Як часто можна користуватися відбілювальною зубною пастою

Відтінок зубів залежить від багатьох факторів. Це і колір дентину, який визначається генетично, і ступінь прозорості або мінералізації емалі, і наявність зубного нальоту. За допомогою спеціальної пасти можна відбілити зуби на кілька тонів. І всупереч поширеній думці, деякі з них підходять навіть для чутливих зубів.

Час читання: 3 хвилини та яблуко 🍏;

статья доступна на русском языке

Від чого залежить ефект відбілювання

Від чого залежить ефект відбілювання

Слід розуміти, що відбілююча паста очищує жовті зуби від біоплівки, м’якого нальоту та сигарет, в результаті чого усмішка набуває природного відтінку емалі. Тому ефект від застосування цих засобів насамперед залежить від вашого генетичного кольору зубів. Чим світліші вони від природи, тим білішим буде результат.

Якщо вчасно не видаляти м’який наліт, він перетворюється на зубний камінь. У такому випадку не слід покладатися на домашнє очищення — треба зробити професійну гігієну в стоматолога. А вже потім користуватися відбілюючою пастою, щоб підтримувати чистоту зубів.

EVA в инстаграм

Які компоненти найкраще відбілюють зуби

Які компоненти найкраще відбілюють зуби

Перші пасти для відбілювання містили грубі абразивні часточки, які видаляли наліт, шліфували емаль і водночас робили її тоншою. Завдяки новим технологіям відбілювання може відбуватися не механічно, а за рахунок хімічного розчинення нальоту або утворення білої плівки на поверхні емалі.

Безпечні для зубів відбілюючі компоненти:

  1. Папаїн. Натуральний фермент, який отримують з динного дерева. Ефективно розчиняє білки зубного нальоту, не пошкоджуючи емаль.
  2. Бромелаїн. Аналог папаїну за дією, тільки отримують його з ананасу.
  3. Діоксид титану. М’яко очищує емаль і при цьому є ефективним пігментом, який накопичується на поверхні зуба й забарвлює його в білий колір.

Цікаво на тему: Сліпуче: як відбілити зуби в домашніх умовах

Як часто користуватися відбілюючою пастою

Як часто користуватися відбілюючою пастою

З цього приводу думки стоматологів різняться. Дехто стверджує, що незалежно від складу відбілюючої пасти її краще використовувати не частіше, ніж двічі на тиждень. Інша думка: низькоабразивні засоби з м’якою дією можна використовувати щодня протягом 2 місяців. Потім зробити перерву, щоб дати емалі «відпочити» й відновитися.

Цікаво на тему: Як заохотити дитину чистити зуби

Яку зубну пасту для відбілювання обрати

Яку зубну пасту для відбілювання обрати

Засоби з ферментами діють хоча й м’яко, але досить повільно порівняно з абразивними. Тож якщо ви не маєте проблем із чутливістю та тонкістю емалі й при цьому палите, любите міцний чай, каву, можливо, вам слід обрати пасту з м’яким абразивним ефектом, наприклад, з вугіллям. А тим, хто має чутливі зуби, радимо звернути увагу на засоби з натуральними ферментами у складі.

Серед асортименту EVA ми дібрали кілька відбілюючих паст з різними компонентами та дією:

Зубна паста відбілювальна Ecodenta Papaya Whitening Toothpaste з папайєю

Працює м’яко й ефективно, підходить навіть для чутливих зубів. Містить 99% натуральних компонентів, які зміцнюють емаль, захищають від бактерій, мають протизапальну дію.

Відбілювальна зубна паста DeLaMark

Містить м’які абразивні частинки, що полірують емаль, роблять її блискучою, розчиняють наліт, а вітаміни A, C, E, екстракти алое вера і календули делікатно піклуються про здоров’я ясен.

Зубна паста Dr.Morgen Active Whitening

Паста відбілює та допомагає ефективно очистити емаль від нальоту. Містить активні компоненти для відновлення природного кольору, натуральні екстракти для захисту ясен і свіжого дихання.

Відбілювальна зубна паста Dr. Wild Emoform Diamond

Паста не містить ферментів, хімічних відбілювачів, SLS, консервантів і штучних підсолоджувачів. При цьому містить компоненти для м’якого очищення, зниження чутливості, захисту від бактерій і карієсу.

Відбілювальна зубна паста Marvis Whitening Mint зі смаком м'яти

Її низькоабразивна формула з екстрактом м’яти делікатно відбілює і створює плівку, яка захищає емаль від впливу кислот, робить її сильнішою і здоровішою, знижує чутливість зубів.

Як бачите, до складу відбілюючих паст входить безліч інгредієнтів, що захищають від карієсу, знижують чутливість, укріплюють ясна, усувають бактерії, освіжають подих.

Тож обирайте свій засіб для відбілювання, зважаючи на ці та інші потреби.

Читайте також:

6 Лютого / 2020 Жіноче здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Катерина

    Привіт. Дуже дякую за статтю. Все детально написано, всі питання висвітлені. Вдячна і за приклади зубних паст.
    А, я використовую біо зубні пасти, мені дуже подобаються. Склад гарний, захищають від карієсу, очищають налет від кави та їжі, прибирають кровоточивість ясен, антибакетіальні. Коли підбирала для себе пасту, то дуже багато вичитувала, що потрібно, що не потрібно в пасті.

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA