Моті: смачний рецепт японського десерту

Які стосунки складаються у вас з солодким? В мене – найближчі… Ми настільки кохаємо один одного, що завжди разом 😅. Не так давно я відкрила для себе новий десерт, який ще не разу не куштувала – це моті або, я його ще називають, мочі.

Час читання: 7 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Багато людей думають, що моті – це морозиво, але це не зовсім вірно. Моті – японська страва, яка складається лише з маленьких, липких кульок з клейкого рису різних кольорів та смаків. Це традиційна японська страва, яку їдять переважно на Новий рік. Все тому, що моті в Японії символізує щастя, яке, безумовно, потрібно в новому році.

Що таке моті

Традиційну японську страву можна приготувати кількома способами. Найпростіший спосіб – це кулька з тіста, яку їдять із супом або в якості закуски. Та другий спосіб – це десерт моті: солодка кулька з начинкою чи без неї, кольорова, з кунжутом тощо. Як ви зрозуміли, сьогодні ми говоримо про другий спосіб 😊.

Цікаво по темі: Домашнє печиво для дітей: 8 простих та смачних рецептів

Різні види морозива моті

Морозиво моті буває різних видів, кольорів та смаків. Змінюється не тільки начинка, а й спосіб приготування тіста або форма. Що можна додати:

  1. Барвники до липкого рисового тіста, щоб десерт був веселішим;
  2. Сир маскарпоне;
  3. Морозиво або сорбет;
  4. Фрукти та ягоди (банани та полуниця – мої фаворити);
  5. Шоколад.

Моті з полуницею

Словом, вибір більш ніж достатній, незалежно від того, чи робите ви морозиво самостійно, чи купуєте його в магазині.

Рецепт морозива моті

Приготування власного морозива займає близько години. Більшість часу ви будете чекати на заморозку 🤷. Для приготування нашого рецепта вам знадобляться наступні інгредієнти та кухонне приладдя:

Інгредієнти 

  • 180 мл води;
  • 100 г цукру;
  • 100-115 г рисового борошна;
  • 100 г картопляного крохмалю;
  • Морозиво (сорбет) на вибір.

Крок 1: Змішуємо борошно, цукор і воду

У миску покласти рисове борошно та цукор і перемішати вінчиком. Перемішуючи, додати в миску воду. Продовжуйте перемішувати, поки борошно, цукор і вода не утворять одну кашоподібну масу.

EVA y ViberКрок 2: Готуємо тісто в мікрохвильовій печі

Накрити миску “нещільно” харчовою плівкою. Потім поставити миску в мікрохвильову піч на високу потужність на 1 хвилину. Після закінчення цієї хвилини вийняти миску з мікрохвильової печі та добре перемішати вологою лопаткою. Потім накрити миску харчовою плівкою і знову поставити в мікрохвильову піч на 1 хвилину. Добре перемішати тією ж лопаткою і востаннє поставити моті в мікрохвильову піч. Цього разу лише 30 секунд замість 1 хвилини.

Готуємо тісто для моті

Крок 3: Підготовлюємо тісто

Тепер настав час приготувати тісто. Застеліть частину кухонної поверхні папером для випічки та посипте картопляним крохмалем. Викладіть щойно приготовлене тісто в центр паперу. Потім розкатайте качалкою у велику плоску форму. Застеліть зверху пергаментом та поставте готове тісто в холодильник на 15 хвилин.

Крок 4: Вирізання круглячків з тіста

Через 15 хвилин дістаньте тісто з холодильника. Вирізати з тіста великі круги (радіусом 9 см) за допомогою форми або стакану і приберіть крохмаль з тіста. Помістіть кожну тістову основу на харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Порада: в кінці у вас залишиться трохи тіста. Зробіть з нього кульку і розкатайте, так само як ви це робили раніше. З цього тіста можна зробити ще 2-3 кола. 

Кружечки з тіста для моті

Крок 5: Додаємо морозиво

Через 30 хвилин дістаньте з холодильника заготовки. На кожну основу з тіста покладіть маленьку кульку улюбленого морозива. Потім загорніть кульки морозива тістом. Переконайтеся, що тісто щільно закрито. Потім за допомогою харчової плівки добре загорніть морозиво моті. 

Цікаво по темі: Три прості рецепти круасанів

Крок 6: Майже готово

Викладіть окремі кульки морозива моті у круглу форму, наприклад, у форму для випікання кексів. Так вони будуть тримати форму. Після того, як всі кульки розміщені по своїм місцям, морозиво моті повинно постояти в морозильній камері не менше 3 годин, перш ніж його можна буде їсти.

Десерт моті

Крок 7: З’їжте його!

Тепер, коли морозиво готове, саме час їсти! За кілька хвилин до цього дістаньте морозиво моті з морозильної камери. Вуаля! Смачного!

Це дуууже смачно. Напишіть в коментарях чи куштували ви моті та чи сподобався вам цей десерт? 

 

Читайте також:

28 Вересня / 2022 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність