Buon Appetito: три улюблені начинки для піци

Осінь для мене — час хюґе та подорожей. Але цього року з подорожами не склалося, тож я зосередилася на «мистецтві створення затишку». Простіше кажучи, читаю книги, дивлюся кіно і готую. Найпростіше і найсмачніше, що можна приготувати в дощовий вечір під кіношку — це піца з великою кількістю соковитої начинки. Максимально швидка та ситна вечеря, головне, щоб було готове тісто. Хочу розповісти тобі про свої улюблені начинки для піци. Як на мене, то краще за сир може бути тільки подвійний сир, якщо ти розумієш про що я. Але в моїх рецептах буде не тільки цей божественний інгредієнт, тому погнали.

Час читання: 2 хвилини та шматочок піци 🍕

статья доступна на русском языке

Начинка для піци з грибами і фрикадельками

Тоненька італійська піца з м’ясними кульками — ідеальне рішення для теплого вечора. Це справжній рецепт щастя, тому що вона настільки смачна, що її можна запросто з’їсти одному і буде замало. Тому заздалегідь готуй кілька штук, особливо якщо плануються посиденьки в компанії.

Начинка для піци з грибами і фрикадельками

Для цієї начинки тобі знадобиться:

  • 4 ст. томатного соусу;
  • 100 г печериць;
  • 180 г салямі;
  • 500 г твердого сиру;
  • 150 г пармезану;
  • кілька кульок моцарелли.

Для м’ясних кульок:

  • 450 г фаршу з яловичини;
  • 2 ст. оливкової олії;
  • 0,5 ч.л. базиліка меленого;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль та перець за смаком.

Готове тісто для піци зберігається у холодильнику до 7 днів.

Якщо ти заздалегідь підготувала тісто, то приступай до начинки:

Фрикадельки займуть деякий час, тож краще взятися за них насамперед. У глибокій ємності з’єднай фарш, дрібно нарізаний часник, базилік, сіль та перець. Ретельно перемішай, щоб спеції не скупчилися в одному місці.

Розігрій сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Зроби з фаршу маленькі кульки та обсмаж їх до готовності. Не забувай перевертати їх, щоб скоринка вийшла рум’яною з усіх боків. Готові фрикадельки виклади остигати.

На робочій поверхні розкатай тісто і розділи на потрібну кількість частин. У моєму випадку, інгредієнти розраховані на дві невеликі піци, тому всі поділи навпіл.

Застели деко пергаментом, злегка присип борошном і виклади на нього основу. Тонко змасти її 2 ложками томатного соусу, відступаючи від країв на 1,5 см. Зверху розклади салямі, м’ясні кульки, розрізані навпіл гриби, засип все тертим сиром, пармезаном і не забудь додати кульки моцарелли. Виконай те саме з другою піцою і відправляй у духовку на 12 хвилин при 200 градусах. Коли краєчки стануть хрусткими, ти зрозумієш, що піца готова.

Начинка для класичної «4 сири»

Тепер моя улюблена quattro formaggi… Від однієї назви у мене слинки течуть. Для цієї начинки можеш брати свої улюблені сорти сирів, але класичний варіант — це моцарелла, горгонзола, пармезан і емменталь, поєднання яких утворює ніжний і пікантний смак.

Начинка для класичної «4 сири»

Для начинки підготуй:

  • 100 мл томатного соусу;
  • 100 г моцарелли;
  • 100 г горгонзоли;
  • 100 г пармезану;
  • 100 г емменталю;
  • трави та спеції: орегано, базилік, розмарин, часник.

Сорти сирів ти можеш змінювати на власний розсуд, але завжди дотримуйся формули: «м’який – твердий – блакитний – запашний».

Далі слідуй за інструкцією:

Застели лист пергаментом, присип борошном і виклади тонко розкачене тісто.

Пармезан, емменталь і моцареллу натри на великій тертці, а горгонзолу краще поламати пальцями. Нехай вона буде нерівномірною, так навіть смачніше.

По черзі викладай сири на тісто: спочатку моцарелу, потім горгонзолу, потім емменталь і наприкінці засип усе пармезаном. Така послідовність важлива, тому що саме вона зберігає гармонію смаку і текстури.

Випікай «4 сири» протягом 15 хвилин при 200 градусах, а перед подачею не забудь прикрасити листочками базиліка. 🌿

Начинка для піци з капустою калі та соусом песто

Люблю овочеві пироги та піци. Вони здаються мені легшими, свіжішими і в них немає нічого зайвого. А піца з песто та капустою калі — це просто ideality. 💫

Начинка для піци з капустою калі та соусом песто

Давай розповім, що для неї потрібно:

  • 160 г моцарелли (або альметте/адигейський etc);
  • 1 ст. листя калі, нарізаного соломкою;
  • 1 ст. оливкової олії.

Також тобі належить зробити песто:

  • 3 ст. порізаного листя калі;
  • 0,5 ст. волоських горіхів;
  • 2 ст. соку лимона;
  • 0,5 ст. оливкової олії;
  • 1-2 зубчики часнику (за смаком);
  • сіль і перець.

Капуста калі дуже низькокалорійна, але при цьому багата білком, клітковиною і містить антиоксиданти.

Починай приготування:

Песто робиться легко: спочатку подрібни в блендері горіхи та калі, а потім додай решту інгредієнтів за списком і перебий до однорідності. Та-дам!

Підготуй противень і виклади основу для піци. Рівним шаром розподіли песто на її поверхні. В окрему ємність виклади жменьку листя калі, збризкай їх маслом, підсоли і злегка розімні руками, а потім виклади поверх песто і засип піцу тертою моцарелою.

Випікається така піца 10 хвилин за 200 градусів. Час може залежати від рецепту тіста, який ти обрала. Тут я рекомендую максимально тонке тісто, щоб хрумтіло.

Піца вдома

Вересневий вечір, келих прохолодного вина, шматочок хрумкої піци з песто та старий фільм з Кілліаном Мерфі… о, боже, скоріше б вихідні! Цієї осені всі недоступні мені можливості я компенсую маленькими хюґе-радощами. Ти теж можеш спробувати.

Читай більше моїх статей:

5 Вересня / 2022 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *