Гаджети. Інструкція по застосуванню.

Зараз важко знайти дитину, яка би байдуже ставилася до гаджетів. Майже з народження малюки знайомляться з технікою, і що дорослішою стає дитина, тим більше часу вона проводить зі смартфоном, планшетом або телевізором.

Погляди батьків та лікарів розділяються. Хтось вважає, що гаджети шкідливі, інші — підтримують діджиталізацію. Тим не менш, світ уже став іншим: динамічним у розвитку, інноваційним у технологіях, відкритим до змін. Тому боротьба з гаджетами завчасно приречена на провал.

Все, що ми, батьки, можемо зробити, — лише контролювати тривалість занурення дитини до цифрового світу. У кожного віку є свої норми, і про це варто знати.

Я дуже лояльно ставлюся до того, що моя дитина дивиться мультики або грає в ігри. Ба навіть більше: я використовую гаджети як інструмент навчання. Ксенія вивчила цифри по паролю на телефоні, й щоразу, коли я змінюю комбінації, це додатково тренує її пам’ять.

Але і в нас є свої проблеми з гаджетами.

По-перше, діти не завжди знають міру.

По-друге, чимале значення має час доби. Наприклад, наша нормована година екранного часу припадає на вечір: удень мама працює, дитина в садочку — коли ж ще, як не ввечері?

 

Попри те, що ми дотримуємось рекомендованого часу користування гаджетами, моя донька почала погано спати: розмови уві сні, нічні прокидання та сльози.

Зв’язок очевидний: збуджена від мультфільмів нервова система дитини дала збій.

Час вживати заходів!

Але легко сказати та важко зробити. Відмовити дитині, яка звикла до вечірніх кіносеансів? Раніше було можна, а зараз ні? Діти у п’ятирічному віці ще погано розуміють причинно-наслідкові зв’язки. Тож якщо ви, так само як і я, стикнулися з цією проблемою — рішення є.

Літо — ідеальний час для змін або формування звичок.

Прогулянки теплими літніми вечорами у парку чи гра на дитячому майданчику дають багато користі не тільки для психоемоційного стану дитини, але й для здоров’я в цілому. Тож наш графік змінився. Зранку перед садочком — мультики, ввечері — дозвілля на свіжому повітрі. Результат — здоровий сон та гарний настрій у всіх членів родини.

 

Так, я не ідеальна матуся й інколи наскільки виснажена, що сил на прогулянку не вистачає. Тоді знову на допомогу приходять гаджети. Тільки ненадовго! Останню годину перед сном намагаюся присвятити спокійним іграм, читанню казок і теплим родинним розмовам.

Питання наразі актуальне у кожній родині. Діліться своїми секретами щасливих відносин “діти та гаджети”)

Дбаємо разом!

12 Серпня / 2019 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *