючи з 25 років. Ідеально зволожує, живить, пом’якшує. Щоб отримати найкращий результат, після сироватки нанесіть на обличчя зволожувальний крем.

Цікаво по темі: Як прибрати кільця Венери в домашніх умовах

Тканинна маска для обличчя Garnier Фреш-Мікс добре працює з втомленою та зневодненою шкірою — живить, зволожує, матує. В упаковці знайдете суху маску та Гіалурон концентрат, які потрібно буде змішати безпосередньо перед використанням.

Сироватка Elizavecca Face Care на 100% складається з гіалуронової кислоти, яка проникає вглиб шкіри, наповнює її вологою та здоровим блиском, захищає від пересушування. Сироватка наноситься на очищене обличчя (достатньо всього пари крапель) і закріплюється кремом.

Денний крем для обличчя L’Orе́al Paris Revitalift Філер швидко поглинається, інтенсивно зволожує, помітно зменшує зморшки — все завдяки високій концентрації гіалуронової кислоти. А щоб зробити шкіру максимально гладкою, доповніть догляд нічним кремом з цієї лінійки.

А ви користуєтеся косметикою з гіалуронкою? Напишіть у коментарях, які засоби ви пробували та що вам найбільше сподобалося.

Сыворотка для лица Mizon Hyaluronic Acid 100 гиалуроновая

309.00
Купити

Дневной крем для лица L’Oreal Paris Revitalift Филлер, Антивозрастной уход

340.00
Купити

Патчи для глаз MAY face MEZOCOMPLEX

249.00
Купити

Тканевая маска для лица Garnier Фреш-Микс обогащенная гиалуроновой кислотой

67.00
Купити

Сыворотка 100% гиалуроновой кислоты Elizavecca Face Care Hyaluronic Acid Serum 100%

625.00
Купити
14 Вересня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA