Домашнє печиво для дітей: 8 простих та смачних рецептів

Говорять, що запахи пробуджують спогади. А які аромати у вас асоціюються із дитинством? У мене, наприклад, це мамине печиво 🍪. Всі діти починають свою кухарську кар’єру з пасок на дитячому майданчику, де потрібно роздобути найважливіші інгредієнти: мокрий пісок та форму. Потім ти стаєш помічником кухаря, і мама довіряє тобі шматочок тіста для створення найсмачнішого та найкрасивішого печива. 😊

Час читання: 10 хвилин та склянка молока 🥛

статья доступна на русском языке

Сьогодні я розповім вам про 8 рецептів дитячого печива. Кожен зможе знайти свій ідеальний варіант, який сподобається як вам, так і вашому маленькому су-шефу.

Домашнє печиво для дітей

Галетне печиво

Почнемо з низькокалорійного та дієтичного галетного печива. Також це один із небагатьох безмолочних рецептів, що може бути перевагою при виборі дитячого частування 🤗.

⏰ Час приготування – 25 хв.

Складові:

  • 100 мл очищеної води;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 3 ст. л. будь-якого насіння;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,3 ч. л. розпушувача;
  • 1 щіпка солі.

Порада: використовуйте суміш насіння (льон, кунжут, чіа, насіння сонячника тощо) – так корисніше та смачніше.

Приготування:

  1. Змішайте всі сипкі інгредієнти у великій мисці: борошно, насіння, цукор, сіль та розпушувач.
  2. Нагрійте воду та олію в мікрохвильовій печі.
  3. Змішайте вже нагріті рідини (масло та воду).
  4. Влийте їх у миску із сухими компонентами.
  5. Перемішайте всі інгредієнти до стану еластичного тіста.
  6. Розкотіть тісто квадратної форми завтовшки до 5 мм.
  7. Розріжте його ножем на однакові квадратики.
  8. Випікайте 15-20 хв при температурі 180-200 градусів, доки не стане рум’яним

Порада: випікайте печиво на аркуші пергаменту.

Галетне печиво

Вівсяне печиво без борошна та олії

Ще один рецепт у скарбничку дієтичних та нежирних різновидів печива. Це не просто печиво, а суцільні плюси: швидко, смачно та корисно 😋.

⏰ Час приготування – 30 хв.

Складові:

  • 2 склянки вівсяних пластівців;
  • 2 шт курячих яйця;
  • ½ склянки родзинок;
  • 3 ч. л. цукру;
  • 1 г ваніліну або ванільного цукру.

Порада: можна додати корицю або сушені ягоди.

Приготування:

  1. Залийте родзинки окропом на пару хвилин, щоб вони розбухли.
  2. Подрібніть вівсяні пластівці в блендері або кавомолці до дрібної крихти.
  3. Збийте яйця, додавши в них цукор, подрібнені пластівці, родзинки та ванілін.
  4. Залишіть тісто хвилин на п’ять настоятися, а поки підготуйте деко і застеліть його пергаментом.
  5. Сформуйте за допомогою ложки на деко кругле печиво.
  6. Випікайте його 15-20 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів.

Вівсяне печиво без борошна та олії

Цікаво по темі: Десерти без цукру

Морквяне печиво

Що може бути смачніше домашнього пісочного печива? Тільки корисне пісочне печиво із чарівним інгредієнтом – морквяним пюре. Якщо ваші діти вередують і не хочуть їсти овочі, тоді цей рецепт для вас 😉.

⏰ Час приготування – 30 хв.

Складові:

  • 500 г відвареної моркви;
  • 800 г борошна;
  • 80 г вершкового масла;
  • 2 шт курячих яйця;
  • 100 г цукру;
  • 50 г кунжуту;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 20 мл олії.

EVA в YouTube

Приготування у 3 етапи:

1 етап – підготовка:

  1. Заздалегідь відварену моркву подрібнити блендером до стану пюре.
  2. Розтопити вершкове масло, додати до нього 1 ст л рослинного.
  3. Збити яйця.

2 етап – готуємо тісто:

  1. У велику миску просіяти 600 г борошна.
  2. У борошно додати цукор, розпушувач, олію, яйця та моркву.
  3. Замісити тісто, поступово додаючи 200 г борошна.

3 етап – формуємо кульки:

  1. Змастіть руки та робочу поверхню олією.
  2. Відриваємо від тіста маленькі кульки, розміром з абрикос, викладаємо заготовки на поверхню.
  3. Коли всі кульки сформовані, приступаємо до викладання на деко, заздалегідь змащене олією.
  4. Кожну кульку занурити 1 стороною в кунжут і трохи сплюснути.
  5. Випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Порада: розігрійте духовку заздалегідь до потрібної температури, так випічка ніколи не буде сухою, а тісто набере максимальної форми.

Морквяне печиво

Смачні равлики

Кожна господиня має хоча б один рецепт випічки, до складу якої входить сир. Ось і наш список доповнює сирне печиво. Воно порадує як вас, так і малюка. Хрумке зовні та дуже м’яке всередині.

⏰ Час приготування – 35 хв.

Складові:

  • 300 г дрібнозернистого жирного сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 250 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 10 г розпушувача;
  • дрібка солі.

Порада: всі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури, так воно вийде гладким.

Приготування:

  1. У великій мисці змішуємо сир і ванільний цукор, додаємо сіль та вершкове масло.
  2. Поступово до сирної маси додаємо просіяне борошно і розпушувач. Борошно додавайте потроху, оскільки його кількість може змінюватися залежно від вологості сиру.
  3. Готове тісто не повинне липнути до рук. Не перестарайтеся, воно має залишатися м’яким.
  4. Ділимо тісто навпіл, кожну частину розкочуємо в кола завтовшки до 3 мм.
  5. Посипаємо рівномірно кожне коло цукром і скачуємо в рулети.
  6. Рерізаємо рулети шматочками по 2-3 см.
  7. Викладаємо кожен шматочок на лист.
  8. Випікаємо 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Смачні равлики сирне печіво

Цікаво по темі: Солодке дітям можна! А якщо можна, то скільки?

Бананові кульки

Бананові кульки – це смакота на швидку руку. Усього пара інгредієнтів, 5 хвилин на приготування тіста, 20 хвилин на очікування біля духовки – ііі кульки з банана та кокосової стружки готові.

⏰ Час приготування – 25 хв.

Складові:

  • 1 стиглий банан;
  • 100 г кокосової стружки;
  • 90 г борошна;
  • 80 г цукру;
  • 50 мл вершкового масла;
  • 15 мл води.

Порада: для цього рецепту краще використовувати дуже стиглі або перестиглі банани.

Приготування:

  1. Подрібніть банан до пюре.
  2. Додайте цукор, воду та олію. Перемішайте все.
  3. Змішайте борошно та кокосову стружку.
  4. Поступово додайте до сипучих інгредієнтів бананову масу. Перемішайте до однорідної маси.
  5. Застеліть деко пергаментним папером.
  6. Розділіть тісто на невеликі кульки, помістіть на деко.
  7. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів у заздалегідь розігрітій духовці.

Бананові кульки

Яблучне печиво

Яблучне печиво – це класика, його пам’ятають усі з дитинства. Тому не додати його до нашого списку було б помилкою. Тим більше, коли у рецепті продукти, які є на кожній кухні.

⏰ Час приготування – 20 хв.

Складові:

  • 2 яблука;
  • 2 шт курячих яйця;
  • 100 г цукру;
  • 100 г м’якого вершкового масла;
  • 280 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Збити яйця, поступово додаючи в них звичайний та ванільний цукор.
  2. Додати до яєць м’яке вершкове масло, перемішати ще хвилину.
  3. Додаємо 200 г борошна та розпушувач, ретельно перемішуємо.
  4. Нарізаємо яблука кубиками (заздалегідь прибравши серцевину), додаємо в тісто.
  5. Все перемішуємо й додаємо частину борошна, що залишилася.
  6. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів і змащуємо деко маслом.
  7. Викладаємо столовою ложкою тісто на відстані 2-3 см.
  8. Випікаємо 10-15 хвилин.

Яблучне печиво

Гарбузове печиво

Чому гарбузове печиво асоціюється у всіх із солодощами для Хеллоуїна? Я думаю, гарбуз – це інгредієнт, який робить оригінальним будь-яку страву.

⏰ Час приготування – 30 хв.

Складові:

  • 1 кг вареного гарбуза;
  • 3 шт курячих яйця;
  • 500 г вершкового масла;
  • 1100 г борошна;
  • 800 г цукру;
  • 15 г меленої гвоздики (можна не додавати);
  • 30 г ванільного цукру;
  • 40 г розпушувача.

Порада: щоб приготувати пюре, необхідно кубики гарбуза залити водою і варити 20 хвилин, після злити воду, збити до однорідної маси.

Приготування:

  1. У великій мисці змішати до однорідної маси масло, звичайний і ванільний цукор, додати яйця.
  2. Додаємо гарбузове пюре, ретельно перемішуємо.
  3. Змішуємо борошно та розпушувач, додаємо до інших інгредієнтів.
  4. На застеленому пергаментом деко розподіляємо тісто, залишаючи 2-3 см між печивом (зручно розміщувати порції за допомогою кондитерського мішка);
  5. Випікаємо 20 хв. при температурі 180 градусів.

Гарбузове печиво

Шоколадне печиво

Шоколадне печиво – це той смаколик, яким не діляться 😉. Печивом може й ні, але рецептом – із задоволенням.

⏰ Час приготування – 1 година 30 хв.

Складові:

  • 100 г вершкового масла (не менше 72%);
  • 2 шт курячих яйця;
  • 150 г борошна;
  • 160 г цукру;
  • 50 г какао;
  • 10 г ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • цукрова пудра.

Приготування:

  1. У великій мисці змішуємо до однорідної маси олію, звичайний і ванільний цукор, додаємо сіль та какао.
  2. У однорідну маслянисту масу вбиваємо яйця, продовжуємо перемішувати.
  3. Поступово, порціями, додаємо борошно та розпушувач.
  4. Готове тісто відправляємо на 40 хв. – 1 годину в морозильну камеру (воно має замерзнути так, щоб добре каталися кульки).
  5. Дістаємо тісто, скочуємо невеликі кульки, обвалюємо їх у цукровій пудрі.
  6. Викладаємо кульки на деко, застелене пергаментом, залишаємо між печивом відстань 2-3 см.
  7. Випікаємо 15 хв. при температурі 180 градусів.

Шоколадне печиво

Обов’язково збережіть ці рецепти, щоб не загубити. А також не забудьте написати в коментарях, який з них вам сподобався найбільше! 

 

Читайте також:

29 Червня / 2022 Діти

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ольга

    Вже побігла за бананами. Дуже хочу спробувати приготувати бананове печіво.