Швидкі низькокалорійні десерти: балуємо себе і гостей

Для їх приготування не знадобляться борошно, манка, яйця і молочні продукти. Вам не доведеться стояти біля плити або стежити за духовою шафою, аби порадувати себе, рідних, друзів смачними й корисними солодощами. Перед вами 5 рецептів таких десертів. Спробуйте кожний.

Йогуртові чипси

Калорійність 1 порції — 178 ккал

Оригінальний десерт, який стане приємним доповненням до посиденьок за чашкою ароматної кави або вишуканого чаю. Готується він швидко, а всі компоненти для приготування напевно знайдуться у вас на кухні, якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя.

Інгредієнти для порції на 1 людину:

  • грецький йогурт (2 %) — 180 мл;
  • мед — 1 ст. л.;
  • арахіс — 2 ст. л. без гірки;
  • кориця — щіпка.

Арахіс можна замінити іншими горіхами чи насінням або додати зернятка чіа, а замість кориці (або на додаток до неї) використовувати ваніль. Деяким смакуватиме такий десерт, якщо приправити його гострим червоним перцем.

Технологія приготування:

  1. Підготуйте контейнер для заморозки, вистеливши дно (і трохи краї) пергаментом.
  2. Перебити в міксері горіхи до середньої або дрібної крихти. (За бажанням за 5 хвилин з арахісу можна зробити пасту.)
  3. Змішайте йогурт з медом і прянощами, добре вимісіть.
  4. Додайте горіхову масу. Перемішуйте її з йогуртом упівсили, тоді чипси вийдуть з неоднорідною текстурою і цікавими розводами.
  5. Вилийте масу рівномірним шаром в контейнер.
  6. Заморожуйте до затвердіння.

Подавайте десерт, розламавши його на шматочки.

Татлі-кебаб

Калорійність 1 шайби (25 г) — 100 ккал

Солодка ковбаска з сухофруктів і горіхів готується легко та швидко. Цей десерт дозволяє експериментувати. Ми пропонуємо варіант, який підійде великій компанії (28 порцій):

  • м’якуш фініків — 350 г;
  • в’ялена вишня — 150 г;
  • фундук — 200 г;
  • кунжут — 4 ст. л.;
  • цедра 1 апельсина та 1 ст. л. апельсинового фреша.

Приправляти татлі-кебаб можна корицею, ваніллю, меленим кардамоном і навіть імбиром.

Технологія приготування:

  1. Розпарте вишню в окропі (5 хв), а потім обсушіть на рушнику.
  2. Перебити блендером фундук до шматочків бажаного розміру, а м’якуш фініків в пасту.
  3. Змішайте всі інгредієнти, за винятком кунжуту.
  4. На шматку харчової плівки сформуйте ковбаску завдовжки 30 см і діаметром 5 см (в результаті їх вийде кілька). Посипте кебаб кунжутом. Загорніть у плівку щільніше і зав’яжіть кінці вузликами.

Татлі-кебаб потрібно витримати в морозильній камері 1 годину. Перед подачею розріжте ковбаски на шайби (легше це зробити вузьким мокрим ножем).

Сирні трюфелі

Калорійність 1 порції — 260 ккал

Інгредієнти (на кілька трюфелів на 1 людину):

  • сир (9 %) — 3 ст. л. з гіркою;
  • вівсяні пластівці — 1 ст. л.;
  • волоські горіхи — 1 ст. л.;
  • родзинки (кишмиш) — 1 ст. л.

Для посипки, як і для справжніх шоколадних трюфелів, знадобиться порошок какао. Якщо хочеться чогось незвичайного, то замініть родзинки на в’ялену журавлину або інжир, а в середину цукерки покладіть сюрприз — четвертинку горіха, смужки в’яленого банана або дині.

Технологія приготування:

  1. Замочіть кишмиш в окропі на 2-3 хвилини, обсушіть на рушнику.
  2. Розімніть сир виделкою і/або протріть через сито.
  3. Зробіть блендером пасту з родзинок, горіхів і вівсяних пластівців.
  4. З’єднайте пасту з сиром і ретельно вимісіть виделкою.

Мокрими руками сформуйте характерні трюфельні конуси. Присипте цукерки какао-порошком на тарілці для сервірування.

Шавлієво-манговий пудинг

Калорійність 1 порції — 185 ккал

Цей десерт може здивувати навіть найвибагливішого гурмана, але для цього у вас в запасі повинні бути (з розрахунку на 1 порцію):

  • насіння іспанської шавлії — 2 ст. л.;
  • мигдальне молоко (можна замінити кокосовим) — 120 мл;
  • кубики манго (заморожені або консервовані) — 75 г;
  • ванільний цукор — 1/4 ч. л.

Змішайте інгредієнти, викладіть в десертну креманку і заморожуйте 2 години. Перед подачею прикрасьте мигдальною або кокосовою крихтою.

Пудинг зберігається в морозилці 3 дні, але кожну креманку треба щільно закрити харчовою плівкою. Також можна приготувати й заморозити десерт в одному посуді, а поділити на порції вже перед подачею.

Капкейки з горіхами, кіноа і хурмою

Калорійність набору — 1470 ккал

Ще один простий, але екстравагантний десерт, який оцінять прихильники ЗСЖ. Він не випікається, та для приготування все ж знадобляться силіконові формочки для капкейків.

Інгредієнти:

  • великі фініки — 10 шт.;
  • волоські горіхи — 10 шт.;
  • кіноа — 2 ст. л. з гіркою;
  • мед (рідкий) — 6 ч. л.;
  • хурма — 2 шт.;
  • цукор (пудра) — 1 ч. л.

Енергетична цінність цього набору становить 1470 ккал, а скільки з нього вийде кексів — 6 або 10 — залежить від розмірів формочок і товщини стінок кошиків.

Технологія приготування:

  1. Відваріть і охолодіть кіноа.
  2. Обсмажте горіхи. Розбийте їх в дрібну крихту качалкою або молотком.
  3. Зробіть блендером пасту з м’якуша фініків.
  4. Ретельно змішайте мед, кіноа, горіхи й фінікову пасту.
  5. Змочіть руки водою і викладіть суміш по дну і стінкам формочок. Приберіть їх в морозилку на пів години.
  6. Зробіть блендером пюре з м’якуша хурми та цукрової пудри. Наповніть ним застиглі кошики, які в такому стані легко виймаються з силікону.

Для прикраси капкейків можна використовувати половинку волоського горіха або маленький кубик хурми.

Вдалих і приємних десертних експериментів і стрункої фігури!

30 Червня / 2020 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті