ТОП-5 страв грузинської кухні для смачної та ситної вечері

Грузинська кухня – це свято ситості та яскравого смаку. Прості продукти у поєднанні з цікавими спеціями викликають бажання не лише доїсти все до останньої крапельки соусу, а й подумати про добавку. Тож у новій спільній статті від EVA Blog та кулінарного каналу КУС КУС підготували ТОП-5 грузинських страв, які стануть чудовим варіантом для смачної та ситної вечері.

Час читання: 4 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Нові відео рецепти – частина сезону “Грузія в серці”, з чарівною ведучою Вірою Сердечкіною. Українка з грузинським корінням розповість лайфхаки приготування, порадить цікаві поєднання спецій та допоможе відтворити справжній національний колорит Сакартвело прямо на своїй кухні. Тож вмикай відео від кулінарного каналу КУС КУС, аби надихнутися та влаштувати яскраве свято смаку!

Кулінарний канал КУС КУС, ведуча Віра Сердечкіна

Реберця в грузинському стилі

Соковиті ребра з пікантною глазур’ю

Якщо хочеться вразити коханого, то реберця – це майже гарантований ключ до успіху. Особливо, якщо приготувати їх з цікавими приправами у грузинському стилі.  Та й для дружніх посиденьок також класна ідея, якщо треба щось більш ситне, ніж просто перекус. До речі, якщо шукаєш смачні рецепти закусок, переходь за посиланням на нашу попередню статтю з КУС КУС.

Смачні реберця по-грузинськи

Але повернемось до смачних реберець по-грузинськи, які стануть соковитим варіантом ситної вечері. Щоб чаклування біля духовки зайняло менше часу, можеш замаринувати м’ясо зранку, тоді воно вийде ще ніжнішим.


Для приготування реберець по-грузинськи знадобляться:

  • реберця – 1,5 кг.;
  • аджика – 4 ст. л.;
  • соєвий соус – 100 г.;
  • сливовий соус – 1 ст. л.;
  • винний оцет – 1 ст. л.;
  • мед – 10 г.;
  • соус чилі – 10 г.;
  • бальзамічний оцет – 10 г.;
  • сіль;
  • перець;
  • олія.

Реберця в грузинському стилі

Вмикай відео, щоб дізнатись тонкощі вибору й підготовки реберець до маринування, зокрема, чому важливо видалити плівочку з м’яса. І звісно ж, всі секрети приготування пікантного соусу для маринаду також чекають тебе у відео рецепта реберець у грузинському стилі. Запікання відбуватиметься у два етапи:

  1. Спочатку у фользі.
  2. Потім з глазур’ю на решітці.

Цікаво на тему: П’ять рецептів смачних національних страв української кухні

Гурулі

Простий рецепт курячих ніжок з яскравим смаком

Любительки страв з птиці оцінять гурулі – простий рецепт традиційної грузинської кухні. Той варіант вечері, який легко приготувати навіть після довгого робочого дня. Завдяки поєднанню спецій курка виходить соковитою, з цікавим та яскравим смаком. До того ж це досить бюджетний рецепт, який чудово доповнить твоє тижневе меню.

Курячі ніжки гурулі

Для приготування гурулі тобі треба:

  • курячі ніжки – 1 кг.;
  • вершкове масло – 20 г.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп – 20 г.;
  • петрушка – 20 г.;
  • волоські горіхи – 30 г.;
  • червоне вино – 100 г.;
  • копчена паприка – 5 г.;
  • гвоздика – 2 г.;
  • сушений імбир – 5 г.;
  • кориця – 2 г.;
  • сіль;
  • перець;
  • олія.

Грузинська страва з курки гурулі

Рецепт гурулі стане гарною відповіддю на запитання “Що приготувати на вечерю?” Вмикай відео, щоб дізнатись, чому важливо додавати зелень, який акцент смаку привносять кориця та імбир, а також в якому порядку додавати фінальні інгредієнти цієї другої страви.

Цікаво на тему: 5 оригінальних рецептів традиційної гетьманської кухні

Котанші

Ароматна страва з яловичини, картоплі та овочів у горщику

Другими стравами з м’яса та птиці свій кулінарний арсенал поповнили, час дістати зі скарбнички грузинських національних рецептів ідею вечері, що стане одразу й гарніром. Котанші – смачне поєднання картоплі, м’яса, овочів та спецій.

Котанші - друга страва з яловичини та картоплі

Інгредієнти для приготування котанші:

  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • картопля – 500 г.;
  • морква – 1 шт.;
  • томати – 100 г.;
  • зелена цибуля – 20 г.;
  • селера – 1 шт.;
  • цукор – 5 г.;
  • томатна паста – 5 г.;
  • аджика – 5 г.;
  • яловичина – 300 г.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • сіль;
  • перець;
  • лавровий лист;
  • олія.

Котанші з картоплі та яловичини на вечерю

У відео Віра Сердечкіна розповість, як покроково приготувати соус та чому варто брати саме яловичину для цієї традиційної грузинської страви. Тож якщо шукаєш ідею, що приготувати на вечерю, та не хочеш окремо робити гарнір, котанші точно надихне тебе на кулінарний експеримент!

Цікаво на тему: Шість швидких та смачних варіантів ролів із лаваша

Оджахурі

Традиційна грузинська страва для родинної вечері

Оджахурі – ще один цікавий варіант поєднання у другій страві картоплі та м’яса, цього разу свинини. Це дійсно ситний рецепт вечері для всієї родини, до того ж дуже популярний.

Оджахурі - друга страва зі свининою та картоплею

Якщо маєш запас часу, свинину варто замаринувати заздалегідь, наприклад, на ніч. М’ясо та картоплю бери у пропорції 1:2.

Для оджахурі тобі треба:

  • свинина – 1 кг.;
  • картопля – 2 кг.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 1 шт.;
  • кінза – 10 г.;
  • чилі – 1 шт.;
  • паприка – 5 г.;
  • перець гострий – 5 г.;
  • сіль;
  • перець;
  • олія.

Традиційна грузинська страва оджахурі

Дізнайся з відео рецепта від каналу КУС КУС, який оригінальний продукт можна використати у маринаді (підказка: він є популярним у країні виноробів) та чому треба посолити олію перед тим, як смажити м’ясо. Разом з Вірою Сердечкіною покроково готуй оджахурі на родинну вечерю, аби насолодитися ароматом та розкішною палітрою смаку перлини традиційної грузинської кухні!

Цікаво по темі: 6 рецептів для простого сніданку

Чебуреки з м’ясом

Оригінальна та соковита страва для компанії

Якщо попередні рецепти можна назвати класичними варіантами страв на вечерю чи обід, то чебуреки – це ідея на випадок, коли насолода смаком переважує хвилювання, чи не осяде смаколик зайвими сантиметрами на стегнах. У традиціях ця страва була не основною, а швидким варіантом пригостити гостя, доки готується щось більш серйозне. Тісто могли підготувати заздалегідь, а от начинку робили лише “з-під ножа”, щоб досягти ідеальної соковитості, бо саме вона є візитною карточкою страви.

Соковиті чебуреки з м'ясом

Для приготування чебуреків з м’ясом знадобиться:

  • борошно – 200 г.;
  • тепла вода;
  • індичий фарш – 100 г.;
  • фарш з яловичини – 100 г.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кріп – 20 г.;
  • петрушка – 20 г.;
  • копчена паприка – 10 г.;
  • хмелі-сунелі – 10 г.;
  • аджика – 20 г.;
  • сіль;
  • перець;
  • олія.

Традиційні чебуреки з м'ясом

Як правильно приготувати тісто для чебуреків? Що робити, аби зберегти максимальну соковитість м’ясної начинки? Яке основне правило приготування фаршу для чебуреків? Що допоможе позбутися зайвої олії після смаження? Відповіді на всі ці запитання дізнавайся у відео від кулінарного каналу КУС КУС, в якому детально показано приготування смачних та соковитих чебуреків покроково. Тож вмикай прямо зараз!

Як бачиш, грузинська кухня дарує досить різноманітні варіанти страв на вечерю. Для них характерне сміливе використання зелені, активне поєднання спецій та досить великі порції. З покроковими відео рецептами від каналу КУС КУС ти легко порадуєш себе та родину шикарною ситною вечерею. Тож зберігай посилання на цю статтю, аби завжди мати під рукою списки необхідних інгредієнтів та лайфхаки простого й швидкого приготування

До речі, якщо маєш власні, обов’язково поділись ними у коментарях! 

Читайте також:

6 Липня / 2023 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *