Як швидко схуднути до 8 березня: експрес-дієти на весну

Коли часу до весни лишається зовсім мало, у багатьох жінок виникає думка: «А чи не схуднути мені на пару кілограмів?». У такій ситуації приходять на допомогу експрес-дієти. Звичайно, скинути 10 кг за кілька днів нереально, тим не менш, навіть якщо ви зумієте позбутися пари-трійки найбільш зайвих, то будете краще себе почувати й виглядати.

Час читання: 4 хвилини та склянка соку 🥃

статья доступна на русском языке

Як швидко схуднути до 8 березня

Цікаво по темі: Все геніальне просто: як вода з лимоном допомагає нашому організму

Як працює експрес-дієта

Особливість такого режиму харчування — низька калорійність, зазвичай за рахунок зменшення вуглеводів. Якщо наш здоровий раціон налічує близько 2000 ккал, то на експрес-дієті це може бути всього 1000–1300. «Сидіти» на такій дієті краще не більше 14 днів, а потім плавно повертатися до звичного харчування. Це не дасть втраченим кілограмам повернутися назад і вбереже організм від стресу.

Як працює експрес-дієта

Цікаво по темі: Як їсти все на кето і худнути

Екстрене схуднення: недоліки та протипоказання

Серед можливих недоліків, з якими ви можете зіткнутися, — дратівливість через відчуття голоду, зниження концентрації уваги, пам’яті, настрою через брак вуглеводів. Тому худнути на експрес-дієті не рекомендується довше 14 днів, щоб не заробити порушення метаболізму та проблеми зі здоров’ям. Крім того, такий режим харчування протипоказаний при будь-яких гострих або хронічних захворюваннях, під час вагітності та лактації. Якщо маєте будь-які проблеми зі здоров’ям, перш ніж пробувати скинути вагу, поговоріть зі своїм лікарем.

Екстрене схуднення

Цікаво по темі: Чи можуть дієти бути ефективними для зниження ваги

Популярні експрес-дієти

Різні схеми харчування відрізняються між собою за тривалістю, кількістю обмежень і дозволених продуктів. Залежно від того, наскільки ви хочете скинути вагу і як швидко, вибирайте одну з цих дієт.

Дієта Дюкана: мінус 2–3 кг за тиждень

Розроблена французьким лікарем-дієтологом П’єром Дюканом, ця схема схуднення хороша тим, що має небагато обмежень. Щодня потрібно:

  • пити 2 л чистої води;
  • з’їдати 1,5 ст. ложки висівок (в чистому вигляді, або додавати в кефір, або пекти висівковий хліб);
  • гуляти пішки не менше 20 хвилин;
  • вечеряти не пізніше ніж за 3 години до сну;
  • їсти 4 рази на сніданок, обід, полуденок і вечерю.

З напоїв — чиста вода, чай, кава, компот, морс, натуральний сік, розведений водою. Звичайно, все без цукру.

Дієта Дюкана

У 1 день їмо лише білки 4 рази. Можна приготувати омлет із яєчних білків зі знежиреним молоком, курячі котлети, нежирний кефір, йогурт, домашній сир, морепродукти.

На 2 день до білків додаємо овочі (крім картоплі). Вводимо овочеві рагу, свіжі салати, зелень.

На 3 день їмо білки, овочі і фрукти (крім солодких): грейпфрут, яблука, абрикоси, смородину. Можна брати свіжі або заморожені й додавати до сирників, сирної запіканки.

На 4 день до меню попередніх днів додається цільнозерновий хліб (не більше 45 г). Можна приготувати бутерброди зі слабосоленою сьомгою та зеленню.

На 5 день меню стає ще різноманітнішим. До білків, овочів, фруктів і хлібу з висівками додаємо 40 г нежирного твердого сиру. Його можна з’їсти на сніданок або полуденок з тостом і / або чаєм.

На 6 день в раціон попередніх днів вводимо продукти, що містять крохмаль. Це рисова локшина, дієтичний плов, бобові тощо.

7 день — особливий. У цей день доктор Дюкан дозволяє подякувати собі за старання всього попереднього тижня та влаштувати свято. В один із чотирьох прийомів їжі можна з’їсти абсолютно будь-які страви, які вам подобаються. Інші три містять дозволені продукти з попередніх 6 днів.

EVA у Telegram

Японська: мінус 6–8 кг за 2 тижні

Чому саме «японська», точно не відомо. У цій дієті немає улюблених ролів, зате є багато білків і мінімум жирів та вуглеводів. Її тривалість — 14 днів, і вона досить складна, тому краще заздалегідь підготуватися й за тиждень не їсти солодощів, жирного, смаженого.

Чіткого плану на 2 тижні немає, є тільки дозволені продукти й напої:

  • морепродукти;
  • курятина;
  • яйця;
  • яловичина;
  • молокопродукти;
  • овочі;
  • жири отримуємо з оливкового масла;
  • вуглеводи — з галетного печива;
  • напої — чай, кава без цукру та чиста вода.

Все це вживаємо невеликими порціями за 3 прийоми їжі щодня. У японській дієті перекусів немає.

Японська дієта

Сніданок: чай або кава з 1–2 шт. галетного печива.

Обід: овочі (свіжі, тушковані або на пару) і білки (відварне м’ясо, курятина, яйця, риба).

Вечеря: нежирний кефір, йогурт, домашній сир, риба, яйця, м’ясо або курятина. Можна додати пару скибочок несолодких фруктів.

Дієта Аткінса: мінус 6–8 кг за 2 тижні

Ще одна безвуглеводна система харчування, яку також називають «дієтою без голоду». Інша назва — голлівудська, тому що до неї зверталися багато зірок Голлівуду.

Дієта Аткінса передбачає вживання великої кількості білків при мінімумі вуглеводів, а багато жирів на цій системі харчування у вас все одно не вийде з’їсти. Тривалість першого етапу — 14 днів. Після цього йде закріплення та підтримання результату, щоб зайві кілограми не повернулися вже до літньої відпустки 🙂

Дієта Аткінса

Заборонені продукти — цукор у будь-якому вигляді, солодкі ягоди та фрукти, бобові, каші й усі зернові.

Дозволено вживати:

  1. Будь-яке м’ясо і птицю. Продукт № 1 — куряче філе. Крім курятини, можна готувати абсолютно будь-яке м’ясо (на відміну від багатьох інших дієт, де вибір обмежений) — свинину, баранину, яловичину, кролика, качку, індичку тощо.
  2. Яйця — які подобаються: курячі, перепелині, качині, страуса.
  3. Морепродукти і рибу — мідії, креветки, рапани, короп, кефаль, скумбрія, будь-яка червона риба.
  4. Молочні продукти і молоко — будь-які, не знежирені.
  5. Горіхи, насіння, олії з них — все, що подобається: насіння соняшнику, льону, гарбуза, кунжут, фундук, кеш’ю, мигдаль, волоські горіхи тощо.
  6. Серед овочів — тільки листові (наприклад, салат, капуста), огірки, кабачки і селера. Більш нічого.
  7. Фрукти — грейпфрут і кислі яблука.

Меню на день складається з 5 прийомів їжі: сніданок, ланч, обід, полуденок і вечеря. Добова норма вуглеводів — 20 г, все інше — білки, жири і клітковина. Вуглеводи залишаємо на сніданок, все інше можна їсти протягом усього дня.

Через два тижні харчування по системі Аткінса переходимо до режиму закріплення: вводимо ще трохи вуглеводів (від 20 до 150 г в день). Підвищуємо їх кількість на 10 г кожного наступного тижня за рахунок введення круп, фруктів, бобових.

Сирна дієта: мінус 2–5 кг за тиждень

Ця білкова дієта передбачає відсутність голодування за рахунок високого вмісту в раціоні білків, які й дають відчуття насичення.

Головні правила:

  • щодня пити достатньо води, щоб підтримувати водний баланс в організмі. В сирній дієті це особливо важливо, оскільки солі кальцію в сирі можуть мати сечогінний ефект;
  • заборонено вживати алкоголь, продукти з додаванням цукру й великої кількості солі, а також жирні та смажені страви;
  • для дієти не підходить знежирений сир, оскільки в ньому мало корисних речовин. Краще взяти продукт з жирністю від 2 до 5%.

Сирна дієта

З 1 по 3 день щодня вживається 500 г сиру (творогу) і 2 склянки кефіру.

З 4 по 7 день раціон розширюється 2 вареними яйцями, 200 г риби та 2 зеленими яблуками.

З напоїв кожного дня необхідно пити воду, за бажанням можна додати чай з шипшини або зелений.

Дієта на хлібі, вівсянці та молоці: мінус 3 кг за тиждень

Тут нестача поживних речовин компенсується молоком, яке містить білки, корисні жири, безліч вітамінів і мікроелементів. А ще воно приносить відчуття насичення й допомагає наростити м’язову масу. Щодо хліба, то вибирати, звісно, треба не пишний білий батон, а цільнозерновий, висівковий або з борошна грубого помелу. Припустимо вживати дієтичні хлібці. Вівсяну кашу потрібно брати не швидкого приготування й варити на вогні, без підсолоджувачів і масла. Її можна вживати один раз на день у будь-який прийом їжі, краще на сніданок.

Дієта на хлібі, вівсянці та молоці

Денний раціон: 500 мл молока, вівсянка (зварена на воді, без добавок), чай без цукру, 200 г хліба.

При цьому пити молоко необхідно в той прийом їжі, коли ви не їсте вівсяну кашу. В іншому компонувати продукти можна як завгодно. Наприклад, вранці з’їдаєте вівсяну кашу і шматочок хліба. В обід — хліб з чаєм. На вечерю — молоко з хлібом.

Цікаво по темі: Весняний авітаміноз: як отримати заряд бадьорості після зими

Як підібрати свою дієту

Обираючи свій варіант експрес-дієти, варто орієнтуватися на особисті смакові переваги. Спробуйте кілька найсмачніших, і відберіть ті, які даються легше.

Як підібрати свою дієту

Обрана дієта вам підходить, якщо:

  • почуття голоду контрольоване, з’являється час від часу, і ви можете з ним справлятися;
  • ви нормально себе почуваєте, немає слабкості та дратівливості.

З неї можна почати процес схуднення, а потім перейти на іншу, довгострокову, яка допоможе зберегти отриманий результат. Адже «дієта» в перекладі з грецької — це «спосіб життя», і тільки так можна домогтися стабільного зниження ваги.

Експрес-дієта — швидкий та ефективний метод схуднення. Скільки саме скинете ви, залежить від особливостей вашого метаболізму та кількості зайвої ваги. Чим вона більша, тим простіше даються перші кілограми.

У будь-якому випадку, якщо на дієті у вас виникне погіршення самопочуття або інші незвичні симптоми, потрібно звернутися до лікаря та виключити можливі ризики для здоров’я.

Читайте також:

2 Лютого / 2023 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті