П’ять питань про здорову усмішку: знайди відповіді разом з брендом Colgate

Щоб підтримати здоров’я зубів, необхідно регулярно відвідувати стоматолога, але це тільки половина успіху. Решту 50% складає ретельний домашній догляд, підібраний з урахуванням індивідуальних особливостей. Сьогодні в EVA Blog розбираємо п’ять популярних питань про догляд за зубами та порожниною рота, відповісти на які нам допоможе бренд Colgate.

Як забезпечити антибактеріальний захист ротової порожнини?

У роті людини живе кілька десятків різновидів бактерій. Серед них є «корисні» види, які допомагають травленню, захищають від мікроорганізмів, що надходять ззовні, пригнічують розвиток патологічної флори. А є «шкідливі» бактерії, які можуть ставати причиною різних захворювань, причому не лише стоматологічних. Які мікроорганізми будуть переважати, залежить від багатьох факторів, у тому числі від правильного догляду за порожниною рота.

Якщо тобі потрібна паста, яка бореться зі шкідливими бактеріями, спробуй Colgate Total 12 Глибоке очищення. У її складі є мікрочастинки деревного вугілля, які механічно полірують зубну емаль та ефективно видаляють м’який наліт навіть у міжзубних проміжках.

Антибактеріальну функцію в Colgate Total 12 виконує цинк, який власне й знищує бактерії. Допомагає йому аргінін, що послабляє структуру зубного нальоту й поліпшує проникнення цинку. Не менш важливо, що ця паста забезпечує антибактеріальний захист не тільки зубам, а й усій порожнині рота, захищаючи від розвитку бактерій ясна, язик і внутрішню поверхню щік.

Як працюють фториди в складі зубної пасти?

Фторид — це хімічна сполука фтору з іншими елементами (натрій, кальцій та ін.), яка присутня в природі й воді. Фториди зміцнюють зубну емаль і допомагають ремінералізувати її на ранніх стадіях розвитку карієсу.

На початку ХХ ст. американський дантист Фредерік Маккей помітив, що його пацієнти менше страждали карієсом через високий вміст фторидів у місцевій воді. Пізніше, після багатьох наукових досліджень, цей факт підтвердився й фториди почали додавати до складу зубних паст, питної води, кухонної солі, молока.

Цікавий факт: 99% фторидів у організмі зберігається в зубах і кістках.

В Україні, як і в багатьох інших країнах, водопровідну воду не фторують, але ми можемо отримувати фториди з бутильованої води, їжі та зубної пасти. Оптимальна їх концентрація в пасті за рекомендацією ВООЗ — 1000–1500 ppm.

Спробуй зубні пасти Colgate Total 12 Pro або Colgate Total 12 Професійне чищення. Їхня передова формула з цинком та аргініном ефективно бореться з бактеріями, а також містить фторид для боротьби з каріозними утвореннями. Масова частка фториду — 0,145%, або 1450 ppm, що відповідає рекомендаціям для дорослих і дітей від 6 років.

Якою має бути щітка для зубів, які щільно прилягають?

Досить часто, коли зуби щільно стоять в зубному ряду, карієс розвивається в місцях їхнього зіткнення через недостатнє очищення від нальоту й залишків їжі. У такому випадку деякі купують жорсткі щітки, але насправді все навпаки: для якісного очищення потрібна щітка з м’якими тонкими щетинками. Вони проникають глибше між зубами та краще очищують. Також після чищення щіткою рекомендується використання зубної нитки.

Зубна щітка Colgate Шовкові нитки з деревним вугіллям має якраз такі, тонкі та м’які щетинки. На кінчиках вони мають товщину менше ніж 0,01 мм, завдяки чому добре очищують від залишків їжі й нальоту у вузьких проміжках між зубами та вздовж лінії ясен. Деревне вугілля, що входить до складу щетинок, допомагає видалити бактерії, які утворюють зубний наліт.

Як часто необхідно міняти зубну щітку?

Міняти зубну щітку потрібно кожні 3 місяці або частіше, якщо ти помітила візуальні зміни або деформацію щетинок. У процесі використання вони зношуються, втрачають свою пружність, і це знижує ефективність чищення. Крім того, з часом на щітці накопичуються бактерії, які згодом можуть викликати запальні процеси в ротовій порожнині.

Щітка Colgate 360° Золота має 100% антибактеріальні щетинки з деревним вугіллям. Крім того, що ці щетинки якісно очищують зуби, ясна, язик і внутрішні поверхні щік, вони також захищені від розмноження бактерій протягом 90 днів. А також ефективні проти потемніння на емалі.

Коли з’явилися перші ополіскувачі, їх використовували як допоміжний лікувальний засіб при запаленнях ясен. Але нинішні ополіскувачі — це профілактичні засоби для щоденного догляду за порожниною рота, які видаляють бактерії, освіжають подих і навіть відбілюють зуби.

Наприклад, ополіскувач для порожнини рота Colgate Plax Відбілювання з деревним вугіллям:

  • ефективно бореться з бактеріями;
  • відбілює зуби, видаляючи потемніння;
  • запобігає появі плям;
  • у 10 разів подовжує відчуття свіжості в порівнянні зі звичайним чищенням.

Здорова й білосніжна посмішка — плюс 100 пунктів до твоєї привабливості. Якщо вирішиш спробувати домашнє відбілювання, проводити процедури краще перед сном, щоб хоча б на 8 годин виключити контакти з кольоровою їжею. А які засоби допоможуть м’яко та делікатно відбілити зуби, читай у нашому огляді лінійки Colgate Безпечне відбілювання.

Зубна паста Colgate Total 12 Глибоке очищення

91.90
Купити

Ополіскувач для ротової порожнини Colgate Plax Відбілювання

88.90
Купити

Зубная щетка Colgate 360° Золота з деревним вугіллям

135.00
Купити

Зубна паста Colgate Total 12 Pro Професійна Видимий эфект з фторидом

91.90
Купити

Зубна щітка Colgate Шовкові нитки з деревним вугіллям

98.90
Купити

Зубна паста Colgate Total 12 Професійне чищення

91.90
Купити
12 Листопада / 2021 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті