Як прибрати кільця Венери в домашніх умовах

Ми стільки уваги приділяємо догляду за обличчям, що іноді забуваємо про одну не менш важливу зону – шию. Шкіра на шиї досить тонка, в ній міститься на порядок менше колагену, ніж у шкірі обличчя. У переважній більшості випадків саме цей фактор є причиною появи дряблості та, як наслідок, ранніх зморшок. У народі їх називають кільцями Венери. Навіть попри таку, здавалося б, романтичну назву, ці поперечні зморшки-складки на шиї псують усю красу. 

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Кільця Венери на шиї

Але безвихідних ситуацій не буває. Сучасна косметологія не стоїть на місці, до того ж існує велика кількість засобів і рекомендацій щодо усунення заломів на шкірі шиї в домашніх умовах. Пропонуємо поговорити на цю тему більш детально.

Кільця Венери: причини появи 

Зіткнутися з першими небажаними зморшками на шиї можна вже у віці 25 років. Так, їх буде не багато, але без належного догляду вони можуть ставати глибшими та помітнішими. Причини появи горизонтальних зморшок на шиї можуть бути різними, розглянемо найпоширеніші з них:

  1. Спадковість. За схильність до появи зморшок у тому чи іншому віці, їхню кількість і не тільки відповідає саме генетика. Нам від неї не сховатися, але це зовсім не означає, що її не можна перехитрити.Спадковість
  2. Природні процеси старіння. Згодом синтез колагену та еластину зменшується, внаслідок чого шкіра втрачає свою пружність та еластичність. Також не варто забувати про вплив гравітації. Сила тяжіння в прямому сенсі слова тягне наші тканини донизу і шкіра не є винятком. 
  3. Агресивний вплив сонячних променів. Шия – мабуть, одна з найбільш відкритих частин тіла. Оскільки шкіра в цій зоні є досить тонкою, вона дуже вразлива до згубного впливу ультрафіолету. Про це не варто забувати, адже ви ризикуєте втратити її молодість.Агресивний вплив сонячних променів
  4. Рухи головою. Це ще один фактор, якого не уникнути. Часті нахили голови вниз або повороти в бік впливають на утворення заломів. Ви можете цього не помічати, але схилившись над книжкою, смартфоном або планшетом, ваш шкірний покрив складається як гармошка. Це дуже схоже на утворення гусячих лапок на шкірі обличчя – що частіше ви жмуритеся, то сильніше заламується шкіра. 
  5. Неправильний догляд або його відсутність. Зневоднена шкіра, позбавлена догляду, схильна до появи недосконалостей у вигляді кілець Венери. Пийте більше води, підберіть засоби для догляду та підтримайте красу свого шкірного покриву. 

Неправильний догляд за шкірою

До інших причин, що впливають на утворення зморшок на шиї, можна віднести надмірну вагу, порушення метаболічних процесів, збій у гормональній системі, шкідливі звички, порушення постави тощо.

Як прибрати кільця Венери в домашніх умовах 

Якщо вас турбують заломи на шиї й ви хочете зменшити їхню вираженість, є маса способів це зробити. Зібрали для вас деякі поради, які допоможуть у боротьбі з недосконалостями.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Робіть масаж 

Омолодити шкіру і розгладити зморшки допоможе масаж. Він дасть змогу зменшити вираженість кілець Венери, але повністю не позбавить від них. Також самомасаж шиї можна робити ще до появи глибоких заломів, мінімізуючи їхню вираженість у майбутньому. Технік масажу цієї зони предостатньо, в інтернеті ви зможете знайти багато корисних відео. Робити його можна тільки руками, а також озброївшись нефритовим скребком або ж ролером.

Масаж шиї

Цікаво по темі: Фейсфітнес та фейсбілдінг: у чому різниця та найкращі вправи для обличчя

Не ігноруйте засоби для догляду 

Без них не обійтися. І тут має бути базовий набір:

  1. Скраб. Використовуйте м’який скраб, щоб не травмувати й без того ніжну шкіру шиї. Процедуру ексфоліації досить проводити не частіше, ніж 1-2 рази на тиждень. Видаляючи омертвілі частинки шкіри, ви зможете надати епідермісу гладкість і освіжити його, а також підготувати до подальшого етапу догляду.
  2. Зволожувальний крем. Він допоможе підтримувати еластичність шкіри, запобігти появі нових зморшок і не дасть змоги їм стати більш вираженими. Зволожувальний крем для шиї
  3. Засоби з вітаміном С. Зупиніть свій вибір на сироватках. Чому обов’язково з вітаміном С? Річ у тім, що цей нутрієнт має антиоксидантні властивості, стимулює регенерацію клітин, бере участь у синтезі колагену, вирівнює шкіру та уповільнює процеси старіння. 
  4. Ретинол. На ніч чудово підійде крем із ретинолом. Він активізує вироблення колагену і розгладить шкіру. Зверніть увагу, що вводити вітамін А у свій щоденний догляд потрібно поступово, щоб активний компонент не викликав подразнення і лущення. Шкіра має звикнути. Віддавайте перевагу засобам з невисокою концентрацією цієї речовини та поетапно додавайте її до своєї б’юті-рутини: спочатку наносьте ретинол двічі на тиждень, потім – тричі. Кожен із періодів має тривати не менше двох тижнів. Після чого можна переходити до щоденного застосування. Важливо: ретинол робить шкіру чутливою до ультрафіолету, тому фахівці рекомендують наносити його на ніч, а вранці обов’язково використовувати сонцезахисний крем з SPF не менше 30.Ретинол для шкіри
  5. Санскріни. Оскільки мова вже зайшла про сонцезахисні креми, пропонуємо поговорити про них трохи детальніше. По-перше, шкірі  взимку та влітку потрібен захист від ультрафіолету, інакше фотостаріння наздожене вас. А по-друге, використовуючи засоби з активними компонентами, дуже важливо забезпечити епідермісу захист, оскільки він стає вразливим. 
  6. Маски. Доповнити догляд можна різними масками для шиї. Зайвими вони точно не будуть.Маска для шиї
  7. Біодобавки з колагеном. А чому не крем чи не сироватка? Розповідаємо… Безперечно, ви можете вводити їх у свій щоденний б’юті-ритуал, але швидкого ефекту очікувати не варто і на це є свої причини. З плином часу цей білок перестає синтезуватися організмом і поповнити його запаси за допомогою засобів для зовнішнього застосування буде не так вже й просто. Ефективніше колаген приймати у вигляді харчових добавок. Так він засвоюється набагато швидше і починає діяти вже всередині організму, запускаючи всі необхідні процеси.

Цікаво по темі: Як правильно приймати колаген: основні рекомендації

Але на домашніх процедурах можна не зупинятися, оскільки є додаткові методи, які допоможуть позбутися кілець Венери. 

Як може допомогти косметологія

Сьогодні вибір косметичних процедур, спрямованих на омолодження шкіри, настільки великий, що складно не розгубитися. Їх умовно можна розділити на дві групи:

  1. Ін’єкційні. До них належать плазмоліфтинг, біоревіталізація, мезотерапія, ботулінотерапія. Процедури абсолютно різні. Одні передбачають введення власної плазми, а інші – спеціальних препаратів (філерів) для розгладження заломів на шкірі.
  2. Не ін’єкційні. Елос-омолодження, RF-ліфтинг, фотоомолодження, лазерне омолодження, нитковий ліфтинг і не тільки. 

Косметичні процедури

Залежно від глибини зморшок і їхньої кількості косметолог запропонує найбільш ефективний метод усунення дефектів. Тому, якщо ви вирішили звернутися по допомогу до фахівців, обов’язково знайдіть перевіреного майстра. 

Окремо хочеться виділити ще один цікавий спосіб боротьби з кільцями Венери – тейпування. Хоча цей метод і не є новим, але в інтернеті не перестають з’являтися позитивні відгуки. Чи справді він допоможе омолодити шкірний покрив? Швидше ні, ніж так.

Тейпування

Тейпування дає короткочасний результат, також є висока ймовірність травмувати ніжну шкіру та обзавестися подразненням (знімаючи тейп, ви знімаєте захисний шар епідермісу). Вибирати та наносити ці еластичні стрічки має людина, що розуміє, як вони працюють, оскільки у цього методу дуже багато нюансів. 

А як ви боретеся з кільцями Венери? Діліться своїми секретами догляду та омолодження в коментарях.

 

Читайте також:

6 Березня / 2023 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Чому лущиться шкіра на ліктях
5 Квітня / 2023 Догляд за тілом
15 Червня / 2021 Догляд за тілом