Вічна боротьба: найкращі антивікові засоби для шкіри

Красу шкіри необхідно берегти змолоду, адже саме вона видає наш стиль життя та вік. Чи можна обійти час і генетику, та яка косметика допоможе подовжити молодість? Всі секрети anti-age догляду розкриваємо сьогодні в EVA Blog.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Як вибрати антивіковий крем

Антивіковий крем для шкіри обличчя

Цікаво на тему: Косметичні тканинні маски: панацея чи обман?

Такі речовини як пептиди, ретинол, колаген, гіалуронова кислота міцно увійшли до нашого життя, й тепер ми не уявляємо свого догляду без них. Залежно від бажаного результату шукайте в складі anti-age крему такі компоненти:

  1. Колаген — білок, молекули якого притягують воду. У результаті відбувається вирівнювання поверхні обличчя, шкіра стає більш молодою й пружною.
  2. Пептиди — особливі білкові сполуки, що регенерують клітини епідермісу, нормалізують роботу сальних залоз, допомагають шкірі виробляти колаген.
  3. Гіалуронова кислота притягує й утримує вологу, бере участь у природному виробленні колагену та еластину.
  4. Ретинол — форма вітаміну А, яка ефективно вирішує багато завдань. Він розгладжує зморшки, прискорює регенерацію, освітлює пігментацію, зволожує, бореться з акне.
  5. Магній допомагає розслабити мімічні м’язи, усунути наявні зморшки й запобігти появі нових.
  6. Креатин — одна з головних речовин, що відповідають за тонус шкіри.
  7. Антиоксиданти: вітамін С, Q10 та ін. Борються зі згубною дією вільних радикалів — однією з головних причин старіння.
  8. УФ-фільтри захищають обличчя й тіло від старіння внаслідок впливу ультрафіолетового випромінювання.
  9. Натуральні масла, екстракти, вітаміни додатково живлять і надають свіжості.

Цікаво на тему: «Як доглядати за шкірою: особливості у 20+, 30+, 40+, 50+»

EVA в инстаграм

Рейтинг найкращих засобів від зморшок за версією EVA Blog

Серед anti-age засобів з EVA.UA ми дібрали найдієвіші. Такий хороший і грамотний догляд допоможе вам зберегти красу та подовжити молодість.

Креми проти зморшок

  1. Денний крем Nivea Q10 Power вже через 2 тижні повертає обличчю пружність, за 4 тижні — зменшує вираженість зморшок. Його приємна зволожувальна текстура швидко поглинається й захищає від ультрафіолетового випромінювання (SPF 15). Рекомендується до використання після 45 років.
  2. Антивікові ампули Age Control з пептидами GENETIC LAB GEN 63 Lift Genesis працюють у 3 напрямках: уповільнюють вікові зміни, зменшують кількість зморшок, зволожують і живлять. Вікова категорія — від 30 років.
  3. Колагенова сироватка Phytorelax Laboratories допомагає досягти ліфтинг-ефекту. Гіалуронова кислота у її складі відповідає за гідробаланс та сповільнює появу зморшок завдяки покращенню стану шкіри. А колаген активно підтримує еластичність та тонус. Регулярно використовуй сироватку у своєму догляді, щоб обличчя мало свіжий та здоровий вигляд. 
  4. Денний anti-age крем Elemis Pro-Collagen Marine Cream SPF 30 вбереже шкіру від ранніх проявів фотостаріння. Його можна наносити перед макіяжем. Екстракт морських водоростей має антиоксидантну дію, живить та заспокоює обличчя. Екстракти троянди та гінкго білоба доповнюють ефект. 
  5. Нічний крем Medik8 Night Ritual Vitamin A з ретинолом 0,2% дбає про тон шкіри, вирівнює її рельєф, підтримує пружність, тож може чудово доповнити твій антивіковий догляд. У складі є аргінін (загоює та відновлює), вітамін Е (підсилює ретиноїди) та екстракт пітаї (тонізує). 

Цікаво на тему: «Косметика в ампулах: плацебо чи еліксири краси?»

Кращі креми від зморшок навколо очей

У будь-якому віці важливо приділяти достатньо уваги догляду за шиєю, декольте та областю навколо очей. Шкіра повік — найбільш тонка й незахищена, тому на ній ознаки вікових змін проявляються в першу чергу. Щоб запобігти ранньому старінню, рекомендується користуватися хорошим зволожувальним кремом починаючи з 20–25 років.

Креми для шкіри довкола очей

  1. Крем для шкіри навколо очей L’Orе́al Paris Revitalift з ретинолом ефективно розгладжує, попереджає нові та скорочує наявні зморшки, мішки, темні кола. А ще — насичує епідерміс вітамінами, активізує вироблення колагену й еластину. Рекомендується до використання після 40 років.
  2. Нічний крем для шкіри навколо очей Medik8 Advanced Night Eye розроблений професійним брендом дерматокосметики з врахуванням добових ритмів змін в організмі. Працює у кількох напрямках: мінімізує вплив негативних факторів середи, сприяє покращенню кровообігу, укріплює дрібні судини, візуально зменшує темні кола.
  3. Мультивітамінний ліфт для очей та губ Dermalogica Age Smart – активний помічник для шкіри, що старіє, адже його комплексна дія дбає про збереження пружності та еластичності. Містить комплекс вітамінів та рослинні екстракти (червоних морських водоростей, листя камелії, квітів спілантес акмели).
  4. Корейський пептидний крем AHC Youth Lasting Real Eye Cream For Face можна використовувати як в зоні очей, так і для всього обличчя. Декілька видів колагену, амінокислоти, рослинні екстракти, лізат лактобактерій, керамід NP, гіалуронова кислота – і це лише частина компонентів, що працюють у цьому кремі для того, щоб твоя шкіра довше залишалась пружною, без “гусячих лапок” та пігментних плям.

Цікаво на тему: Як прибрати темні кола під очима

Антивікові креми для чоловіків

Шкіра чоловіків менше схильна до старіння. Разом з тим, вона теж потребує anti-age догляду. Крем можна наносити лише ввечері, а якщо обличчя стало помітно сухішим, то вранці та ввечері. Більше про те, як дібрати чоловічий догляд в залежності від типу шкіри, читайте в EVA Blog. А нижче — наш топ антивікової косметики для чоловіків.

Антивікові креми для чоловіків

  1. Чоловічий крем від латвійського бренду Beauty Jar Men’s Secret Daily Face Moisturizer має потрійну дію: живить, зволожує та заспокоює шкіру. Склад цікавий оліями (макадамії, виноградних кісточок, аргани) та натуральними екстрактами (шавлії, шипшини, морських водоростей, центели азіатської). 
  2. Професійний бренд Alcina створив крем Active Face Power спеціально під потреби чоловічої шкіри, яка через гоління може бути зневодненою та подразненою. Його також можна наносити на ділянки біля очей. Заспокоює подразнення завдяки алантоїну та пантенолу. За зволоження та відновлення гідроліпідного бар’єру відповідають гліцерин, лецитин, кофеїн та екстракт чорного вівса. 
  3. Антивіковий крем спеціально для чоловіківClarena Mens Line Power Anti-Age Cream. Уповільнює процеси старіння та допомагає відстрочити появу зморшок. Легка консистенція швидко вбирається, гарно зволожує та розгладжує шкіру.
  4. Багатофункціональний крем для чоловіків AVA Laboratorium Eco Men Cream з вітаміном Е та С у складі стане корисним помічником для шкіри, що старіє. Містить олії (винограду, кокосу, ши), натуральні рослинні екстракти (опунції, інжиру, алое-вера). Сприяє відновленню шкіри та посиленню її захисних функцій. 
  5. Аптечний антивіковий крем Nuxe Men Multi-Purpose для шкіри навколо очей містить рослинні екстракти, гіалуронову кислоту, кофеїн. Засіб зволожує, сприяє зменшенню набряків, живить вітамінами та протеїнами, завдяки чому візуально зменшуються темні кола.

Цікаво на тему: Як правильно приймати колаген: основні рекомендації

Правила антивікового догляду за шкірою

Антивіковий догляд за шкірою

Зберегти шкіру молодою та красивою можна не тільки — і не стільки — завдяки правильному догляду. Велике значення має стиль життя.

  1. Менше бувайте на сонці. Використовуйте денний крем з SPF не тільки на пляжі, але й кожен день.
  2. Більше зволоження. Чим краще шкіра насичена вологою, тим менше на ній видно зморшки. Для цього треба пити достатньо води та регулярно використовувати зволожуючу косметику.
  3. Здоровий сон. Вночі шкіра та весь організм відновлюються найактивніше. А наслідки поганого сну у вигляді темних кіл навколо очей і втрати еластичності тільки підкреслюють зморшки.
  4. Правильно харчуйтеся. Менше цукру та більше овочів, а ще жирна риба, зелень темного кольору, горіхи допоможуть не тільки поліпшити стан шкіри, але й підтримувати гарне самопочуття.
  5. Слідкуйте за вагою. Чим частіше й кардинальніше змінюється цифра на вагах, тим сильніше шкіра втрачає пружність.
  6. Більше руху. Будь-яка фізична активність активізує кровообіг, від чого шкіра стає свіжою й виглядає здоровою.

Лишайтеся привабливими завжди з якісною та ефективною косметикою з EVA!

Читайте також:

26 Лютого / 2022 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Леся

    Дуже цікаво і корисно

Рекомендовані статті
5 способів розпарити обличчя в домашніх умовах
27 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
5 ідей для spa-вечірки з подругами
4 Квітня / 2024 Догляд за обличчям