Все про косметику з центеллою азіатською

Напевно, кожна чула про такий трендовий активний компонент у косметиці, як центелла азіатська. Особливою популярністю цей інгредієнт користується в доглядових засобах корейських косметичних брендів, і сьогодні він став таким же впізнаваним, як муцин равлика або перлова пудра. Чим же так примітна центелла, який вплив вона має на нашу шкіру і які проблеми допомагає вирішувати? Про це сьогодні й поговоримо.

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Центелла азіатська – властивості та застосування

Centella asiatica

Центелла азіатська (вона ж Centella asiatica або Готу Кола) – це листяно-квіткова рослина, що росте переважно в Азії та Північній Австралії. Центелла має невисокі стебла і гладке листя округлої форми (іноді з дрібними зубчиками), чимось схоже на деякі сорти фіалок. Рослині необхідний теплий клімат і високий рівень вологості, тому в природі росте вона переважно вздовж річок і озер.

Цікаво по темі: Що таке тонік для обличчя та навіщо він потрібний?

Незважаючи на те, що з нею ми більше знайомі, як з косметичним інгредієнтом, центелла сотні років широко використовується в східній медицині та фармакології. Ця рослина має виражену антисептичну, загоювальну, лімфодренажну, стимулюючу та тонізуючу дію, завдяки чому в медицині її застосовують для:

  • поліпшення обміну речовин та зміцнення імунітету;
  • лікування лихоманок і захворювань дихальної системи;
  • профілактики та лікування серцево-судинної системи;
  • поліпшення та стимуляції нервової системи;
  • прискорення реабілітації після травм;
  • лікування дерматологічних захворювань і загоєння ушкоджень шкіри.

Centella asiatica

Але не медициною єдиною. Рослина з таким широким спектром дії не могла пройти повз уваги косметології, тож використання екстракту центелли у складі косметичних засобів було лише питанням часу.

Косметика з центеллою: навіщо, кому і для чого?

Повернемося до центелли як до активного компонента в косметиці. Готу Кола є мультифункціональним інгредієнтом, який може вирішувати цілий комплекс проблем зі шкірою.

Centella asiatica

Основні властивості центелли азіатської в косметиці:

  1. Anti-age – сприяє виробці власного колагену і зміцнює волокна еластину, що зменшує глибину зморшок та перешкоджає утворенню нових, забезпечує збереження тонусу шкіри та надає ліфтинг-ефект.
  2. Лімфодренаж – перешкоджає застою рідини в м’яких тканинах, знімає набряклість, покращує кровообіг, нормалізує обмінні процеси і допомагає боротися з целюлітом.
  3. Загоєння – чинить антибактеріальну, протизапальну і відновлювальну дію на чутливій та проблемній шкірі, заспокоює і перешкоджає утворенню акне та підшкірних прищів.
  4. Зволоження – допомагає утримувати вологу в шкірі, нормалізує гідроліпідний баланс.
  5. Освітлення – освітлює та вирівнює тон шкіри, зменшує прояв пігментації, але, на відміну від кислот, більш щадним способом.

Екстракт центелли є натуральним і безпечним інгредієнтом, протипоказанням до використання якого є хіба що індивідуальна непереносимість компонента або неправильно підібраний косметичний засіб.

Косметика з центеллою у складі підходить для будь-якого типу шкіри, але особливо ефективною буде для чутливої, реактивної, проблемної та зрілої шкіри. Якщо тебе турбують висипання, шкіра реагує подразненням на будь-які зміни в догляді або через вплив зовнішніх чинників (вітер, низькі температури), якщо шкіра потребує підвищення пружності та розгладження зморшок, то косметика з центеллою – твій вибір.

Крім цього, центелла добре загоює, тому засоби з нею рекомендують використовувати після інтенсивних косметичних процедур – наприклад, мікродермабразії, механічного або кислотного пілінгу та чисток обличчя.

Цікаво по темі: Себум шкіри: що це таке та як регулювати його вироблення?

Варто зазначити, що сучасний ринок доглядових засобів з екстрактом центелли не обмежується лише засобами для шкіри обличчя. Сьогодні цей компонент зустрічається також у лосьйонах і кремах для тіла, засобах для рук і шкіри голови. Особливо він затребуваний в антицелюлітних засобах для тіла, адже допомагає боротися із застоєм рідини в тканинах і дає змогу досягти гладкості та пружності шкіри в проблемних зонах.

Як позначається центелла в складі косметики

Centella asiatica

Найчастіше в складі косметичних продуктів центелла позначається, як Cica або Centella asiatica extract. Але іноді, перевертаючи баночку із засобом, у складі не вдається знайти ні перший, ні другий варіант. У цьому разі на упаковці варто пошукати Madecassoside (або Madecassic acid, Мадекасова кислота), Asiaticoside або Asiaticacid (Азіатикова кислота). Будь-яке з цих найменувань скаже про те, що засіб має у своєму складі екстракт центелли азіатської.

Цікаво по темі: 5 ефективних способів звузити пори на обличчі

ТОП-10 косметичних засобів із центеллою

Якщо ти хочеш ввести у свій догляд косметику з центеллою азіатською, пропонуємо десятку найкращих засобів, від тонерів до масок, з асортименту eva.ua з «Centella Asiatica Extract» у складі.

Тонер FarmStay Cica Farm Regenerating Solution

FarmStay Cica Farm Regenerating Solution Toner

Використання тонера є важливим етапом у повсякденному догляді, яким завершується процес очищення, і разом з цим шкіра готується до нанесення наступних засобів. FarmStay Cica Farm Regenerating Solution Toner має багатий комплекс активних компонентів і підходить для будь-якого типу шкіри, включаючи чутливу. У тонері є ніацинамід, пантенол, екстракти центелли, монарди і меліси, а також бетаїн, аргінін та алантоїн. Завдяки збалансованому складу, тонер дає змогу усунути сухість, відновити захисний бар’єр, освітлити пігментні плями, заспокоїти чутливу шкіру і зробити її більш еластичною.

Цікаво по темі: Що таке ніацинамід: властивості та застосування в косметиці

Сироватка Elizavecca Milky Piggy Centella Asiatica

Elizavecca Milky Piggy Centella Asiatica Extract

Сироватка Elizavecca має простий і зрозумілий склад, де екстракт центелли стоїть на першому місці, а це означає, що цей активний інгредієнт у продукті має високу концентрацію. Засіб допоможе вирівняти тон обличчя і мікрорельєф шкіри, освітлити пігментні плями і сліди від акне, зменшити заломи шкіри і запобігти появі нових зморшок. А, крім цього, сироватка робить шкіру більш пружною, гладенькою і зволоженою. Сироватка підходить для всіх типів шкіри і представлена у великому об’ємі (200 мл), тож вистачить її надовго.

Крем Lapush Face Cream Day Care

Lapush Face Cream Day Care

Денний крем для обличчя Face Cream Day Care у зручній упаковці з помпою від українського бренду Lapush – «універсальний солдат» у боротьбі за красиву шкіру. У складі є безліч активних компонентів (вітамін С, олія шипшини, екстракти центелли азіатської, гінко білоба та полину), які допоможуть у вирішенні різних завдань – поліпшити тон і рельєф шкіри, стимулювати синтез колагену, звузити пори, зменшити висипання і запобігти першим віковим змінам.

Крем Medi-Peel Cencica Alla Cream

Medi-Peel Cencica Alla Cream

Крем Medi-Peel Cencica Alla Cream – це ідеальне рішення для проблемної та чутливої шкіри. Крім центелли, яка активно бореться з висипаннями і запобігає появі нових, у складі є олія чайного дерева та екстракт зеленого чаю, що заспокоюють шкіру, саліцилова кислота, що перешкоджає утворенню закритих комедонів, і гіалуронова кислота, що забезпечує ефективне зволоження.

Цікаво по темі: Вічна боротьба: найкращі засоби проти вікових змін шкіри

Крем BABE Total Cream Face & Body

BABE Laboratorios Total Cream Face & Body

Крем Total Cream Face & Body від іспанського бренду BABE Laboratorios – багатофункціональний засіб для обличчя і тіла. Спеціально розроблена формула підходить як для повсякденного застосування, так і в якості «швидкої допомоги» у разі обвітрювання, лущення чи подразнення шкіри. Активні компоненти включають екстракт центелли, ніацинамід, гіалуронову кислоту, вітамін А та пробіотики, які в сукупності забезпечують регенерацію, відновлення, зволоження шкіри і підвищення захисного бар’єру. Порятунок для чутливої та реактивної шкіри, особливо в холодну та спекотну пору року.

Пілінг-маска Medipeel Herbal Peel Tox

Medipeel Herbal Peel Tox

У складі маски Medipeel Herbal Peel Tox є комплекс із понад 40 різновидів трав, включно з екстрактами центелли, розмарину, півонії та зеленого чаю. Продукт підходить для всіх типів шкіри, але особливо буде гарний для жирного типу, оскільки основна дія пілінг-маски – очищення, себорегуляція та тонізація. Засіб також має антиоксидантну, освітлювальну, загоювальну та антистрес-дію для ідеального домашнього детокс-догляду.

Крем-патч Missha Cicadin Hydro Patch Cream

Missha Cicadin Hydro Patch Cream

Зневоднена, чутлива і проблемна шкіра потребує особливого догляду, який може забезпечити крем-патч Missha Cicadin Hydro Patch Cream. Інтенсивний крем забезпечує глибоке зволоження, заспокоює подразнення, сприяє оновленню клітин шкіри і робить її м’якою та пружною. Хоч Cicadin Hydro Patch Cream і називається кремом-патчем, він не потребує змивання – просто нанеси його на очищену і тонізовану шкіру обличчя, як звичайний крем, і дай йому вбратися.

Гель Some By Mi Aha-Bha-Pha Real Cica 92%

Some By Mi Aha-Bha-Pha Real Cica 92% Cool Calming Soothing Gel

Some By Mi Aha-Bha-Pha Real Cica 92% на 92% складається з екстракту центелли азіатської та ідеальний для чутливої, жирної та проблемної шкіри. Легкий гель можна використовувати як фінальний крок у повсякденному догляді або «закрити» його кремом. А ще використовувати його можна не лише для обличчя, а й для тіла. На додаток до центелли в складі міститься ніацинамід, а також комплекс АНА-, ВНА- і РНА- кислот, який забезпечує відлущування, глибоке очищення шкіри та  відновлення гідроліпідного балансу.

Патчі FarmStay Cica Farm Nature Solution

FarmStay Cica Farm Nature Solution Eye Patch

Патчі – чудовий експрес-засіб для догляду за тонкою шкірою навколо очей. Екстракт центелли в складі патчів FarmStay Cica Farm Nature Nature Solution допомагає зволожити шкіру, розгладити зморшки і позбутися набряклості. У складі сироватки також є колоїдне золото, що відновлює захисний бар’єр шкіри, і екстракт мандарина, який допоможе освітлити темні кола під очима. Усього 20 хвилин – і ти маєш свіжий і відпочилий вигляд, навіть якщо в тебе аврал на роботі.

Интересно по теме: Найкращі патчі під очі: рейтинг від EVA Blog

Крем-гель для тіла Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D

Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D

Кофеїн, ламінарія і центелла – потужне тріо для підтримки пружності шкіри та ефективної боротьби з целюлітом. Крем-гель Eveline Cosmetics Slim Extreme 3D має термоефект, завдяки чому активні компоненти діють інтенсивніше і забезпечують більш помітний результат. Поєднуючи засіб з антицелюлітним масажем, до пляжного сезону можна буде позмагатися за звання «Міс Бікіні».

Центелла азіатська – дійсно багатофункціональний та дієвий компонент у косметиці. З її допомогою можна вирішити проблеми з висипаннями та недосконалостями шкіри, ефективно зволожувати і заспокоювати подразнену та чутливу шкіру, розгладжувати зморшки та підтримувати шкіру в тонусі. Розкажи про свій досвід використання косметики з центеллою. Які твої улюблені засоби? Чекаємо на тебе в коментарях!

Читай також:

21 Березня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *