Дивись українське: 12 класних YouTube каналів для дітей та підлітків

Те, що дивляться наші діти, формує їх світогляд. Тож варто допомагати їм знаходити цікавий контент, не покладаючись лише на алгоритми YouTube. Бо хто знає, в який темний ліс ті рекомендації заведуть. Саме тому підготували для вас підбірку каналів для дітей та підлітків з пізнавальним контентом українською мовою!  Тож мерщій ставте лайк статті, та переходьте до огляду!

Канали для дітей українською мовою

Почнемо з контенту, орієнтованого на малюків, дошкільнят, та учнів початкових класів. Тут будут і пісні, і руханки, і відео, що допоможуть у вивченні світу. А найприємніше – створені вони українською мовою

BRAVE BUNNIES / ХОРОБРІ ЗАЙЦІ на каналі EVA

Пам’ятаєте, як колись у дитинстві в певний час всі вулиці ставали пустими, бо малеча завмирала перед екранами за переглядом “Том і Джері” або “Качиних історій”? Сучасні дітлахі мало знайомі з цим трепетним відчуттям очікування продовження історії. Можливість подивитися одразу весь сезон поступово знижує цінність контенту. 

Тож пропонуємо створити приємну сімейну традицію та приєднатися до онлайн-перегляду мультфільму BRAVE BUNNIES / ХОРОБРІ ЗАЙЦІ каналі EVA. Впродовж двох тижнів, щодня о 17:00 стартуватиме показ нової серії, а наступного дня, о 7:45 вона з’являтиметься у записі на каналі. Добрий, позитивний мультфільм з українською озвучкою (як же приємно її чути!) розроблено із залученням дитячих психологів.

Мультфільм BRAVE BUNNIES / ХОРОБРІ ЗАЙЦІ

Пригоди Хоробрих Зайців допоможуть малятам побачити позитивний досвід дружби, уміння проявити креативність та наполегливість, важливість поваги до відмінностей. Герої мультфільму зустрічають у Зайцесвіті персонажів, що зовсім не схожі на них. Але це не заважає разом гратися, жартувати та дружити. 

Тож прямо сьогодні пропонуємо долучитися до перегляду! До речі, напишіть у коментарях, голоси кого з зірок впізнали у озвучці BRAVE BUNNIES / ХОРОБРІ ЗАЙЦІ.

ПЕРШОСВІТ  – I анімаційний канал для дітей 

Цей канал сподобається тим малятам, хто полюбляє співати. Є і караоке версії, і багато пісеньок українською. Анімація у роликах яскрава та весела. А ще є багато відео для вивчення абетки: зі звірятками, магічними істотами, їстівними предметами. Чудовий варіант для дошкільнят, які тільки починаю вивчати світ. 

Цікаво по темі: 7 ознак, що дитині не вистачає вашої уваги

Янко Гортало – Цікавинки для дітей 

Цей канал допоможе і руханку зробити, і віршик вивчити, і пісеньку заспівати,  і до школи підготуватися. Як пишуть самі власники каналу, вони присвячують свої відео “чистеньким і замазурам, слухняним і неслухам, мрійникам і дзиґам”. Але, на жаль, останнім часом нові ролики з’являються рідко. Та все одно можемо його рекомендувати, бо в архіві каналу є гарний запас добрих та пізнавальних анімацій, які стануть чудовими помічниками для діточок у розвагах та вивченні світу. 

 

З любов’ю до дітей – Дитячі пісні

Ще один канал для малюків, яким подобаються пісні українською мовою та яскрава анімація. Під такі відео весело і руханку зробити, і танок придумати. Чудовий спосіб і фізичну активність підтримати, і словниковий запас розширити. 

Експериментаріум LearningUa 

Цей канал сподобається школярам, адже він простими словами пояснить наукові явища та допоможе освоїти знання. В окремі плейлисти зібрані уроки по вивченню української мови для різних рівней (дошкільнята, перший, другий клас тощо), наукові досліди, ролики про оптичні ілюзії. Цей канал доведе, що розумником бути легко та цікаво! 

 

Анімаційна студія Novator film

Цей канал належить київській студії анімації Novator film. Серед цікавинок каналу ви знайдете мультсеріал у стилі пластилінової анімації “Моя країна Україна” та онлайн-читання книжок для дітей.ю Звісно, також українською!

Цікаво по темі: Як бути, якщо ви не поділяєте вподобань дитини

Веселі Саморобки

Цей канал для тих діточок, які полюбляють майструвати щось своїми руками. Іграшки, листівки до різних свят, малюнки – безліч ідей для творчого самовираження. До речі, творчі поробки – чудовий спосіб розвивати у дітей фантазію та креативне мислення. Тож просто виберіть майстер-клас та мерщій до втілення!

Цікаво по темі: Як допомогти дитині стати самостійною?

Українські YouTube-канали для підлітків

З контентом для малюків розібралися, а от що запропонувати більш вибагливій публіці – підліткам? Підібрали для вас українські YouTube-канали.

EdEra 

Це канал студії онлайн-освіти. Розмовляють з підлітками на рівних та охоплюють не лише питання навчання, а й психології та саморозвитку. Цікавою фішкою каналу є шоу “Довчилися”, в яке запрошують професіоналів з різних сфер, блогерів, та у форматі інтерв’ю розкривають їх досвід коли, як та чому вони вчилися. 

Цікава наука 

Автори цього каналу адаптують українською мовою відео, які популяризують науку. Тут є і цікавинки про планету, і неочікувані факти про людський організм, і різноманітні технічні огляди. Канал – чудовий спосіб дізнатися щось нове та краще розібратися в тому, як влаштований наш світ. 

NEED / science & education 

Як визначають власники каналу, їх  контент охоплює три великі напрямки: соціоформуючий, розуміння світу та розуміння себе. Тож серед контенту каналу ви знайдете ролики про культурологію та політологію, біологію й фізику, психологію та медицину. Україномовний контент допоможе сучасним підліткам шукати своє місце в світі та більше дізнаватися про себе. 

Цікаво по темі: Життя у форматі 4К: креативність, критичне мислення, комунікативність, командна робота

Enjoy The Science 

Мова, література, історія, мистецтво, психологія – ось лише частина тем, на які ви знайдете цікавий україномовний контент на цьому каналі. Чудова нагода для підлітка розширити свій світогляд та провести час на YouTube з користю. 

 

 Alpha Centauri Ukraine

Якщо герой вашого підлітка –  Ілон Маск, обов’язково покажіть йому цей канал! Бо світ космосу та новітніх розробок з ним стає більш зрозумілим та доступним. Чесно кажучи, на канілі і для дорослих багато нової та неочікуваної інформації. 

Наша добірка україномовних YouTube-каналів чудово ілюструє, що є достатнього багато контенту рідною мовою для дітей та підлітків. І важливо розповідати про них, що й інші батьки могли показати їх своїм дітям! Тож не полінуйтеся внести свій вклад у популяризацію української мови та поділіться цією статтею на своїх сторінках у соцмережах!

 

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *