6 must-have засобів для правильного догляду за тілом дитини

Вибір засобів для догляду за шкірою немовляти вимагає від батьків особливої уваги. І ні для кого не секрет, що дитяча косметика має бути максимально безпечною, гіпоалергенною та ефективною. Після її використання на ніжній шкірі малюка не повинно виникнути небажаних алергічних реакцій і подразнень. Як правильно вибрати догляд для дитини з перших днів життя і без якого туалетного приладдя просто не обійтися? Нумо розбиратися разом.

Як вибрати косметику для догляду за новонародженими

Від величезного асортименту косметичних засобів для дітей просто розбігаються очі. Гарні різнокольорові баночки усім своїм виглядом натякають, що потрібно вибрати саме їх, проте не поспішай брати перші-ліпші, адже на кону стоїть здоров’я твого малюка. Насамперед потрібно звертати увагу на якість туалетного приладдя, також не варто забувати й про потреби шкіри немовляти.

1-Як-вибрати-косметику-для-догляду-за-новонародженими

Лови невеличку шпаргалку щодо вибору доглядових засобів для новонароджених:

  1. Тільки якісний склад. Обов’язково ознайомся з усіма компонентами продукту. Дитяча косметика не повинна містити в собі штучні барвники, ароматизатори та агресивні хімічні речовини (парабени, сульфати, етанол, мінеральну олію тощо), що можуть викликати алергічну реакцію.
  2. Натуральна косметика. Це, мабуть, найкращий варіант для догляду за ніжною шкірою немовляти. Але варто враховувати, що в деяких випадках у малюка може спостерігатися підвищена чутливість до тих чи інших рослинних компонентів у складі продукту. Звичайно ж, якщо раніше спостерігалася алергічна реакція на подібні засоби, краще від них відмовитися.
  3. Дерматокосметика з позначкою “гіпоалергенна”. Якщо шкіра малюка чутлива або ти хочеш максимально уникнути небажаних реакцій з боку епідермісу, вибирай якісну дерматокосметику. Асортимент цих засобів на сьогодні дуже і дуже широкий.2-Як-вибрати-косметику-для-догляду-за-новонародженими
  4. Не забувай про pH. Дитяча косметика повинна мати нейтральний або слабокислий pH (5,5 – 7).
  5. Враховуй вікову категорію. На баночках із засобами для догляду виробники часто вказують вік дитини, для якої призначений продукт. Це робиться не просто так, адже, наприклад, у новонароджених і діток від року потреби шкіри в догляді відрізняються, тому продукт може не надати очікуваного ефекту.
  6. Особлива увага на терміни придатності. Перед покупкою засобу переконайся, що терміни придатності в порядку. Також не забудь врахувати період придатності засобу після відкриття та умови зберігання. Це дуже важливо, оскільки прострочена і непридатна до використання косметика може призвести до висипань, аж до алергії.

Цікаво на тему: Як відрізнити акне у новонароджених від алергії?

Перед використанням будь-якої нової доглядової косметики для дитини рекомендується провести невеликий тест на чутливість до компонентів. Особливо це важливо, якщо у крихітки дуже суха шкіра, оскільки вона гостро реагує на будь-які зовнішні подразники.

Шукай EVA Blog в Instagram

Щоб переконатися в тому, що олія або крем не викличуть небажаної реакції, нанеси продукт на невелику ділянку шкіри ручки або ніжки дитини. Якщо через 24 години шкіра не відреагує почервонінням, свербінням або лущенням, можеш сміливо вводити продукт у щоденний догляд.

З вибором дитячої косметики розібралися, тепер пропоную перейти до найголовнішого – підбору необхідних засобів.

6 найважливіших засобів для правильного догляду за тілом дитини

Почну одразу з того, що в цій статті ми не будемо говорити про вибір мила, шампуню, гелю і пінки для купання. Так, ця категорія продуктів теж є частиною догляду за тілом, але ми вирішили розповісти про неї окремо.

Дитячий крем або молочко

3-Дитячий-крем-або-молочко

Шкіра новонародженого дуже ніжна, тонка і схильна до появи сухості. Заспокою тебе відразу, не варто занадто сильно переживати, це цілком нормально. Сальні та потові залози з моменту народження крихітки не надто активно працюють, через що бар’єрна функція епідермісу слабо розвинена. Але під час дорослішання і розвитку нервової системи все налагодиться. Тому у тебе обов’язково має бути під рукою зволожувальний дитячий крем або молочко. Особливо важливо використовувати ці засоби після купання, адже вони допоможуть зберегти цінну вологу для епідермісу крихітки, запобігти ризику появи подразнення і почервоніння.

Рекомендовані товари:

Олія

4-Олія

Дитяча олія ідеально підходить для делікатного догляду за шкірою немовляти. Перед тим, як придбати цей продукт, потрібно ознайомитися з його видами:

  • Масажне. Немовлятам необхідно регулярно робити масаж. Він допомагає зміцнити м’язи, сприяє гармонійному розвитку опорно-рухового апарату, покращує кровообіг, формує рухові навички, сприятливо впливає на розвиток нервової системи тощо. Переваг дійсно багато і про них можна говорити нескінченно, але уявити собі сеанс дитячого масажу складно без спеціальної олії. Засіб не тільки допоможе провести процедуру з максимальним комфортом, але також наповнить шкіру поживними речовинами та вологою.5-Олія
  • Зволожувальна та живильна. Цей продукт чудово підійде для частого використання з перших днів життя дитини. Таку олію використовують для зволоження шкірного покриву, розм’якшення кірочок на волосистій частині голови, догляду за складками, лікування попрілостей і екземи.
  • Очищувальна. Така олія допомагає не тільки м’яко очистити шкіру дитини, а й зберегти гідробаланс.

Рекомендовані товари:

Вологі серветки

6-Вологі-серветки

Це справжні мамині супергерої! Вологі серветки завжди повинні бути в сумці, адже вирушаючи в гості, на прогулянку або в подорож з більшою часткою ймовірності виникне ситуація, коли потрібно буде дуже швидко очистити шкіру малюка. Цей гігієнічний продукт є гіпоалергенним, вирізняється особливою м’якістю і може застосовуватися з перших днів життя маляти. Вологі серветки підходять для щоденного і регулярного очищення рук, обличчя та зони підгузника.

Рекомендовані товари:

Дитяча присипка

7-Дитяча-присипка

Це один із найважливіших засобів для догляду за малюком. Дитяча присипка добре прибирає зайву вологу, підсушує шкіру, запобігаючи появі подразнення і попрілостей. Є кілька основних видів присипок, які можна і потрібно використовувати для догляду за дитиною:

  1. Пудра. Це класичний варіант, з яким знайомі абсолютно всі матусі. Як основу засобу виробники використовують тальк і цинк, також можна зустріти продукти з кукурудзяним борошном або крохмалем у складі. Сучасні дитячі пудри часто містять у своєму складі рослинні екстракти, які допомагають відновити шкіру малюка, усунути подразнення і попередити ризик розвитку бактерій.8-Дитяча-присипка
  2. Рідкий тальк. Це більш сучасна і популярна альтернатива пудрі. Рідкий тальк або тальк-крем рекомендують діткам, яким з тих чи інших причин не підходить звичайна дитяча присипка.

Рекомендовані товари:

Крем під підгузок

Коли ви вирушите в магазин за памперсами, не забудьте одразу ж узяти й крем під підгузок. Це маст-хев засіб для догляду за ніжною шкірою малюка.

9-Крем-під-підгузок

Попри те, що памперс добре вбирає в себе велику кількість рідини, він абсолютно не захищає шкірний покрив від впливу вологи. У результаті є ризик зіткнутися з масою проблем: дерматит, почервоніння, попрілість, подразнення. Щоб цього не сталося, обов’язково потрібно придбати крем під підгузник. Він буде створювати тонкий захисний шар на поверхні епідермісу дитини, захищаючи від вологи та запобігаючи виникненню перерахованих вище неприємностей.

10-Крем-під-підгузок

Наносити крем необхідно після кожної зміни підгузника або за потреби.

Рекомендовані товари:

Ватні палички

11-Ватні-палички

Без них нікуди! За допомогою ватних паличок зручно доглядати за зоною навколо пупка, за вухами та носиком. Завдяки спеціальній формі з обмежувачем ти можеш використовувати палички, не хвилюючись, що зробиш боляче дитині.

Рекомендовані товари:

  • Дитячі ватні палички Honey Bunny з обмежувачем
  • Дитячі ватні палички Smilе з обмежувачем
  • Палички ватні гігієнічні для дітей Bella Baby Happy

Став вподобайку цій статті, якщо вона виявилася для тебе корисною і допомогла зібрати найнеобхідніші засоби для догляду за шкірою немовляти.

Читайте також:

29 Лютого / 2024 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *