Сліпуче: як відбілити зуби в домашніх умовах

Багато хто досі вважає, що відбілювання зубів призводить до чутливості й робить емаль тонкою. Можливо, так працювали перші відбілюючі пасти, які містили грубі абразивні часточки. Тепер усе інакше: освітлення відбувається не механічно, а хімічно — за допомогою особливих компонентів, які розчиняють наліт і забруднення. Це дозволяє зробити зуби білішими, усунути причину появи карієсу та зубного каменю.

Час читання: 2 хвилини та яблучко 🍎

статья доступна на русском языке

Засоби для відбілювання зубів у домашніх умовах

Засоби для відбілювання зубів у домашніх умовах

Перше, що спадає на думку, коли говоримо про домашнє безпечне відбілювання, — це відбілюючі пасти. Вони ефективно очищають поверхню зубів від біоплівки, яка пізніше може перетворитися на м’який наліт, а потім — на зубний камінь.

Звісно, що коли камінь вже з’явився, без професійного чищення в стоматології не обійтися. У такому випадку треба повністю прибрати його, а потім вдома підтримувати ефект за допомогою паст. Яка їхня безпека та як часто ними користуватися — про це говоримо в статті про відбілюючі пасти у EVA Blog.

Відбілююча зубна паста

Крім них, є також інші засоби: ополіскувачі, гелі-олівці, смужки. У їхній основі — кокосове або деревне вугілля, активний кисень та інші компоненти, що очищають. Деякі містять ксиліт — його користь у захисті від бактерій, що викликають карієс. Щоб отримати помітний ефект, застосовувати ці засоби краще регулярно або курсами — в залежності від рекомендацій виробника.

Відбілююче вугілля для зубів

  1. Відбілюючі ополіскувачі. Використовуються як додатковий догляд після чистки зубів, ефективно очищають язик, ясна та емаль від залишків нальоту.
  2. Відбілюючі гелі випускаються у формі олівця. Легко та швидко наносяться й так само просто змиваються водою.
  3. Зручні смужки діють так само, як гель-олівець. Вони відрізняються лише формою нанесення: смужка з гелем прикріплюється до зубів, деякий час тримається, після чого знімається.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Готовий набір для відбілювання зубів без шкоди — гарна ідея для тих, хто бажає підійти до цієї процедури комплексно. Ці спеціальні системи мають все необхідне: гель для відбілювання, силіконова капа і міні LED-лампа. З ними в домашніх умовах можливо освітлити зубну емаль до декількох тонів.

Набір для відбілювання зубів

Серед домашніх народних методів відбілювання часто рекомендують соду. Вона дійсно видаляє наліт і шліфує емаль. А ще — дряпає та робить її тоншою. Для механічного очищення спробуйте кокосове вугілля !CEBERG professional whitening. Воно діє м’якше, ефективно видаляє наліт і пігментні забруднення від кави, чаю й інших кольорових продуктів. Можна використовувати окремо або разом з пастою.

Цікаво по темі: Усе починається з усмішки

Переваги та недоліки відбілювання зубів у домашніх умовах

Попри те, що відбілювання зубів у домашніх умовах стало доступним абсолютно всім охочим мати гарну посмішку, потрібно враховувати всі плюси й мінуси процедури. Якраз про них і пропонуємо поговорити більш детально.

Переваги домашнього відбілювання зубів 

  1. Зручно. Вам не потрібно записуватися на прийом до стоматолога. Використовувати відбілювальні засоби можна в будь-який час. Особливо це важливо для людей, у яких щільний щоденний графік. 
  2. Доступно. Вартість засобів для відбілювання зубів у домашніх умовах значно дешевша, ніж проведення такої ж процедури в стоматологічній клініці. До того ж дана продукція доступна в різних цінових категоріях, що дає змогу вибрати засіб, який відповідає вашому бюджету.

Переваги домашнього відбілювання зубів

Недоліки

Як і в будь-якої процедури, яка проводиться не професійним лікарем, є свої мінуси.

  1. Слабо виражений результат. Потрібно розуміти, що результат домашнього відбілювання зубів буде не настільки сильним і тривалим. Все ж, як не крути, домашні засоби поступаються професійним за ефективністю. 
  2. Підвищення чутливості зубів і ясен. Неправильне і неконтрольоване самостійне відбілювання зубів може пошкодити емаль, а також підвищити чутливість зубів і ясен. Тому дуже важливо дотримуватися інструкції виробника і не перевищувати рекомендовану тривалість застосування.

Недоліки домашнього відбілювання зубів

Окремо хочеться акцентувати увагу на тому, що результат відбілювання зубів багато в чому залежить від безлічі чинників, наприклад, від початкового відтінку зубів, стану емалі, регулярності використання і якості вибраних продуктів. Правильне застосування відбілювальних засобів і дотримання інструкцій допоможуть мінімізувати ризики та досягти бажаних результатів.

4 популярних народних засоби для відбілювання зубів

Щоб зробити посмішку білосніжною, багато хто вдається до допомоги народних засобів. Розповімо про чотири найвідоміші з них:

  1. Сода і перекис водню. Змішайте перекис водню (концентрація до 3%) з невеликою кількістю соди до отримання пастоподібної консистенції. За допомогою зубної щітки акуратно почистіть зуби. Засіб добре позбавляє від жовтизни зубів, проте слід бути обережними з цим методом, оскільки сода через наявність абразивних частинок може пошкодити емаль. Тому не рекомендується часто використовувати цей засіб (не більше одного разу на тиждень).Сода і перекис для відбілювання зубів
  2. Яблучний оцет. Найчастіше його використовують як ополіскувач раз на тиждень. Оцет містить кислоти, які здатні видалити плями із зубної емалі. Але є не менш популярний рецепт на основі соди. Змішайте яблучний оцет і соду до утворення кашки. Нанесіть масу на зуби й залиште на 5-10 хвилин. Потім ретельно прополощіть рот і почистіть зуби звичайною пастою. Засіб можна використовувати не частіше одного разу на тиждень.Яблучний оцет для відбілювання зубів
  3. Бананова шкірка. Не потрібно дивуватися, адже шкірка містить калій, магній і марганець, які здатні освітлити зуби. До того ж це найщадніший спосіб домашнього відбілювання. Що ж потрібно робити? Очистіть банан від шкірки. Внутрішнім боком шкірки натирайте зуби протягом кількох хвилин. Залиште на 10 хвилин на зубах, при цьому рот тримайте відкритим. Після чого почистіть зуби звичайною зубною пастою. Повторювати процедуру можна раз на день.Бананова шкірка для відбілювання зубів
  4. Активоване вугілля. Усім добре відомо, що вугілля на п’ять із плюсом справляється з відбілюванням зубів. Особливо добре допомагає курцям, у яких від сигарет з’являється жовтизна на зубах. Подрібніть кілька таблеток активованого вугілля до порошкоподібного стану. Намочіть зубну щітку і нанесіть на неї трохи активованого вугілля. Почистіть зуби протягом 2-3 хвилин, а потім ретельно прополощіть рот водою. Використовувати цей народний засіб рекомендовано не частіше одного разу на 7-10 днів.

Активоване вугілля для відбілювання зубів

Якщо розглядати народні засоби з точки зору ефективності та безпеки, то можна помітити одну цікаву особливість. Переважна більшість має агресивні компоненти, які можуть не найкращим чином позначитися на стані зубів. Тому краще віддавати перевагу більш надійним і перевіреним засобам для домашнього використання, а також регулярно відвідувати стоматолога.

Правила підтримки білизни зубів

Правила підтримки білизни зубів

Для цього не треба робити чогось особливого — просто дбайте про здоров’я порожнини рота й уникайте їжі, яка може нашкодити білизні посмішки:

  • чай та кава;
  • червоне вино;
  • темні ягоди;
  • буряк.

Якщо не можете повністю відмовитися від улюбленої кави або чаю, постарайтеся частково замінити їх трав’яними напоями. Замість червоного вина візьміть біле або рожеве. Щоб темні ягоди й буряк не вплинули на колір емалі, почистьте зуби за годину до їх вживання та через 20–30 хв. після. А якщо щітка й паста недоступні, спробуйте просто прополоскати рот газованою водою.

Цікаво по темі: Посмішка без фільтрів: огляд лінійки Colgate Безпечне відбілювання

Продукти, які підтримують білизну зубів

Продукти, які підтримують білизну зубів

Вони корисні для зубів, ясен і здоров’я в цілому, тому такий список сподобається навіть тим, хто прагне харчуватися здоровою їжею:

  • горіхи на насіння (абразивно прибирають наліт);
  • цитрусові й полуниця (допомагають усунути незначні плями);
  • селера, яблука та морква (стимулюють слиновиділення, завдяки чому очищають порожнину рота);
  • молочні продукти, сир (багаті кальцієм і зміцнюють зуби).

Посміхайтеся, сяйте, будьте впевненими в собі — адже ваші зуби виглядають бездоганно з дбайливим і ефективним доглядом із EVA.UA.

Читайте також:

2 Жовтня / 2020 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *