Обираємо найкращу радіоняню і відеоняню: 5 корисних порад

На думку багатьох мам, а також педіатрів і психологів, радіоняня – це ТОП пристрій, що позитивно впливає як на життя малюка, так і його батьків. Радіоняня дозволить тобі перебувати на зв’язку з дитиною 24/7, не вимагаючи твоєї цілодобової фактичної присутності поруч із малюком. EVA Blog зараз розповість тобі, як вибрати якісну радіоняню або просунутий варіант пристрою – відеоняню.

Головні переваги радіоняні для дітей

1-Головні-переваги-радіоняні-для-дітей

Поява на світ немовляти зовсім не означає, що у мами перестає існувати особистий простір. Як би сильно ти не любила крихітку, вкрай важливо регулярно виділяти час для себе і бути нарізно з дитиною. В іншому випадку частий стан моральної та фізичної втоми, а також щоденне відчуття дежавю і “день бабака” обов’язково похитнуть здоров’я нервової системи. Нав’язливі страхи залишити крихітку навіть на 5 хвилин, апатія, радість, депресія, ейфорія – це добові зміни настрою виснаженої молодої мами. Не забувай, адже саме від твого емоційного стану дуже залежить настрій дитини, а також сімейні стосунки.

2-Головні-переваги-радіоняні-для-дітей

Цікаво на тему: Що робити, якщо дитина зводить з розуму: ТОП книг для батьків

Радіоняня дає ту саму можливість побути на самоті, перезавантажитися і водночас своєчасно дарувати необхідну турботу дитині. У цього гаджета виключно позитивні сторони:

  • поки малюк спить вдень, а ти займаєшся побутовими питаннями, не потрібно постійно прислухатися, чи не прокинулася дитина. І нема потреби кожні 10 хвилин ходити перевіряти, як вона там. Адже щойно вона прокинеться, ти почуєш це через радіоняню, а у випадку з відеонянею – почуєш і побачиш;
  • дитина звикає до твоєї постійної присутності поруч, щойно вона відкриває очі або, навпаки, лягає спати. З цієї причини нерідко важко вкласти малюка (особливо вночі, коли ти сама в напівдрімоті), адже щойно ти від нього відходиш, він починає вередувати. З радіонянею ти можеш слухати крихітку і розмовляти з нею у відповідь, що розвиває у малюка іншу звичку – “мама поруч, навіть коли я її не бачу”. Цей момент може значно спростити твої будні молодої мами. При цьому немовля, саме того не усвідомлюючи, розвиває свою уяву.3-Головні-переваги-радіоняні-для-дітей
  • скільки разів ти підходиш до дитячого ліжечка, коли дитина бачить солодкі сни? Перевірити, чи не розкрилася вона, в зручній позі спить крихітка чи ні, а, може, вона давно прокинулася і просто тихенько лежить? Маючи в розпорядженні відеоняню, ти можеш спокійно розслабитися в гарячій ванні, просто вдягнути навушники, увімкнути голосніше музику і зайнятися улюбленим хобі. Адже твій малюк завжди перед тобою на екрані в реальному часі.

Шукай EVA Blog в Instagram

Ні, цей пристрій призначений не для того, щоб малюк більшу частину часу перебував сам, а мама займалася своїми справами, як розповідають противники радіо і відеонянь. Цей гаджет є лише черговим помічником, завдяки якому значно полегшується життя молодої матусі, особливо в перші кілька місяців після появи на світ крихітки. Безперечно, можна цілодобово не відходити від дитини, перевіряти температуру дитячого харчування, капаючи його на руку, а не інфрачервоним пірометром, гріти молоко на плиті, а не в зручному підігрівачі для пляшечок. Навіть памперси по суті не потрібні, адже є пелюшки й пральна машина. Але камон, за вікном 21 століття, в якому ти сучасна щаслива мама, і принципово не користуватися технологіями, що працюють на благо тебе і твого карапуза – як мінімум дивне рішення.

Цікаво на тему: Як вибрати дитячий термометр

Радіоняня для новонароджених: різновиди та функціональні особливості

Усі типи представлених гаджетів можна розбити на три групи:

  1. Класичні радіоняні. Тобі буде доступний тільки звук. Ти зможеш чути своє янголятко і за необхідності розмовляти з ним.4-Радіоняня-для-новонароджених
  2. Відеоняні. Дають можливість чути й бачити малюка.
  3. Відеоняні з розширеним функціоналом. Висока якість зображення, можливість віддаленого управління камерою, збільшення картинки, вбудовані датчики температури, можливість відтворення музики, колискових та інших аудіозаписів… Додаткових функцій може бути дуже-дуже багато.5-Радіоняня-для-новонароджених

Звичайно ж, ціна безпосередньо залежатиме від можливостей пристрою. Радіоняня завжди буде дешевшою, ніж гаджет із можливістю відтворення відео. Але судячи з численних відгуків, відеоняня в сучасному світі краща й актуальніша з погляду практичності. Це як порівнювати кнопковий телефон зі смартфоном: обидва здійснюють дзвінки, але є багато-багато “але”.

6-Радіоняня-для-новонароджених

У цьому випадку не обов’язково брати найдорожчий гаджет, однак і намагатися занадто економити точно не варто. Тримай 5 порад, як вибрати радіоняню і відеоняню для новонароджених з ідеальним балансом ціна-якість.

ТОП 5 порад щодо вибору радіонянь і відеонянь для малюків

Порада №1: Якщо радіоняня, то тільки цифрова

В аналогової радіоняні є один вагомий плюс – вона може бути відчутно дешевшою, ніж цифрова версія.

7-ТОП-5-порад

Головна відмінність полягає в наступному:

  • аналогова радіоняня дуже чутлива до радіолокаційних перешкод. Телефони, електроприлади, аналогові телевізійні антени нерідко створюють перешкоди в роботі пристрою, тим самим перериваючи зв’язок між дитячим блоком і батьківським приймачем. Якщо у вашому під’їзді у когось із сусідів теж аналогова радіоняня, то висока ймовірність, що ви перехоплюватимете сигнал один одного і чутимете не свою, а сусідську дитину;
  • цифрова радіоняня забезпечує стабільний сигнал. Вона повністю позбавлена всіх перерахованих вище недоліків.

8-ТОП-5-порад

Деякі радять сміливо брати аналогову няню в приватний будинок, запевняючи, що там вона працює бездоганно. Чесно кажучи, не бачу сенсу в таких експериментах, якщо можна один раз купити цифрову версію гаджета і насолоджуватися 100% безвідмовною роботою.

Цікаво на тему: Як брати новонародженого на руки та чи варто “привчати до рук”

Порада №2: Не купуй радіоняню і відеоняню для новонароджених з одностороннім зв’язком

Тут ти знову зіткнешся з питанням ціни – пристрої з одностороннім зв’язком будуть дешевшими.

9-ТОП-5-порад

Повір, через кілька днів ти гарантовано пошкодуєш, що не доплатила трохи за гаджет із двостороннім зв’язком і ось чому:

  1. Відео та радіоняні з одностороннім зв’язком дають змогу чути або бачити й чути, що відбувається в дитячій кімнаті без можливості зворотного зв’язку. Простий приклад. Ти готуєш обід, поки малюк солодко спить, але ось малюк прокидається і починає плакати, про що тебе сповістила радіоняня або відеоняня, додатково показавши крихітку. Твої дії? Все кидаєш і біжиш у дитячу.
  2. Радіо та відеоняні для малюків із двостороннім зв’язком дають змогу спілкуватися з крихіткою. Якщо ми розглянемо ту саму ситуацію з кухнею, то ти можеш одразу ж почати говорити з немовлям, заспокоювати його, а сама в цей час без суєти та поспіху прикрутити газ, зняти каструлю і т.д. Згадай про розвиток звички “мама поруч, навіть коли я її не бачу”. Це можливо виключно з гаджетами, що мають двосторонній зв’язок.

10-ТОП-5-порад

Цікаво на тему: Регрес сну в дітей: що таке і як пережити?

І ще один момент. Ти навіть не уявляєш, яка мила, здивована, радісна міміка у крихітки, коли вона чує знайомі голоси, але не розуміє, звідки вони лунають.

Порада №3: Купуючи відеоняню, обов’язково вивчи питання, наскільки в обраній моделі коректно працює голосова активація (VOX)

Зараз практично у всіх відеонянях за замовчуванням є функція голосової активації. Але про всяк випадок звертай на цей момент увагу. Якщо раптом VOX не передбачено в пристрої, не купуй такий гаджет.

11-ТОП-5-порад

Голосова активація або VOX у відеоняні дає можливість не моніторити цілодобово дисплей батьківського приймача. Коли передавач у дитячій кімнаті зафіксує найменший звук (плач, стукіт тощо), ти одразу ж будеш про це сповіщена у спосіб, який вибереш заздалегідь. Це може бути:

  • світлова індикація на батьківському приймачі;
  • вібровідгук;
  • увімкнення дисплея і звуку.

12-ТОП-5-порад

Це вкрай зручна і важлива функція, але головне, щоб вона безвідмовно й коректно працювала. У відеонянь середнього та дорогого цінового сегмента проблем з роботою VOX немає. А ось у бюджетних моделей – бувають. Тому якщо є потреба заощадити на покупці, обов’язково вивчи відгуки про конкретну відеоняню і не соромся ставити запитання продавцю.

Цікаво на тему: Чому не можна фотографувати сплячих дітей

Порада №4: Не переплачуй за непотрібний функціонал у радіо та відеонянях для дітей

Ми не будемо окремо розбирати, які датчики можуть бути вбудовані у відео- і радіоняні через те, що їх дуже багато. Та й функціональні можливості тих чи інших моделей можуть налічувати десятки “за” і “проти”. Давай я тобі просто дам перелік дійсно важливих речей, які краще мати у своєму гаджеті.

13-ТОП-5-порад

Відеоняні для новонароджених

  1. Двосторонній зв’язок.
  2. VOX (голосова активація).
  3. Знімання в темряві (нічне бачення).
  4. Датчик температури навколишнього середовища.14-ТОП-5-порад
  5. Джерело живлення батьківського блоку – від мережі та від акумулятора.
  6. Індикація розриву зв’язку (якщо зв’язок з дитячим передавачем пропаде, ти моментально про це дізнаєшся).
  7. Гігрометр (цілодобове відстеження рівня вологості в дитячій кімнаті).
  8. Датчик руху. Сповістить, якщо дитина повернеться, поруч із ліжечком пробіжить домашня тварина або пролетить комаха.

Сюди можна ще віднести можливість підключення до камери з телефону. Багатьом набагато зручніше здійснювати моніторинг з рідного телефону, ніж розбиратися з батьківським блоком. Але є низка функцій, за які переплачувати не варто, і я раджу тобі купувати відеоняні з розширеними можливостями тільки в тому разі, якщо у тебе необмежений бюджет.

15-ТОП-5-порад

Йдеться про такі речі:

  • датчик пилу;
  • поворотна камера;
  • вбудований термометр;
  • аудіо гра колискової.

Попри всі ці поради, обирай відеоняню з функціоналом, який дійсно важливий особисто для тебе.

Радіоняні для малюків

16-ТОП-5-порад

У цьому випадку тебе по суті має цікавити наявність трьох факторів:

  1. Двосторонній зв’язок.
  2. Голосова активація (VOX).
  3. Цифровий сигнал зв’язку.

Цього більш ніж достатньо.

Цікаво на тему: Як підготувати будинок до народження дитини

Порада №5: Обов’язково уточнюй у продавця фактичний радіус дії радіонянь і відеонянь з урахуванням твоїх умов експлуатації

17-ТОП-5-порад

У характеристиках пристроїв завжди вказується відстань, на якій батьківський приймач і дитячий передавач можуть працювати без перешкод і обривів зв’язку. У середньому це від 200-1000 метрів, залежно від моделі та способу передачі сигналу.

Важливо: всі ці характеристики беруться з урахуванням сигналу на відкритій місцевості, без перешкод у вигляді стін, стель тощо. Радіус дії при реальному використанні пристрою буде завжди нижчим за заявлений.

Наприклад, класична бездротова відеоняня без під’єднання через Wi-Fi має радіус дії до 50 метрів у приміщенні та до 200 метрів на вулиці. Можна сміливо віднімати від цих цифр 30% через вплив різних зовнішніх факторів. У підсумку отримуємо радіус дії стабільного сигналу 35 метрів у приміщенні та 140-150м на вулиці.

18-ТОП-5-порад

А відеоняня, що працює на частотах Wi-Fi, повністю прив’язана до дальності передачі сигналу твого роутера. Однак радіус дії можна легко збільшити в кілька разів за допомогою ретрансляторів Вай-Фай.

У будь-якому разі кількість перешкод між датчиками можуть як поліпшити, так і значно погіршити зв’язок між батьківським приймачем і дитячим передавачем. Краще уточни реальний радіус дії пристрою, описавши продавцеві особливості конкретно твоїх умов експлуатації гаджета.

Цікаво на тему: Як вибрати дитяче автокрісло

І наостанок давай я тобі відповім на два найпоширеніші запитання, які виникають у батьків, коли вони бажають купити відео або радіоняню.

1. Де найкраще розташовувати камеру відеоняні?

19-ТОП-5-порад

Улюблене місце більшості батьків – це дитяче ліжечко. Однак враховуй, що в перші кілька місяців життя все буде чудово, але щойно малюк навчиться повзати, сидіти і стояти… Цікавий предмет на його ліжечку у вигляді камери миттєво стане річчю, яку потрібно помацати, а краще відірвати й кинути. Тому одразу обери більш безпечне розташування відеокамери.

2. Як можна використовувати радіоняню, коли дитина підросла?

У приватному будинку радіоняня може виступати засобом зв’язку з дитиною, коли вона сама гуляє у дворі. Однак у цьому плані радіоняня дійсно має дуже короткий і вузькоспрямований період експлуатації, чого не скажеш про відеоняню. Такий гаджет точно стане в пригоді навіть після періоду раннього дитинства:

20-ТОП-5-порад

  • привчати малюка гратися самому, не стоячи в нього над головою. Спостерігати за процесом можна через відеоняню;
  • якщо з’являється необхідність у справжній няні або репетиторі, пристрій допоможе стежити за тим, як поводяться з дитиною під час вашої відсутності;
  • відстежувати, скільки часу потрібно малюкові, щоб заснути. Можливо, він довго ворочається, його щось турбує тощо.

Відеоняня дуже універсальний гаджет, якому можна швидко знайти застосування в будь-якому віці твоєї крихітки.

А як ти вважаєш, чи потрібна відео- або радіоняня молодій мамі? Не забудь поставити вподобайку, якщо ця стаття була для тебе корисною.

Читайте також:

26 Лютого / 2024 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *