Чому не можна фотографувати сплячих дітей

З перших днів появи маленького члена сім’ї вся увага батьків переключається тільки на нього. Розвиток і дорослішання малюка, його чарівна посмішка, спроби вимовити перші звуки та слова – абсолютно всі ці моменти, та й не тільки ці, хочеться залишити в пам’яті надовго, адже дітки ростуть так швидко. Тому й не дивно, що у батьків майже вся галерея в телефоні або пам’ять у фотоапараті зайнята фотографіями малюка. 

Час читання: 3 хвилини та смачненьке тістечко 🧁

статья доступна на русском языке

Фото з малюком, що спить

Іноді зробити вдалий кадр дуже складно, адже непосида постійно перебуває в русі, активно вивчаючи навколишній світ. Але коли маленьке янголятко засинає, так і хочеться його сфотографувати, адже спить воно так мило. У такі моменти практично моментально в голові спливає фраза “Фотографувати сплячих дітей не можна!”. Чому ж не можна? Нумо розбиратися.

Клуб Щаслива мама инстаграм

Шукаємо відповіді на питання

Насправді існує величезна кількість забобонів і релігійних переконань, які настійно не рекомендують фотографувати новонароджених. І тут можна зрозуміти батьків. Боячись нашкодити маленькій беззахисній крихітці, краще перестрахуватися – ну а раптом у цьому дійсно щось є. Вірити в прикмети чи ні – особиста справа кожного, але якщо вже ми тут зібралися, щоб знайти відповіді на всі запитання, якраз цим ми й займемося.

Чи можна фотографувати сплячих дітей

Цікаво по темі: Регрес сну у дітей: що це таке та як пережити?

3 причини, чому не можна фотографувати сплячих немовлят

Отже, ми зібрали найпоширеніші забобони, які впродовж багатьох років застерігають від негативного впливу не тільки сторонніх людей, а й вищих сил. 

  1. Відсутність ангела-охоронця. У християнстві це в основному пов’язано з обрядом хрещення. Пояснюється все так: до хрещення у немовляти немає ангела-охоронця і воно вважається беззахисним перед темними силами. Тому фотографувати та показувати фото крихітки точно до хрещення не можна, оскільки її можуть наврочити. Тому багато мам йдуть на хитрість її можуть наврочити закривають обличчя смайликом. 
  2. Слабке біополе. У шанувальників езотеричних практик зовсім інший погляд на цю ситуацію. Під час сну аура дитини стає слабкою, тому фотографувати її категорично не можна. Бо таке фото, потрапивши до рук недобрих людей, може стати ґрунтом для проведення різних ритуалів.   
  3. Душа може заблукати. З давніх-давен вважається, що під час сну душа залишає тіло людини та вирушає в один із паралельних світів. Спалах камери може залишити світлі плями поруч із тілом сплячої дитини й душі буде важко знайти шлях назад. У такі моменти малюк легко може піддатися впливу злих духів і потокам негативної енергії. 

3 причини чому не можна фотографувати сплячих немовлят

Хороші та погані прикмети століттями існували й існуватимуть доти, доки люди в них вірять. Але чи не занадто багато уваги ми їм приділяємо, що думаєте?

Цікаво по темі: Як брати немовля на руки та чи варто «привчати до рук»

Так можна фотографувати дітей під час сну чи ні?

Напевно, буде складно знайти сім’ю, у якої немає смартфона з хорошою камерою або ж фотоапарата. Адже ми завжди хочемо закарбувати в пам’яті найяскравіші спогади, особливо, якщо вони пов’язані з дітьми. Тільки подивіться, якими класнючими виходять знімки з грудними дітками в стилі “Newborn”. Просто диво! 

Фото зі сплячим малюком

Фото в стилі ньюборн

Цікаво по темі: Коли дитина починає тримати голову?

Фотосесія в стилі ньюборн

Newborn фото

Зверніть увагу, що в таких зйомках беруть участь немовлята, яким виповнилося 5-12 місяців. У цьому віці вони не надто активні, а їхній сон настільки міцний, що малюків можна без проблем вкласти в потрібну позу без будь-якої шкоди. 

До чого це ми? До того, що якщо ви хочете сфотографувати свою дитину під час сну, то в цьому немає нічого поганого і вже точно немає нічого небезпечного. Але якщо ви все ж таки десь у глибині душі хвилюєтеся, є одна слушна порада: 

Вимкніть спалах на камері, щоб він раптово не розбудив і не злякав малюка. Хороші кадри точно вийдуть на вулиці в денний час, тому виходьте на прогулянку і фотографуйте крихітку скільки завгодно.

Наостанок хочемо звернути вашу увагу на те, що на сьогодні немає жодного науково доведеного випадку, який би свідчив про негативний вплив фотозйомки під час сну немовляти. 

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть нам у коментарях.

 

Читайте також:

3 Травня / 2023 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті