Лікувальна косметика: види і способи застосування

Головна відмінність лікувальної косметики від звичайної — це склад. Як правило, у дерматокосметиці концентрація діючих речовин більша. Тому вона володіє не стільки декоративними, скільки лікувальними властивостями.

Види лікувальної косметики

Лікувальну косметику розробляють не звичайні косметологи, а лікарі. Зазвичай вона проходить клінічні випробування. Тобто її ефективність доведена лабораторією і на це є підтверджуючі документи.

Креми з розділу дерматокосметики часто розроблені для людей з патологіями шкіри: акне, псоріаз, дерматит або купероз. Зі зморшками, в’ялістю або нерівним кольором така косметика зазвичай не бореться, хоча на хвилі нових тенденцій лікарі почали боротися з естетичними, а не тільки медичними проблемами.

Назвемо найпопулярніші світові марки лікувальної косметики:

  • Французька: Vichy, La Roche-Posay, Avene.
  • Американська: Medik8, Kiehl’s.
  • Швейцарська: Methode Cholley, Just.

Дізнайтеся більше про лікувальну косметику: «Особливості та переваги дерматокосметики».

Однак не варто забувати, що це косметика, а не лікувальні препарати. Так, вона може впоратися з деякими проблемами, виступаючи як підтримуюча терапія, але не лікує захворювання. Саме тому спочатку слід звернутися до дерматолога, який вирішить, чи можна обмежитися дерматокосметикою або все ж пора підібрати курс медикаментів.

Як застосовувати лікувальну косметику

Пам’ятайте, що будь-який лікувальний засіб необхідно застосовувати виключно за інструкцією! У складі міститься точна доза вітамінів, ферментів та інших діючих речовин. Якщо використовувати продукт частіше або в інший концентрації, можна нашкодити своїй шкірі.

Влітку особливу увагу покупці звертали на сонцезахисні серії. Наприклад, бренди випускають сонцезахисні креми для чутливої ​​шкіри з високим ступенем (50 і більше) захисту від ультрафіолетового випромінювання. Це в першу чергу необхідно для людей з пігментними плямами, для яких УФ-промені небезпечні.

Читайте також: «Як заспокоїти шкіру, що обгоріла на сонці»

Зараз фокус уваги змістився на продукти для щоденного догляду: м’яка міцелярна вода, пінки для вмивання, мило, яке не пересушує шкіру. Особливо популярні лінійки anti-age з колагеном. Обов’язково прочитайте, як вибрати косметику проти вікових змін шкіри.

Також дерматокосметику призначають до або після процедур. Наприклад, після чистки обличчя краще використовувати спеціальний крем, а не звичайний, щоб не нашкодити травмованій шкірі. Дерматокосметика призначається в якості базової людям з певними шкірними захворюваннями або ж для їх профілактики.

Кому необхідна лікувальна косметика

Її застосовують для проблемної шкіри. Наприклад, лікування легких форм акне і під час ремісії. Особливо показана дерматокосметика для жирного типу шкіри, щоб підсушити і попередити вугровий висип.

Доглядові бальзами сприяють відновленню сухої шкіри, наприклад, при дерматитах або шкірних захворюваннях. Часто цей вид косметики призначають алергікам: вона підходить для чутливої ​​шкіри.

Дезодоранти справляються з рясною пітливістю, а шампуні — з важкою формою лупи. Багатьом засоби допомагають підтримати здоров’я шкіри, адже вони виключають ризики алергій і дерматитів.

Лікувальна косметика повинна пройти тестування і отримати схвалення лабораторій, тому вона коштує дорого. І все ж пам’ятайте, що призначати собі дерматокосметику самостійно, наприклад проти звичайних прищів, не варто.

Підбором лікувальної косметики повинен займатися фахівець. Якщо ви вже знаєте, який засіб вам підходить, то можете купувати його самостійно.

EVAріанти на eva.ua!

Восстанавливающая эмульсия для лица La Roche-Posay Effaclar (К)+ для комбинированной, склонной к жирности кожи

477.00
Купити

Гель для умывания BABE Laboratorios travel size / body очищающий для жирной и проблемной кожи

156.00
Купити

Крем-антиоксидант для лица Librederm с витамином Е

188.00
Купити

Мицеллярная вода Lierac Очищающая

675.00
Купити

Уход для лица Vichy Normaderm преображающий, против несовершенств кожи

535.00
Купити
30 Вересня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
5 способів розпарити обличчя в домашніх умовах
27 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
Найкращі патчі під очі
15 Серпня / 2022 Догляд за обличчям