13 ідей листівок для мами своїми руками

Листівки та поробки своїми руками — це подвійна користь для дітей. З одного боку, вони тренують фантазію та дрібну моторику, з іншого — вчаться проявляти турботу та увагу до близьких. У цій статті поділюсь з вами ідеями привітань для мами з весняними святами, які з невеликою допомогою дорослих діти зможуть зробити самостійно.

Красиві та креативні варіанти привітання мами для дітей

1-Красиві-та-креативні-варіанти-привітання-мами-для-дітей

Листівка своїми руками — не нова ідея. Але така сентиментальна, адже у її створення докладається стільки любові! Тож нижче зібрала варіанти креативних поробок з дітьми. Виконати малюку їх можуть допомогти тато, бабуся, старша сестра. Такими листівками приємно привітати з першим днем весни, з Днем матері або навіть з днем народження!

Клуб Щаслива мама инстаграм

Листівки у вигляді горщика квітів

19-Листівки-у-вигляді-горщика-квітів

Цей блок ідей листівок для мами легко комбінувати між собою. Вони підійдуть для дітей різного віку, від наймолодших до школярів початкових класів.

Квіточки з пластиліну

2-Квіточки-з-пластиліну

Простий варіант привітання для мами, з яким навіть малюки впораються. Основу горщика можна намалювати або вирізати з паперу. А от самі квіточки дуже просто зліпити з пластиліну. Не варто робити їх надто товстими, якщо в основі листівки нещільний картон. За бажання можна додати рельєфності. Подібні поробки допомагають розвивати дрібну моторику та уяву.

Цікаво на тему: Чи потрібно заохочувати дитину: правильні методи схвалення

Горщик з тюльпанами

3-Горщик-з-тюльпанами

Варіант красивої та досить простої поробки до Дня матері. Можна використати як частину листівки або зробити ніжку-підставку та залишити самостійним декором. Щоб квіточки тюльпанів були об’ємними, необхідно з кольорового паперу вирізати три краплеподібні деталі. Дві з них складіть з дитиною навпіл. І як на фото, приклейте до центральної деталі, згином всередину.

Червоні дзвіночки у горщику

4-Червоні-дзвіночки-у-горщику

Головна фішка такої поробки для декору листівки в об’ємних квітах. Щоб їх зробити, виріж з дитиною дві детальки бутона і меншу склади по центру та на згині пелюстки. А далі краї змаж клеєм та притисни до другої деталі. Центральна частина при цьому залишається об’ємно вигнутою.

Об’ємний горщик з квіточками

5-Об’ємний-горщик-з-квіточками

Дуже проста у виконанні ідея, може бути як односторонньою, так і двосторонньою. Виріжте з дитиною горщик. Для об’єму обідок може бути накладним. Картон беріть принтований або самостійно розмалюйте однотонний. З кольорових листів виріжте квіточки, а з зеленого — листочки. Серединки можна прикрасити маленькими намистинками, бісеринками або стразами. І завершити композицію стрічкою.

Цікаво на тему: З Днем матері: красиві вітальні листівки

Композиції з квітами

16-Композиції-з-квітами

Як відомо, квіти бувають не лише в горщиках. Тож далі пропоную красиві й ніжні композиції для створення листівок разом з дітьми.

Листівка з мімозою

6-Листівка-з-мімозою

Простий варіант поробки своїми руками, який буде актуальним і для привітання з першим днем весни, і до Дня матері. З жовтого паперу виріжте кружечки, за допомогою олівця надайте їм форму. Далі справа за малим: зробити листячко та зібрати композицію.

Сонячно-жовті квіточки

Не завжди під рукою є кольоровий папір у багатьох відтінках. Але для цікавої поробки достатньо навіть двох. Чи одного насиченого кольору та кількох папірців для заміток. Навіть з білого паперу можна красу зробити, розфарбувати його у необхідний відтінок. Ще крафтовіше вийде!

7-Сонячно-жовті-квіточки

Наприклад, можна зробити ось таку листівку з яскравими квітами. Щоб виділити основу букета, згодиться фломастер чи олівець, якими дитина розмалює основу. А щоб вирізати квіточку, треба взяти квадратик паперу, скласти двічі навпіл. Отримаєте квадрат меншого розміру, який треба скласти третій раз по діагоналі. І вільний кутик закруглити. Місце згину не розрізайте, щоб отримати гарну пухнасту квіточку.

Проліски з ватних дисків

Не тільки папір може стати основою для квіточок. Красиву композицію на листівці можна створити з ватних дисків. З половини диска виріж дзвіночок проліска. Частину дисків поріж навпіл для імітації снігу. А ниточки паперу стануть стеблами квітки.

8-Проліски-з-ватних-дисків

Щоб додати цікавинки поробці, дитині треба розфарбувати по два ватних диски у чорний та червоний. З них, як показано на фото, можна зробити сонечок.

Паперовий букет

9-Паперовий-букет

Такий букет своїми руками стане милою альтернативою листівці. Основою поробки буде паперовий конверт, задня частина якого вища за передню. Самі рослинки зробити дуже просто. Треба вирізати основу квітки, круглу серединку і довгу смужку стебла. А далі достатньо з’єднати всі деталі, і вставити квіточки у конверт. Для цієї поробки бажано брати картон, щоб букет не втратив форму. Кількість квітів може бути більшою, ніж три.

Цікаво на тему: Як допомогти дитині перестати соромитися

Листівки для мами з серцями

17-Листівки-для-мами-з-серцями

Серця — ще один мотив, яким можна прикрасити листівку для мами до будь-якого свята. Адже любов до неї безумовна та безмежна!

Подвійний фон

10-Подвійний-фон

Ось така проста листівка під силу навіть малюкам. ЇЇ фішка в тому, що фон листівки подвійний, що дає композиції цікаву об’ємність. А далі достатньо вирізати серця та домалювати кільком з них обличчя.

Повітряна куля

11-Повітряна-куля

Ще один варіант поробки своїми руками, яку можна зробити, якщо немає набору кольорового паперу, але є кілька білих листів та папір для нотаток. Два серця різного розміру стануть об’ємною повітряною кулею, а решту деталей можна домалювати олівцем або чорною ручкою. Стильно і мінімалістично.

Цікаво на тему: Батьківські послання: як те, що ви говорите, впливає на майбутнє дитини?

Поробки з дітьми на подарунок для мами

18-Поробки-з-дітьми-на-подарунок-для-мами

Ці ідеї стануть креативним та красивим варіантом подарунка для мами своїми руками. А процес їх створення сприятиме розвитку творчих здібностей дитини.

Об’ємне серце для мами

12-Об’ємне-серце-для-мами

Для цієї поробки знадобиться картон для основи та гофрований папір для створення об’ємного серця. Спочатку дитина має вирізати форму. Можна одинарну, а можна подвійну, якщо хочеться зробити об’ємну листівку. Далі треба пожмакати папір, імітувати квіточки. І все це приклеїти на основу.

Віяло з квіточками

13-Віяло-з-квіточками

Замість стандартної листівки також можна зробити красиве віяло з квіточками. Знадобиться не надто щільний кольоровий картон, ножиці, клей та атласна стрічка. Якщо є спеціальний фігурний степлер, він пришвидшить процес. Але можна і просто вирізати квіти. А далі покроково:

  1. Склади картон гармошкою.
  2. Знизу затисни папір, як віяло, та перев’яжи стрічкою.14-Віяло-з-квіточками
  3. Виріж квіточки. Серединки можна або намалювати, або також вирізати з паперу.
  4. Наклей квіти на основу, і миле віяло-букет готове!

Віяло з тюльпанами

Ще один варіант креативного віяла своїми руками — з тюльпанчиками. В цьому варіанті три овальні пелюстки просто склеюються між собою. Така поробка може бути як самостійною, так і частиною оформлення великої листівки, з кількома такими віялами.

15-Віяло-з-тюльпанами

Цікаво на тему: Роль сім’ї у вихованні дитини

Створення поробок та листівок своїми руками — гарний спосіб для дітей цікаво провести час та порадувати близьку людину милим подарунком. Ідеї з цієї статті можна використовувати не лише на весняні свята, а в будь-який момент, коли захочеться порадувати маму, бабусю чи сестру. Тож зберігай посилання на цю статтю, аби допомогти дитині творчо надихнутися!

Читайте також:

4 Березня / 2024 Виховання і розвиток

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність