ТОП-4 українських книг для підлітків: вибираємо своє

Психологи та педагоги переконують, що читання разом із дітьми – дуже важлива й корисна справа не лише для дітей, але й для дорослих. Це ритуал, який допомагає дітлахам впоратися з тривогою та сумом, і він дуже добре працює.

До Міжнародного дня дитячої книги, що відзначається 2 квітня, Клуб Щаслива мама  підготував для вас добірку книжок. Усі вони є на Yakaboo, який наразі відкрив безкоштовний доступ до читання та слухання книжок у мобільному додатку.

Оля Русіна «Сімейка Майї»

Видавництво: Видавництво Старого Лева 

Вік: підліткам, від 9 до 12 років 

Оля Русіна «Сімейка Майї»

Пориньте у світ веселих оповідань про сім’ю дівчинки на ім’я Майя. Це комічні історії, розказані її мамою, татом, двійнятами Сашком і Лесею, а також безпосередньо нашою маленькою героїнею. У них юні читачі дізнаються про пригоди непосидючих дітей у школі і вдома, про маму, яка змушена боротися із наслідками їх бешкетувань, про тата, що проходить усі можливі випробування, поки дружина у поїхала у відрядження. На додачу до цієї трішечки божевільної родини з’являється папуга, який відмовляється розмовляти, а потім цитує вірші українських класиків. Ну що, вже цікаво? Тоді не зволікайте і починайте читати!

 Читайте також: Замість казки: «розумні» ігри перед сном

Ірена Карпа «День усіх білок»

Видавництво: Видавництво 21 

Вік: від 3 до 12 років 

Ірена Карпа “День усіх білок”

Якщо ви гадаєте, що Карпатські ліси – це затишне і спокійне місце для відпочинку, то ви дуже помиляєтеся. Насправді, у них відбуваються неймовірні пригоди, у яких лісні жителі і відважна родина лісників борються проти підступних бандитів! Книжка навчить дітей, як згуртуватися у потрібний час, діяти сміливо і рішуче, а також із повагою ставитись до природи. Це корисна і весела підліткова література із авторським гумором, яка насправді буде цікава і дорослим.

Сашко Дерманський «Чудове Чудовисько»

Видавництво: А-ба-ба-га-ла-ма-га 

Вік: від 6 до 12 років 

Сашко Дерманський “Чудове Чудовисько”

Це історія про справжню дружбу. Дівчинка Соня знайомиться із чудовиськом, якому вкрай важливо отримати від людей сім подяк. Якщо він не виконає це завдання, то його відправлять у Країну Жаховиськ, куди нашому герою зовсім не хочеться. Як викрутитися з цієї ситуації та чи допоможе йому хтось – дізнайтеся у оригінальній і дотепній повісті Сашка Дерманського.

Читайте також: Настільні ігри: розвиваємося разом із дітьми

Ігор Панасов, Марія Рубан Книга «Кузьма Скрябін»

Видавництво: ІРІО 

Вік: від 9 до 12 років 

Ігор Панасов, Марія Рубан Книга “Кузьма Скрябін”

Книжка-біографія «Кузьма Скрябін» входить до серії книжок “ Видатні українці”, яка створена для дітей про наших співвітчизників, які відомі усьому світові. Його біографія допоможе зацікавити дітей історією, музикою, літературою та мотивувати в житті. До того ж це – легка, жвава й весела розповідь. Вона показує дітям, що біографії видатних особистостей неймовірні, а читати їх дуже цікаво!

Оформити безкоштовну підписку у Yakaboo дуже просто – лише завантажте додаток:

  • для користувачів AppStore оплату скасовано автоматично;
  • для користувачів Google Play такої можливості немає, вартість підписки – 2 грн/місяць (але її можна скасувати самостійно).

Читайте з діткам та діліться вашими улюбленими книжками у коментарях.

Читайте також:

31 Березня / 2022 Виховання і розвиток

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність