Зустрічаємо літо: 10 експрес-дієт, щоб схуднути до літа

Літо не за горами, а разом із ним — вечірки, корпоративи та зустрічі з друзями. Якщо ви серйозно налаштовані влізти в сукню на розмір менше, у вас залишилося кілька днів, щоб випробувати експрес-схуднення.

Встречаем лето: 10 экспресс-диет, чтобы похудеть к лету

Цікаво по темі: Як швидко схуднути до 8 березня: експрес-дієти на весну

Як працює експрес-дієта

Насамперед швидке схуднення допомагає позбутися застою рідини та «перших» зайвих кілограмів. Не варто очікувати, що за тиждень ви скинете 10 кг, але побачити на вагах на 2-3 кг менше цілком можливо.

Скинута зайва вага дозволить досягти мети до літа. Але не рекомендується практикувати такий режим харчування більше як 5 днів поспіль. Якщо ви хочете отримати більш грандіозні результати, саме час задуматися про візит до дієтолога й абонемент у спортзалу.

Как работает экспресс-диета

Екстрене схуднення: недоліки та протипоказання

Швидка дієта — це один із крайніх заходів. Часто вона супроводжується ризиками:

  • зірватися і набрати більше, ніж скинули;
  • порушити роботу ШКТ;
  • отримати розлад харчової поведінки;
  • підірвати здоров’я загалом.

Спробувати варто, якщо ви абсолютно здорова людина без скарг на самопочуття. Бажано проконсультуватися з лікарем і здати аналізи. Основний недолік такого харчування — швидкий перший ефект, який складно зберегти. Тобто, схуднувши за перші дні на 3 кг, ви не зможете худнути далі в такому самому темпі.

Протипоказання:

  • хвороби ШКТ і серця;
  • серйозні фізичні навантаження;
  • вагітність;
  • підлітковий і похилий вік;
  • різні харчові алергії та непереносимість продуктів, на яких заснована дієта.

Якщо ви налаштовані серйозно зайнятися довгостроковим схудненням, наполегливо рекомендуємо звернутися до фахівців.

Экстренное похудение: недостатки и противопоказания

Дієта Дюкана

Дюкан описав дієту, що складається з декількох етапів. Найактивніший і найбільш жироспалювальний — «Атака». Він триває близько 2-3 днів. У цей період основу раціону складають вівсяні висівки, варене (парене) м’ясо, риба, знежирені молочні продукти. Перевага способу в тому, що не потрібно обмежувати себе в спеціях. Для кращого результату переходять на етап «Чергування» — вводять овочі. Один день — білковий, інший — білково-овочевий.

Японська дієта

Вважається, що за 14 днів можна скинути до 8 кг. Ідеї: обмежити вживання цукру, солі та борошняних виробів. Дозволяється пити чорну каву, їсти рибу, м’ясо, яйця, овочі та фрукти. Також доведеться вдвічі зменшити звичну порцію. Протипоказана людям з підвищеним артеріальним тиском.

Японская-диета

Гречана дієта

Гречана крупа дуже ситна і містить багато корисних мікроелементів. Оптимально вживати її без солі та спецій. Орієнтовна порція на день — стакан сирої гречки. Можна влаштовувати перекуси йогуртом або знежиреним кефіром. Пити варто воду, чай, каву або какао без цукру. Крупа добре перетравлюється, але останнє приймання їжі повинно бути не пізніше, ніж за 4 години до сну.

Білкова дієта

Вона трохи схожа на систему Дюкана. Потрібно виключити жири та вуглеводи, вживаючи насамперед білки. Раціон складається з м’яса, риби, соєвих продуктів, овочів, несолодких фруктів, знежирених молочних продуктів, напоїв без цукру. Також потрібно харчуватися невеликими порціями 5-6 разів на день. Білкова дієта не спалює м’язи, тому ви без проблем зможете тренуватися. Не підходить людям з хворобами нирок.

Кремлівська дієта

Завдання дієти — перебудувати організм на низьковуглеводний раціон. Перший етап триває 2 тижні. У цей період потрібно використовувати спеціальну таблицю. У ній зазначено, скільки одиниць вуглеводів міститься в продуктах. Необхідно споживати не більше 20 очок на день. Важливо не зосереджуватись лише на білковій їжі. Намагайтеся включити в щоденний раціон овочі, фрукти та молочні продукти.

Питна дієта

Один із найбільш екстремальних способів скинути вагу. Для початку необхідно виключити з раціону всю тверду, жирну, солодку, приправлену їжу. Він має складатися з води, бульйонів, соків, напоїв, супів-пюре, рідких каш і киселю. Можна їсти знежирені молочні продукти.

Складність полягає в незвичній формі харчів: рідка їжа швидше наповнює шлунок і простіше перетравлюється. Але готуйтеся до сильного відчуття голоду через відсутність жувальних рухів. З дієти доведеться виходити близько 2 тижнів, поступово додаючи тверду їжу.

Питьевая-диета

Кефірна дієта

Монорежим схуднення на кисломолочному продукті. Потрібно щодня споживати близько 1,5 л знежиреного кефіру. Пити по одній склянці кожні кілька годин. Дозволено додати в раціон грейпфрут. Такий спосіб схуднення не підійде людям з проблемами ШКТ.

Яєчна дієта

Основний продукт — яйця. Їх можна споживати від 2 до 4 штук на день. Раціон доповнюється гарнірами з темно-зелених овочів: броколі, шпинат, салатне листя. Їсти фрукти можна тільки 1 раз на тиждень. Дозволені чай, кава, вода, овочеві соки, злегка підсолоджені медом. Метод не підходить людям з підвищеним холестерином.

Безвуглеводна дієта

Побудована на харчуванні з низькою кількістю вуглеводів. Безвуглеводне харчування допомагає перевести організм у режим спалювання запасів жиру. Однак ефект спостерігається впродовж 2-3 місяців. У перший тиждень метод допомагає нормалізувати метаболізм, вивести шлаки та зайву вологу з тканин, внаслідок чого досягається перший приголомшливий ефект.

Кефирная-диета

Дієта Аткінса

Розробив систему харчування кардіолог Аткінс. Її сенс: скоротити вживання вуглеводів до 20 грамів без обмеження білків і жирів. Вам не доведеться зменшувати калорійність харчування і голодувати. Не можна їсти навіть знежирені молочні продукти. З овочів рекомендовані огірки, редиска і зелень. Мінус — тривала перебудова організму в першій фазі (14 днів). Білки чудово насичують, але не дають енергії.

Худніть розумно, у жодному разі не виснажуючи організм екстремальним харчуванням! Відмовтеся від переходу з однієї дієти на іншу без відновного періоду. Пам’ятайте, що кращого результату ви досягнете тільки збалансованим раціоном і правильними фізичними навантаженнями, а не бездумним голодуванням.

25 Травня / 2020 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA