Які продукти варто виключити з раціону під час схуднення

Зниження ваги є актуальною темою не лише у весняно-літній період. Виглядати привабливо, мати підтягнуту фігуру і при цьому почуватися чудово хочуть всі жінки без винятку. Різні дієти обіцяють блискавичні результати, але дуже часто призводять до зворотного ефекту.

Час читання: 3 хвилини та чашка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Раціон піл час схуднення

Організм людини є дуже складною і водночас розумною системою. У той момент, коли ви жорстко обмежуєте себе в прийомі їжі, щоб схуднути, він просто чекає… А потім з’являється різкий набір ваги, тому що організм намагається себе захистити, накопичивши достатньо жирку, щоб пережити чергову новомодну дієту. Навіщо він це робить, спитаєте ви? Все просто – організму потрібна енергія для здійснення багатьох життєво важливих процесів. Навіть коли ви лежите на дивані та читаєте улюблену книгу, калорії продовжують спалюватись. Таким чином, підтримується процес обміну речовин, кровообігу, дихання, мозкової діяльності й не тільки. До чого це ми? Якщо ви хочете схуднути, насамперед важливо перебудувати режим харчування, відмовитися від продуктів, які заважатимуть прогресу. Робити це потрібно без шкоди здоров’ю. Грамотний підхід до цього питання забезпечить гарний результат.

Як харчування впливає на вагу 🥗

Ну хто не любить смачненько поїсти? Напевно, таких людей немає. Основна проблема полягає навіть не в цьому, а в тому, що іноді складно себе стримати, щоб не з’їсти одній кілька шматочків тортика і запитати все солодким лимонадом… Що вже говорити про улюблену картоплю фрі чи бургер 🤤

Бургер та картопля фрі при схудненні

Але все, що ми їмо, безпосередньо впливає на вагу. Якщо в організм надходить більше калорій, ніж ви спалюєте – цифра на терезах невблаганно зростає. Для підтримки ваги достатньо споживати таку ж кількість калорій, що тіло витрачає протягом дня. Наслідуючи просту логіку, щоб схуднути, необхідно споживати менше калорій, ніж ви можете спалити. Дотримуйтесь правильного харчування та не зловживайте забороненими продуктами. Саме про останні й поговоримо далі.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Які продукти краще прибрати з раціону 🍕

Для швидкого схуднення вам доведеться обмежити споживання деяких продуктів, оскільки вони можуть призвести до набору ваги. Отже, від чого рекомендовано відмовитись у період схуднення:

  • Цукор, зокрема й у продуктах. Він легко засвоюється та швидко підвищує глюкозу в крові, що призводить до руйнівних процесів в організмі. Цукор викликає старіння, ожиріння і, як наслідок, інсулінорезистентність. А це все призводить до діабету 2-го типу.

Цукор під час схуднення

Цікаво по темі: Навіщо відмовлятися від цукру?

  • Рафіновані олії. Це продукти-канцерогени, які є причиною серйозних захворювань, у тому числі злоякісних новоутворень.
  • Напівфабрикати та копченості. У їхньому складі багато рафінованих олій, а також канцерогенів. Такі продукти позбавлені всіх корисних властивостей та вітамінів.
  • Консерванти, емульгатори, підсилювачі смаку. Насамперед вони викликають звикання та підвищують апетит, що не допомагає при схудненні. Наші рецептори звикають і проста, корисна та зрозуміла їжа вже стає не смачною.
  • Ковбаси та сосиски. Треба розуміти, що у складі ковбас та сосисок дуже маленьку частку займає м’ясо, все інше не можна назвати корисними та натуральними інгредієнтами. Плюс до всього це все проходить агресивну обробку. У складі часто присутні гідрогенізовані жири, ті ж підсилювачі смаку та безліч канцерогенів, про які ми вже говорили.

Сосиски та ковбаси під час схуднення

  • Жирне м’ясо. Краще віддавати перевагу пісному м’ясу, адже в ньому міститься менше жиру та калорій.
  • Маргарин. Це дуже калорійний продукт із високим вмістом трансжирів.
  • Магазинні соуси, майонези, кетчупи. Як правило, у їх складі багато цукру, підсилювачів смаку, жиру та калорій.
  • Магазинна випічка, цукерки та інші солодощі. У них міститься велика кількість цукру, рафінованих олій та очищеного борошна. Такі продукти добре вгамовують голод, але ненадовго. Незабаром вам знову захочеться щось з’їсти, тому краще відмовтеся від солодощів.

Магазинна випічка

  • Вироби з білого борошна. Так, на жаль, доведеться розлучитися і з ароматною випічкою. Це одні з головних претендентів на утворення жиру на тілі.
  • Каші швидкого приготування, сухі сніданки, мюслі. Почнемо з того, що в них міститься цукор. Також такі продукти проходять багаторівневу обробку та позбавляються безлічі корисних речовин. Найкращою альтернативою стануть цільнозернові крупи.

Каші швидкого приготування

  • Фруктові соки та газовані напої. Цукор, цукор та ще раз цукор. Краще випити чашку зеленого чаю.
  • Консервація. Важливо розуміти, що від високого вмісту солі може затримуватись рідина, яка заважає схудненню. А також до консервації часто додають багато цукру.

Цікаво по темі: Найкращі рецепти консервованих огірків з кетчупом “Чилі”🌶️

  • Кава. Не поспішайте закривати статтю, адже йдеться не про чисту каву, а про каву з молоком або вершками з високим відсотком жирності. Не підвищуйте кількість спожитих калорій, просто насолоджуйтеся чистою ароматною кавою.
  • Алкоголь. Такі напої пробуджують апетит. В результаті рука тягнеться за чимось смачненьким. Не спокушайте себе, якщо ваша мета – струнка фігура.

Алкоголь під час схуднення

Всі ці продукти не тільки гальмують процес схуднення, але й не кращим чином позначаються на здоров’ї та самопочутті. Шлях до здорового і красивого тіла – це не жорсткі обмеження або дієта на місяць, а СПОСІБ ЖИТТЯ, який слід поступово впроваджувати, полюбити та підтримувати весь час. Шукайте більш корисні альтернативи, готуйте самостійно та користуйтесь правилом 80/20. 80% – тільки правильне харчування, а 20% – це можливість дозволяти собі трохи більше.

Цікаво по темі: Що таке інтуїтивне харчування і як за його допомогою схуднути

Чи можна прискорити процес схуднення 👟

Як би банально це не звучало, але підхід до зниження ваги має бути комплексним. Безперечно, правильне харчування відіграє провідну роль, але є ще й допоміжні інструменти. Наприклад, фізична активність. Регулярні заняття спортом допомагають не тільки витрачати більше калорій, підтримувати ваше тіло в тонусі, а й зміцнювати здоров’я. Домашні тренування, заняття в залі з тренером або просто піші прогулянки – вибирайте, що вам ближче.

Домашні тренування

Пам’ятайте, насамперед має бути у всьому гармонія. Переглянувши свій раціон та спосіб життя, можна досягти бажаних результатів дуже швидко!

 

Читайте також:

12 Вересня / 2022 Здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Надежда

    Спасибо! Всё правильно и элементарно-просто! Но в сложно, как все обычные правила, хочу взять на себя смелость посоветовать, как облегчить положение, ведь это должно стать образом жизни. Метод замены – работает и исключает чувство дискомфорта. Сладости на чёрный шоколад и натуральный мед,но не забывать, что всё хорошо в меру. Колбасу на мясо, маргарин на сл.масло соусы на сметану или домашнюю подливку. Выпечку на не сдобную, белый хлеб на ржаной,дело привычки и тоже вкусно. Полуфабрикаты – не желательно, но темпе нашей круговерти иногда лучше всё же бургер заменить на пельмени, но не привыкать. А вот консерванты, эмульгаторы – ТАБУ! Исключить категорически и навсегда! Больше чистой воды, фруктов, овощей. Ешьте каши из цельного зерна. И, конечно, движение – это жизнь. Это абсолютно комфортный образ жизни, к нему быстро привыкаешь, проверено. Будьте здоровы и счастливы!

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA