Як заспокоїти шкіру, що обгоріла

В погоні за бронзовою засмагою не можна забувати про здоров’я шкіри. Ймовірно, сьогодні вже не лишилося нікого, хто б не знав про шкоду ультрафіолетового випромінювання, та все ж відмовлятися від приймання сонячних ванн не хочеться. Скористайтеся корисними порадами від EVA Blog, щоб попередити сонячний опік, а якщо він вже стався — врятувати шкіру.

Якщо отримали сонячний опік:

  • Охолодіть

Зрозуміти, що шкіра обгоріла, можна не зразу, адже цей процес розвивається поступово, особливо в хмарну погоду. Тож якщо ви помітили сонячний опік, відразу сховайтеся у затінок або приміщення та охолодіть шкіру прохолодним компресом, ванною або душем.

  • Зволожуйте

Ультрафіолетові промені безжально сушать шкіру — цей процес має назву фотостаріння. Якщо говорити простими словами, то під час засмаги у шкірі активуються речовини, які руйнують колаген та гіалуронову кислоту (вони відповідають за пружність та еластичність). Крім того, в результаті дії ультрафіолету нові колаген та гіалуронова кислота перестають утворюватися. На практиці все це ми відчуваємо через сухість, стягнутість та лущення.

Тож незалежно від того, обгоріли ви на сонці чи ні, після приймання сонячної ванни потрібно ретельно та якісно зволожувати шкіру.

Ваші помічники:

Охолоджуючий гель після засмаги MAY sun з пантенолом

Засіб ефективно справляється з сонячними опіками та почервонінням шкіри завдяки екстракту алое вера та пантенолу, що входять до його формули. Створює приємне комфортне відчуття прохолоди.

Охолоджуючий спрей після засмаги «Біокон»

Містить пантенол, що відновлює та заспокоює шкіру, а також масло ши й екстракт огірка, які ефективно зволожують та повертають приємне відчуття свіжості.

Освіжаючий спрей після засмаги Nivea Sun

Має охолоджуючий ефект, завдяки чому освіжає шкіру. Алое вера, що входить до складу продукту, сприяє заспокоєнню, зволоженню та відновленню шкіри після засмаги.

  • Носіть правильний одяг

Після надмірної засмаги також відчуваються свербіж, печіння, з’являється почервоніння (розширюються судини) — це реакція імунної системи, яка виділяє гістамін. Вузький одяг у такій ситуації лише погіршить стан шкіри, тож замість обтягуючої сукні чи джинсів скінні оберіть вільний одяг з натуральної тканини.

  • Пийте воду

Перегрівання на сонці може призвести до зневоднення організму. Стежити за водним режимом потрібно завжди, а особливо — під час відпустки та сонячних ванн. Відмовтеся від алкоголю та солодких газованих напоїв.

Для попередження сонячних опіків

  • Засмагайте поступово

Простіше всього обгоріти, намагаючись отримати бронзовий відтінок шкіри у перший же день відпустки. А особливо, якщо у вас світла та тонка шкіра. Щоб не отримати опіків, засмагайте поступово у період до 10 ранку та після 4 вечора.

  • Використовуйте сонцезахист

Для літнього відпочинку на вулиці обирайте засоби зі ступенем SPF30 та фільтрами променів UVA та UVB. Більше 30 можна, менше — ні. Наносити їх потрібно на все тіло (а не лише на спину та плечі) перед виходом із номеру, щоб засіб встиг увібратися, та оновлювати після кожного купання або що дві години.

Порада від EVA Blog. Збираючись у відпустку, зручно перелити необхідні косметичні засоби в спеціальні дорожні ємності: вони не займуть багато місця у валізі та підійдуть для ручної поклажі в літак.

Щоб не зіпсувати довгоочікувану відпустку сонячними опіками та захиститися від передчасного старіння шкіри, завітайте до EVA та завчасно придбайте засоби з SPF. А на випадок, якщо все ж розслабитеся й не устежите за активним сонцем, майте в косметичці заспокійливий спрей або бальзам.

Бажаємо вам безпечної засмаги та неймовірної відпустки!

Пінка після засмаги MAY sun Пантенол

55.00
Купити

Сонцезахисний спрей-аерозоль Nivea Sun Захист та прохолода SPF 30

245.00
Купити

Спрей після засмаги БІОКОН Охолоджуючий, відновлює та заспокоює шкіру

86.00
Купити

Молочко для засмаги Garnier Ambre Solaire Ультразволожуюче захисне SPF 30 200мл

219.00
Купити

Набір ємностей дорожніх 8 предметів

50.00
Купити
3 Липня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ирина

    Очень классные средства по уходу за кожей в летний период.

Рекомендовані статті
9 б'юті-обіцянок своєму тілу
2 Січня / 2024 Волосся
10 найкращих зволожувальних кремів для тіла
14 Вересня / 2023 Догляд за тілом