Як вибрати й користуватися інтимною змазкою

Що таке хороший секс? Пристрасть, можливість доставити партнеру задоволення, емоційний зв’язок і, головне, комфорт. Але найменші неприємні відчуття можуть миттєво звести нанівець усі очікування від інтимної близькості… І щоб такого не сталося, обов’язково в особистій “секс-косметичці” треба мати інтимну змазку. EVA Blog підготував для тебе всі відповіді на питання щодо лубрикантів.

інтимна змазка

Для чого потрібні інтимні змазки

Головне завдання лубрикантів полягає у зволоженні інтимних зон для вагінального, орального або анального сексу, а також для використання секс-іграшок. За допомогою цього засобу моментально досягається ефект ковзання, завдяки якому ми й отримуємо насолоду від близькості з коханою людиною. 

Шукай EVA Blog в Instagram

Використання лубрикантів може бути як безальтернативною необхідністю, так і просто доповненням для урізноманітнення особистого життя. До основних переваг лубрикантів можна віднести такі моменти:

  • гарантований комфорт під час сексуального контакту;
  • повністю виключається ефект неприємного тертя при вході статевого члена;
  • підвищення задоволення. Якщо вибрати відповідну змазку з додатковими компонентами, лубрикант може значно подовжити статевий акт, покращити ерекцію члена і клітора, зробити оргазм яскравішим;
  • відмінно підходить для тренування м’язів інтимних зон;
  • змазки для оральних пестощів дають змогу не тільки втілити в реальність найскладніші техніки задоволення партнера, а й додати смачну нотку в сам процес.

Ну і, звичайно ж, лубрикант – це найефективніший засіб у боротьбі з проблемою сухості піхви. Давай розповім тобі про це трохи детальніше.

Цікаво на тему: Що заважає жінкам отримувати оргазм під час сексу?

Чому сухість піхви – не вирок

Як не дивно, чимало дівчат і жінок просто приймають як належне той факт, що вхід члена на початку статевого акту супроводжується неприємними відчуттями. Адже далі все піде як по маслу, потрібно лише кілька секунд потерпіти. Одне питання: а до чого ці жертви? Секс має приносити задоволення від початку думки про нього і до самої кульмінації.

сухість піхви

Фото Angela Roma

У 90% випадків дискомфорт під час початкового входу статевого члена пов’язаний із сухістю піхви. Це досить поширене явище, за якого жіночий статевий орган виділяє природну змазку в недостатніх кількостях. Розберемо три основні причини, через які проявляється цей стан:

  1. Гіпоестрогенія. Якщо ти максимально збуджена, бажання зайнятися коханням з партнером на піку, статевий акт триває вже певний час, але виділяється дуже мало змазки, найімовірніше, це гіпоестрогенія (знижений рівень жіночого гормону естрогену). Раджу серйозно поставитися до цього питання і записатися до гінеколога.Гіпоестрогенія
  2. Лікарські препарати. У деяких антиестрогенних, антигістамінних засобів і антидепресантів є побічний ефект, через який кількість вагінальних виділень різко скорочується.
  3. Психологічні чинники. Це найпоширеніша причина сухості у твоїй інтимній зоні:
  • стрес;
  • хвилювання перед новими відчуттями в сексуальному житті (рольові ігри, секс-іграшки тощо);
  • переживання зробити щось не так через брак досвіду.

Психологічні чинники

Цікавий факт: позитивний моральний настрій відіграє важливішу роль, ніж просто бажання і фізична готовність зайнятися сексом.

А найбанальніша причина появи сухості піхви – брак попередніх пестощів. У цьому випадку просто натякни своєму партнерові, що покатаєш його на атракціоні безмежної насолоди, але для цього потрібно зі знанням справи завести карусель.

брак попередніх пестощів

А чому б не викинути з голови всі ці нюанси й просто не зайнятися коханням? Для цього тобі точно знадобиться лубрикант. Який краще взяти? Розповідаю максимально детально.

Як вибрати змазку для сексу

Всі лубриканти діляться на три типи: для вагінального, анального та орального сексу. Деякі виробники прямо вказують, для якого виду сексуальних насолод підходить їхній продукт. Але найкраще вибирати лубрикант за його складом, оскільки це дасть тобі можливість отримати від нього максимум і полетіти в космос, не виходячи з дому.

Отже, підбираємо змазку для інтиму special for you.

Як вибрати змазку для сексу

Цікаво на тему: 10 незвичайних видів сексу, які ти не пробувала

Змазка для сексу на водній основі

Це найбільш популярний варіант лубрикантів. Однак такі засоби підходять далеко не для всіх видів інтимної близькості. До переваг можна віднести:

  • 100% гіпоалергенність;
  • не мають сторонніх запахів;
  • не залишають слідів на ліжку/одязі;
  • швидко і легко змиваються простою водою;
  • текстура максимально наближена до природних виділень.

Змазка на водній основі

А тепер поговоримо про недоліки, а точніше, в яких випадках це не твій варіант:

  1. Під час контакту з повітрям така змазка швидко висихає. Уяви, в самий розпал мануальних пестощів потрібно різко перервати процес для додавання лубриканта. Ну, таке собі…
  2. Змазка на водній основі активується під час контакту з рідиною. Достатньо навіть мінімальних природних виділень з піхви або статевого члена, щоб засіб надав той самий бажаний ефект ковзання. Що станеться в разі анального сексу? Лубрикант почне швидко сохнути та скочуватися, що в якийсь момент обов’язково призведе до неприємних відчуттів (особливо під час інтенсивних фрикцій). У цьому випадку можна спробувати гель-змазку на водній основі, спеціально призначену для анального сексу. Вона щільніша і не так швидко висихає.
  3. Любиш займатися любовними втіхами в душі? Такий лубрикант не підійде. Пам’ятаєш, він швидко змивається водою.

секс у душі

Класична змазка на водній основі – це виключно вагінальний секс із партнером або іграшкою. Для анального підійде продукція з цієї ж категорії, де виробник вказує таку можливість.

Рекомендовані товари:

Інтимні змазки для орального сексу

Такі лубриканти також виробляються на водній основі й бувають двох видів:

  • змазки для оральних пестощів з ароматизаторами;
  • їстівні змазки.

Їстівні часто виробляються виключно з харчових продуктів, проте за численними відгуками людей вони мають яскраво виражений і надто насичений смак. Класичні змазки з додаванням ароматизаторів теж можна сміливо ковтати, проте вони не так сильно б’ють по смакових рецепторах. Тут уже, як то кажуть, потрібно шукати ідеальний для себе варіант, спираючись на особистий досвід.

Інтимні змазки для орального сексу

Рекомендовані товари:

Лубриканти для інтиму на олійній основі

В цьому випадку краще забути про проникнення, а згадати про тактильні пестощі – еротичний масаж. Такі засоби в 99% випадків призначені саме для масажу і тільки для нього. Не потрібно експериментувати, намагаючись заощадити на купівлі двох окремих лубрикантів. Змазки з цієї категорії виготовляються з різних видів олій:

  • олія ши;
  • рапсова;
  • кокосова;
  • масло какао тощо.

Лубриканти для інтиму на олійній основі

Важливо: не плутайте олію для інтимного масажу зі звичайною масажною та зі змазками для сексу на олійній основі. Більшість інтимних олій для масажу не призначена для любовних утіх. Винятком є продукт, на якому зазначено, що засіб підходить для орального або внутрішньовагінального використання.

Силіконові гель-змазки для сексу

По-перше, цей продукт відрізняється від вищезгаданих своєю щільною текстурою. А по-друге, силіконові змазки ідеально підходять для мануальних пестощів, анального сексу, а також інтимної близькості у ванній/душі. Що тобі потрібно знати про цей лубрикант:

  1. Має набагато триваліший ефект ковзання, ніж змазки на водній основі.
  2. Якщо у твого партнера гіперчутливість і еякуляція (сім’явиверження) настає надто швидко, обирай більш щільну силіконову змазку. Вона створить бар’єр, який зменшить чутливість голівки статевого члена.
  3. Не змиваються простою водою, тільки милом.
  4. Не схильні до швидкого висихання при контакті з повітрям.
  5. Вважається абсолютно гіпоалергенним. Алергія на силікон – дуже рідкісне явище.

Силіконові гель-змазки для сексу

Здавалося б, ось вона, ідеальна змазка для сексу!!! Але, ні. У цього лубриканта є кілька недоліків, які не дають змоги йому бути єдиним і незамінним, а саме:

  • не можна часто використовувати при вагінальному сексі. Кілька разів на тиждень – нічого страшного, частіше – може викликати подразнення слизової піхви;
  • абсолютно не підходить для оральних пестощів;
  • при використанні у якості анального лубриканта краще шукати продукцію з відповідним маркуванням. Звичайні силіконові змазки для інтиму відмінно підходять для попи, проте не всім подобається ефект ковзання, який вони створюють;
  • якщо ти любиш побалуватися секс-іграшками, віддавай перевагу лубрикантам на водній основі. Силіконові змазки погано взаємодіють з матеріалами, з яких виготовлено більшість мастурбаторів, анальних пробок тощо.

секс-іграшки

Фото cottonbro studio

Окремо хочеться зазначити, силіконовий гель-змазка – ТОП варіант для мануальних пестощів, для анального сексу (обов’язково звертай увагу на відповідне маркування) і для інтимної близькості в душі.

Рекомендовані товари:

Також існують гібридні змазки. Такі лубриканти містять одразу дві основи та бувають водно-силіконовими або водно-олійними. Для кого вони й для чого? Здебільшого їх використовують люди, яким з тих чи інших причин не сподобалася продукція на чистій воді або силіконі.

Інтимні товари

Як користуватися інтимними змазками

По-перше, незалежно від того, який у тебе в руках лубрикант, не використовуй відразу пів тюбика. Достатньо кількох горошин. По-друге, не залишай засіб відкритим, оскільки кисень згубно впливає на властивості змазки. Ну і по-третє, не забувай про те, які ефекти має продукт.

Звичайні лубриканти зі зволожувальним ефектом

Оптимально використовувати за інструкцією від виробника, а саме одна-дві краплі середніх розмірів.

змазки для сексу

Фото cottonbro studio

Інтимні змазки з охолоджувальним ефектом

Ця категорія лубрикантів містить додаткові компоненти, наприклад, ментол. Спочатку спробуй наносити трохи. Якщо холодку недостатньо – намаж ще. Такі лубриканти крім приємних відчуттів прохолоди надають легкий ефект заморожування, який притуплює чутливість і подовжує статевий акт. Але зовсім незначно.

Цікаво на тему: 6 правил, як правильно мастурбувати жінці.

Лубриканти для сексу із зігрівальним ефектом

Вони, навпаки, посилюють чутливість. Яскравіший оргазм забезпечений, але не поспішай наносити занадто багато. Правило пари крапельок – саме те.

Інтимна змазка з анестетиком

Ідеально підходить для продовження статевого акту. Обов’язково вивчай склад, оскільки в такі лубриканти можуть входити як натуральні компоненти (той самий ментол у підвищеній концентрації), так і більш агресивні засоби, зокрема лідокаїн. Є два правила, недотримання яких замість довгоочікуваного оргазму призведе до небажаних наслідків:

  1. Не нанось лубрикант з анестетиком на статевий член зі слабкою ерекцією. Є велика ймовірності, що він просто “впаде”.
  2. Не використовуй такі змазки без презерватива. Попадання в піхву анестетика притупить і твою чутливість, але ж ми ж хочемо домогтися такого ефекту тільки у партнера.

Інтимні змазки з охолоджувальним ефектом

Говорити про натуральність компонентів, що входять до складу і безпеку інтимних змазок, – зайве. З неякісною продукцією ти можеш зіткнутися лише в разі купівлі незрозумілого ноунейма або ж за сильного бажання заощадити, потрапивши на підробку.

Займайся сексом для задоволення, не забувай говорити партнеру про свої навіть найзухваліші бажання та обов’язково поділися в коментарях, що думаєш про змазки для сексу і якими користуєшся сама.

 

Читайте також:

13 Лютого / 2024 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті