ТОП-5 простих та смачних закусок: оригінальні рецепти

Часом так буває, що відчуваєш “Бажаю того, не знаю чого”. Звичні продукти та страви набридли, хочеться побалувати свої смакові рецептори чимось незвичним та цікавим. Гарне рішення у такій ситуації – закуски. Вони радують відтінками смаку, й додають таке бажане різноманіття у звичне меню. 

Час читання: 3 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Тож сьогодні, у новій статті разом з кулінарним каналом КУС КУС та шеф-кухарем Олександром Зеровим поділимось ідеями простих у приготуванні закусок, що за популярністю давно покинули межі своїх національних кухонь та стали відомими в різних країнах. 

Кулінарний канал КУС КУС, ведучий Олександр Зеров

Ця стаття є частиною спільного проєкту КУС КУС та EVA Blog, в якому ми ділимось добірками цікавих рецептів з відео, які надихнуть тебе поласувати чимось смачненьким. До речі, не полінуйся перейти за посиланням та підписатися на канал КУС КУС, щоб отримувати сповіщення про вихід нових відео! 

Але досить розмов, час почати готувати!

Тартар з яловичини та з авокадо

Гастрономічна перлина французької кухні

Тартар з авокадо

Для початку трохи розберемось зі значеннями. Тартар може бути як соусом, так і самостійною стравою. Ось про другий варіант й поговоримо більш детально.

У класичному варіанті закуска тартар – це сира яловичина, порізана на дрібні кубики. Страва є досить пряною, адже у приготуванні використовується і кілька видів соусів, і спеції. 

Поступово з’явилися й інші види тартару, наприклад, з риби (лосося, гребінця, тунця) чи авокадо. А от свинину точно не зустрінеш у складі, бо це м’ясо небезпечно вживати у сирому вигляді. 

Тож коли побачиш у меню тартар, варто уточнити, з чого його готують, адже зараз під цією назвою нерідко мають на увазі саме спосіб приготування сирого продукту шляхом подрібнення.

EVA y Viber

У відео від КУС КУС розглянемо два варіанти тартару

  1. Класичний з яловичини.
  2. Пікантний з авокадо.

Рецепт тартару з авокадо

Для приготування тартару підготуй: 

  • яловичина – 250 г.;
  • авокадо – 1 шт.; 
  • цибуля шалот – 1 шт;
  • лайм – 1 шт.;
  • апельсин – 1 шт.; 
  • червона ікра – 50 г.;
  • цукрова пудра; 
  • оцет;
  • каперси – 30 г.; 
  • гірчиця;
  • гострий соус;
  • соєвий соус; 
  • вустерський соус; 
  • хліб; 
  • перепелині яйця – 3 шт.; 
  • мікрогрін; 
  • сіль, перець;
  • олія. 

Тартар з авокадо з червоною ікрою

Усі деталі приготування дізнавайся у відео рецепті на кулінарному каналі КУС КУС. Олександр Зеров покроково покаже, як створити таку смакоту. А ще тебе чекають лайфхаки: 

  • як уберегти авокадо від втрати кольору;
  • як приготувати яйце пашот;
  • як знайти баланс у кількості соусів. 

 

Цікаво на тему: 5 оригінальних рецептів традиційної гетьманської кухні

М’ясний хлібець 

Цікава текстура та насолода для смакових рецепторів

М'ясний хлібець з томатним соусом

М’ясний хлібець – класна й корисна альтернатива магазинній ковбасі. Він цікавий поєднанням не лише різних смаків, а й текстур. Готується як запіканка, а потім ріжеться на порційні шматочки. Страву чудово доповнить томатний соус, щоб ще більше порадувати твої смакові рецептори. 

Для приготування візьми: 

  • фарш індичий – 600 г.;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • бекон – 200 г.;
  • волоські горіхи – 100 г.; 
  • томати пелаті – 600 г.;
  • часник – 2-3 зубчики; 
  • перець чилі – 1 шт.; 
  • цибуля шалот – 100 г.; 
  • петрушка – 30 г.; 
  • коріандр мелений – 2 г.; 
  • паприка копчена – 5 г.; 
  • італійські трави – 2 г.; 
  • сіль; 
  • перець; 
  • цукор; 
  • олія. 

Смачний м'ясний хлібець

У відео Олександр розповість, які продукти додадуть цікавих акцентів смаку та текстурі м’ясного хлібця. Вмикай та дізнайся, чому не варто у фарш додавати яйце та цибулю, навіщо “розтягувати” ножем бекон та як правильно викладати всі складові м’ясного хлібця у форму.  Готову закуску подавай на подушці з ароматного томатного соусу. 

Цікаво на тему: Українська кухня: 5 рецептів смачних національних страв

Кесадилья 

Мексиканський перекус з цікавими варіантами начинки

Мексиканська кесадилья

Хочеш швидко приготувати щось на перекус? Кесадилья – популярна закуска родом з Мексики, стане чудовим вибором. ЇЇ фішка – складений навпіл кукурудзяний або пшеничний корж (тортилья), між половинками якого кладуть овочі, різні види м’яса та головне – сир. Кілька хвилин на сковороді або у духовці, щоб з’явилась хрустка скоринка, і ось швидкий сніданок чи закуска для вечірки готові!  

Кесадилья з куркою та сиром

Для цього рецепту тобі знадобляться: 

  • помідори – 2 шт.;
  • лайм – 1 шт.; 
  • авокадо – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 20 г.; 
  • твердий сир – 200 г.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець чилі – 2 шт.;
  • куряче філе – 200 г.;
  • гострий соус – 5 г.;
  • коріандр – 5 г.;
  • томатна паста – 5 г.;
  • консервовані томати – 100 г.;
  • кунжут – 5 г.;
  • зіра – 5 г.;
  • лаваш; 
  • сіль; 
  • перець; 
  • олія.

Вегетаріанська та гостра кесадилья

 Олександр Зеров у відео поділиться двома варіантами мексиканської страви

  1. Гостренька кесадилья для любителів пікантності. 
  2. Вегетаріанська для тих, хто не вживає м’яса.

Смачна кесадилья з куркою та авокадо

Вмикай відео та отримай покрокову інструкцію приготування, а також підказки, як зробити смачний соус для цієї закуски. А у коментарях поділись, який з варіантів страви більше до вподоби!

Цікаво на тему: 6 смачних рецептів ролів із лаваша

Полента 

Кукурудзяна каша по-італійськи

Полента з грибами та вершковим соусом

Італійську кухню більшість знає завдяки пасті та піці, але й цікаві каші, які можна оригінально подати як закуску, також є в гастрономічному арсеналі країни. Наприклад, у сьогоднішню нашу добірку ми взяли поленту – національну страву, що готується з кукурудзяної крупи. В українській національній кухні спорідненими їй рецептами будуть мамалига чи токан, в Словенії – жганці, а в Болгарії – качамак.

Тож якщо в тебе давно без діла стоїть банка з кукурудзяною крупою, яку не знала, як смачно приготувати, скористайся класним рецептом поленти від Олександра Зерова та каналу КУС КУС!

Кукурудзяна полента з чилі та розмарином

Для поленти тобі потрібні такі інгредієнти: 

  • шампіньйони – 300 г.; 
  • вершки – 250 г.; 
  • пармезан – 50 г.; 
  • перець чилі – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • розмарин – 20 г.;
  • кріп -20 г.; 
  • кукурудзяна крупа – 150 г.;
  • масло – 50 г.; 
  • сіль;
  • перець;
  • олія. 

Щоб кукурудзяна крупа отримала цікаві акценти смаку, доповни її чилі, розмарином, грибами та простим у приготуванні вершковим соусом. І звісно, не обійтися без фішок красивої подачі, які пробудять твій апетит від одного погляду на страву. Нюанси та хитрощі приготування поленти дивись у відео прямо зараз!

Цікаво на тему: Buon Appetito: три улюблені начинки для піци

Сирні кульки та крокети з м’ясом

Прості та хрумкі закуски для посиденьок з друзями

Сирні кульки та крокети з м'ясом

Картопляно-сирні кульки – це закуска, якою з радістю посмакують і діти, і дорослі. Крутезне поєднання текстур: хрумка скоринка приховує ніжну й тягучу сирну начинку. А якщо приготувати їм до компанії ще й крокети з м’ясом, отримаєш чудовий привід покликати в гості друзів та нарешті класно провести час разом. 

Картопляно-сирні кульки

Для приготування сирних кульок підготуй:

  • картопля – 1,5 кг.;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • сир сулугуні – 300 г.;
  • сир чедер – 200 г.;
  • пармезан – 150 г.; 
  • майонез – 300 г.; 
  • сметана – 100 г.; 
  • цибуля зелена – 50 г.; 
  • петрушка – 20 г.; 
  • копчена паприка; 
  • мелений коріандр;
  • яйця – 3 шт.; 
  • борошно; 
  • панірувальні сухарі; 
  • олія; 
  • перець, сіль. 

Кульки з сиром та м'ясом на закуску

Дивись покрокове відео рецепта від кулінарного каналу КУС КУС, щоб дізнатись, які лайфхаки будуть корисними у приготуванні картоплі для сирних кульок, навіщо потрібно декілька видів сиру та як краще панірувати. А ще навчишся, як зробити звичайний майонез більш “healthy” та отримати смачний соус до закуски. До речі, ти можеш заздалегідь приготувати сирні або м’ясні кульки, заморозити їх, та завжди бути готовою до раптового візиту гостей.

Цікаво на тему: ТОП рецептів начинки для вареників

Додавай закуски з цієї добірки від EVA Blog та кулінарного каналу КУС КУС у свій гастрономічний арсенал, і тобі не доведеться кожен раз мучитись питанням “Що приготувати?” І звісно, не забудь поставити лайк статті та зберегти посилання на неї! Смачного!

Читайте також:

6 Травня / 2023 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *