Просто і смачно: рецепти ідеальних чизкейків

Ніжний і легкий чизкейк — це ідеальний десерт до горнятка кави на сніданок або підобідок, який трапляється в меню кав’ярень по всьому світу. Любите сирний чиз, але боїтеся, що не зможете домогтися правильної текстури? Не хвилюйтеся: є кілька секретів, які дозволять приготувати ідеальний чизкейк з першого разу.

Час читання: 3 хвилини та шматочок чизкейка 🍰

статья доступна на русском языке

Основні секрети ідеального чизкейка

Головний плюс домашнього чизкейка в тому, що готувати тісто не доведеться. Звичайно, ви можете зробити його з нуля, але нічим не гіршою буде бита крихта із сухого печива («Ювілейне», «Пряжене молоко» тощо).

Як приготувати тісто:

  1. Кладемо печиво в щільний пакет і добре запечатуємо.
  2. Накриваємо рушником.
  3. Б’ємо качалкою до утворення дрібної крихти. Також подрібнити печиво можна в блендері чи кухонному комбайні.
  4. Додаємо розтоплене вершкове масло, змішуємо до однорідної консистенції.

Суміш повинна вийти вологою, але не рідкою, і добре тримати форму. І все, основа для чизкейка готова.

Тепер вам знадобиться роз’ємна форма. Застеліть дно і стінки пергаментом для випікання, а потім викладіть основу з печива, формуючи високі бортики або роблячи плоске дно без стінок.

Є два варіанти приготування основи:

  1. Поставити в холодильник і почекати. Суміш затвердіє і стане надійною основою для крему.
  2. Випікати суміш впродовж 10 хвилин за температури 200°С. Ще теплу основу можна підрівняти, а потім дати їй охолонути.

Якщо ви збираєтесь випікати основу, але сумніваєтесь у своїй духовці або формі, розтопіть трохи вершкового масла і змастіть пергамент. Так чиз точно не прилипне. Хоча в цьому немає потреби, якщо готуєте тісто з печива: у його складі вже є вершкове масло.

Час братися до головного — ніжного шару начинки.

Цікаво по темі: Швидкі низькокалорійні десерти: балуємо себе і гостей

Сир

Класичний крем для чизкейку «Нью-Йорк» готують з вершкового сиру. Він досить дорогий, потрібно його багато, тому часто продукт замінюють кисломолочним сиром. Але підійде не будь-який вид!

Для смачного крему потрібен жирний сир у великих зернах. Не рекомендуємо брати домашній, оскільки він може створити зайвий кислуватий смак.

Найекономніший варіант — це зробити напівсир зі сметани, видаляючи з неї сироватку через марлю. Однак це вже не простий рецепт, адже весь процес забере близько десяти годин.

Багато господинь використовують половинчату суміш, додаючи до сиру сметану. Так дійсно виходить дешевше. Декому подобається чиз на молоці, що теж здешевлює страву, але за смаком більше нагадує класичну сирну запіканку.

Збивання

Сир збиваємо в блендері до кремоподібної консистенції. Процес займає близько 4 хвилин. Якщо залишилися зерна, потрібно перетерти масу через дрібне сито. Потім до крему додаємо вершки та збиваємо знову. Далі додаємо три яйця, цукор, ванільний цукор та будь-які інші добавки. Знову збиваємо.

Під час останнього збивання намагайтеся не «вбити» всередину крему повітря. Тримайте робочий елемент в рідині, якомога рідше піднімаючи його на поверхню.

Температура випікання

Коли крем готовий, викладіть його на основу з печива. Щоб вийшло зайве повітря, вдарте формою для випікання по столу.

Випікати домашній чизкейк потрібно близько 50 хвилин за температури 170°С, не відкриваючи духовку.

Якщо після випікання на чизкейку утворилася рум’яна кірочка, приготуйте сметанний шар. Збийте її з цукром і намажте зверху, розгладжуючи ложкою. Поставте чизкейк на 7 хвилин у духовку, розігріту до 200°С. Потім готовому десерту потрібно повністю охолонути.

Мокрий чи сухий ніж?

Професіонали радять нарізати чизкейк трохи підігрітим сухим ножем. Таке лезо не порушить текстуру ніжного шару і з легкістю розріже основу з печива. Беремо найгостріший ніж на кухні, щоб нарізати шматочки з ідеально рівними краями.

Цікаво по темі: Солодка осінь з десертами без цукру

Рецепт чизкейка без випікання

Не хочете витрачати час на духовку? Тоді використовуйте желатин або агар-агар. Останній не потрібно замочувати, він швидко застигає навіть за кімнатної температури, але з ним потрібно працювати швидко.

Якщо ви вибрали листовий желатин, додайте набряклі пластинки в крем, добре змішайте в блендері та залийте суміш у форму. Десерт буде застигати в холодильнику близько 6 годин. Такий тривалий час необхідний для стабілізації. Якщо крем пружний на дотик і на ньому не залишається слідів, він готовий.

Незвичайні чизи: ідеї оригінальних десертів

Іноді класичні десерти набридають, тому пропонуємо кілька варіантів, які допоможуть урізноманітнити смак вашого чизкейка.

Шоколадний чизкейк

Щоб його приготувати, додайте до кремової маси шоколад. Так, все просто, але тільки на перший погляд. Використовуйте тільки якісний гіркий шоколад, який можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Розтоплюйте потроху, а якщо шоколад розходиться погано, додайте трохи топленого вершкового масла.

Рецепт підходить для чизкейка з випіканням або без нього.

Фруктовий чиз

Це варіант чизкейка без випікання, тому в кремі повинен бути желатин або агар-агар.

Для десерту використовуйте будь-які сезонні фрукти та ягоди. Наприклад, вишню і малину. Видаліть кісточки з вишні, висипте ягоди в каструлю, додайте трохи води та цукру. Варіть суміш на середньому вогні близько 15 хвилин, постійно помішуючи. Дочекайтеся, поки ягідний соус загусне. Зніміть з вогню і перетріть масу через сито, щоб видалити кісточки малини. Остудіть.

Сирний крем розділіть на три частини, у дві з яких додайте різну кількість ягідного соусу, щоб отримати різний колір. Заливайте суміш у форму шарами, даючи кожному застигнути близько 15-20 хвилин. Першим заливайте найтемніший шар, потім — світліший, і останнім — білий крем.

Банановий чизкейк

Досить незвичайне поєднання, але багатьом подобається. У кремову масу додаємо трохи борошна і бананове пюре. Якщо банани перестиглі, їх можна розтерти виделкою, або ж перебийте їх у блендері. Потім діємо як зазвичай: крем викладаємо на тісто, випікаємо, даємо охолонути та вистигнути.

Ось такі прості рецепти сирного десерту. Як бачите, вибір інгредієнтів, технік і начинок величезний, тому ви зможете приготувати чизкейк на свій смак. Смачного!

 

Читайте також:

11 Березня / 2022 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA