Як вибрати ванночку для купання дитини

Ванночка для новонародженого є найважливішою покупкою в списку найнеобхідніших речей для догляду за дитиною. І щоб процес купання був максимально зручним для батьків, а також комфортним і безпечним для немовляти, потрібно підійти до вибору ванночки максимально відповідально. Сьогодні в магазинах представлена велика кількість різних моделей цього приладдя. Вони відрізняються формою, розміром, матеріалами виготовлення, додатковими аксесуарами й, звичайно ж, ціною. Як серед них вибрати найбільш підхожий і практичний варіант? Зараз спробуємо розібратися в цьому питанні.

Якою має бути дитяча ванночка

Найголовнішими вимогами до цього виробу є такі:

1-Якою-має-бути-дитяча-ванночка

  • ванночка має бути легкою, щоб мама могла її без особливих зусиль встановити на підставку, поставити у ванну для дорослих або на будь-яку іншу поверхню;
  • матеріали виготовлення повинні відповідати всім стандартам якості та мати відповідну сертифікацію;
  • поверхня всередині ванночки має бути гладкою, а дно – плоским і нековзним.
  • додатковим плюсом буде наявність зливу та вбудованого термометра.

Якщо обраний тобою виріб відповідає даним критеріям, можна розпочинати вибір найбільш підхожого варіанту.

Цікаво на тему: Як вибрати якісний рушник для новонароджених

Види ванночок для купання малюка

Сьогодні можна виділити чотири популярні види цих виробів, пропоную ближче познайомитися з кожним із них.

9-Ванночка

Класична

Ця модель справедливо може вважатися найпопулярнішою та найпоширенішою. Вона має овальну форму, відмінно підходить діткам від народження й до двох-трьох років. Краще віддавати перевагу моделям, що мають невеликі заглиблення на бортах для купального приладдя.

2-Види-ванночок-для-купання-малюка

До мінусів класичної ванночки можна віднести певні незручності під час купання дитини: мамі доведеться однією рукою мити дитину, а другою притримувати голову. Для розв’язання такої проблеми достатньо додатково придбати спеціальну підтримуючу гірку або матрацик. Але про них пропоную поговорити трохи пізніше.

Цікаво на тему: 6 must-have засобів для правильного догляду за тілом дитини

Анатомічна

Така модель ванночки відрізняється від класичної вже вбудованою гіркою, яка забезпечує безпеку під час купання та значно полегшує мамі весь процес. Деякі анатомічні ванночки можуть мати прогумовану спинку, щоб максимально унеможливити ковзання.

3-Види-ванночок-для-купання-малюка

Коли малюк трохи підросте та вже навчиться сидіти, його можна посадити на протилежний бік ванночки. З іншого боку виріб, як правило, трохи глибший і має додатковий обмежувач між ніжками малюка, який не дає йому зіслизнути.

До мінусів можна віднести невеликий розмір виробу й обмежене місце для купання дитини. Мамі буде незручно класти дитину на животик, щоб помити спинку.

Цікаво на тему: Як вибрати матрац і постільну білизну для дитини

Складна

Якщо у квартирі зовсім мало місця й ти не хочеш займати вільний простір дитячою ванночкою, у такому разі складна модель стане ідеальним вибором. Вона має стандартні розміри, підходить для малюків від народження й до шести місяців. Борти мають достатню жорсткість, тому тобі не потрібно переживати, що ванночка може випадково скластися – фіксація дуже надійна. Виріб оснащений зручною ручкою для транспортування й протиковзною вставкою на поверхні дна.

4-Види-ванночок-для-купання-малюка

Вартість складної ванночки буде вищою за класичну та анатомічну.

Цікаво на тему: Як вибрати гребінець для новонароджених

Надувна

Так, і такі моделі доступні до придбання. Цю ванночку краще купувати як запасну або для подорожей. Вона зручна, не займає багато місця, також має обмежувачі, підтримку для спинки та нековзне дно, але ти маєш розуміти, що такий виріб вимагає акуратного використання. Як би ти дбайливо до нього не ставилася, ризик проколу конструкції буде завжди високим. Тому я б рекомендувала купувати надувну ванночку старшій дитині, коли вона вже навчиться впевнено сидіти та гратися у воді.

5-Види-ванночок-для-купання-малюка

Цікаво на тему: Як вибрати найкращу молочну суміш для новонароджених

Що може знадобитися ще

Без додаткових аксесуарів для водних процедур не обійтися. То що ж тобі може стати в пригоді:

  1. Гірка. Про неї я вже встигла трохи розповісти. Цей виріб може мати анатомічну форму або ж овальну. Я б рекомендувала все ж зупинитися на анатомічному варіанті, оскільки дитина буде надійно зафіксована й ти зможеш спокійно її купати. Вибираючи гірку, обов’язково зверни увагу на ніжки. Вони мають бути стійкими та прогумованими, а також додатково оснащені присоскою для більш надійного кріплення до дна ванночки.6-Що-може-знадобитися-ще
  2. Поролоновий матрац. Це альтернатива гірці. Він м’який і комфортний, має спеціальне заглиблення, в яке можна покласти дитину. Такий матрацик підійде практично до будь-якої ванночки.
  3. Гамак. Це ще один надійний помічник мами під час купання карапуза. Гамак, як правило, зроблений з тканини або сітки, кріпиться до бортів ванночки за допомогою гаків. Виріб добре пропускає воду, швидко сохне, може регулюватися за розміром і займає мало місця. До мінусів виробу можна віднести властивість швидко розтягуватися й “просідати”.7-Що-може-знадобитися-ще
  4. Підставка (ніжки) для ванночки. На них зручно ставити виріб і купати малюка. Мамі не потрібно нахилятися та в незручній позі купати дитину. Підставка підіймає ванночку на необхідну висоту, відмінно підходить для класичних і анатомічних моделей. Це дійсно дуже зручне та необхідне пристосування.

Цікаво на тему: Як вибрати пеленальний столик

Як доглядати за дитячою ванночкою

Виріб достатньо мити безпосередньо перед і відразу після купання карапуза. Для цього підійдуть засоби гігієни, які ти придбала для дитини. Не використовуй агресивну хімію, якою миєш ванну, оскільки на неї у малюка може виникнути алергія. Купання має бути максимально безпечним і приносити дитині тільки задоволення.

8-Що-може-знадобитися-ще

Сподіваюся, мої поради допоможуть тобі вибрати якісну ванночку, яка буде відповідати всім твоїм вимогам, допоможе зробити водні процедури веселими й комфортними. Не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була для тебе корисною та цікавою.

Читай також:

22 Квітня / 2024 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті