Фейсбілдінг: Тренуємо… обличчя!

Чи знаєте ви, що на вашому обличчі знаходиться 57 м’язів, з них 21 мімічний. Далеко не усі лицьові м’язи однаково активні (тільки якщо ви не професійний мім), і з віком вони, як і будь-які інші, починають втрачати еластичність і пружність, що призводить до виникнення естетичних проблем.

Фейсбілдінг, фейсфітнес або йога для обличчя – під цими назвами криється комплекс вправ, завдяки яким можна повернути первісний тонус лицьовим м’язам, підтягнути шкіру, зменшити кількість зморшок і навіть змоделювати контур обличчя. Тобто досягти того ж результату, який дають апаратні процедури, ін’єкції і пластика, тільки безкоштовно, безболісно і без хірургічного втручання!

Що це за вправи, у чому їх призначення і як працює фейсбілдінг?

Трішки історії

Цей метод далеко не новий, як може здатися на перший погляд. Комплекс фізичних вправ для обличчя вперше був описаний ще на початку ХVIII сторіччя. Розвиток методики продовжився у ХХ сторіччі завдяки таким апологетам фейсбілдінгу і фейсліфтингу, як Беннетт Сенфорд, Сента Марія Рунге, Рейнхольд Бенц і авторкам двох найпопулярніших сучасних програм з лицьового тренінгу Керол Мадджио і Беніті Кантієні. Нині число адептів цієї практики примножується, з’являються нові й нові авторські методики, і все більше жінок (а разом з ними і чоловіків) відкривають для себе цей чудодійний спосіб омолодження. Час і нам з вами ближче познайомитись з фейсбілдінгом.

Ольга Малахова @facefitness.ch

Як це працює

Згадаємо наші найболючіші проблеми:

обвисання шкіри в області шиї і підборіддя, мімічні зморшки, «гусячі лапки»… Звичайно, догляд за шкірою із застосуванням косметичних засобів – це необхідна міра. Проте, обмежившись тільки цим, ви отримаєте той самий ефект, як від використання косметики для тіла без відвідин спортзалу – стан шкіри покращиться, але м’язовий корсет лишиться слабким, і з часом вік візьме своє. Тож варто піклуватися не лише про усунення косметичних проблем, а й про покращення фізіологічного стану обличчя в цілому. Саме на це і спрямовані заняття з фейсбілдінгу – лицьові м’язи поступово набувають тонусу, який, в свою чергу, призводить до натяжіння шкіри, тобто виникає ефект підтяжки. При цьому ви не виглядатимете як воскова фігура, обличчя не втратить рухливості і ваша міміка залишиться природною.

Женя Баглик @jenya.baglyk.face.school

Переваги фейсбілдінгу:

  • відсутність протипоказань та побічних ефектів
  • довгостроковий ефект (за умови регулярного виконання вправ)
  • природність
  • доступність

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Базові вправи

Перед заняттям обличчя необхідно розігріти. Зробити це можна легким поплескуванням подушечками пальців, як при нанесенні крему.

Чоло

Прикладіть середній і вказівний пальці горизонтально до чола над бровами. Піднімайте брови (вираз подиву) і одночасно тисніть пальцями донизу, створюючи протидію. Ви маєте відчути, як під пальцями напружуються м’язи.

Виконуємо по 15-30 повторень.

Женя Баглик @jenya.baglyk.face.school

Зона навколо очей

1. Малюємо поглядом уявні вісімки максимальної величини в одному, а потім в зворотному напрямку. Так само малюємо поглядом кола.

Виконуємо по 15 повторень у кожному напрямку.

2. Вказівний і середній пальці тримаємо у формі літери “V”. Прикладаємо пальці до зовнішнього і внутрішнього кутів ока і фіксуємо ці точки. Заплющуємо очі, тиснемо верхньою повікою на нижню. Брови і чоло залишаються нерухомими. Ви повинні відчути пульсацію м’язів під пальцями.

3. Залишаємо пальці у тому ж положенні. Піднімаємо очі, намагаючись побачити стелю. Одночасно підтягуємо нижню повіку, ніби мружимомся на сонці.

Виконуємо ці дві вправи по 15-30 повторень, кожного разу фіксуючи положення на кілька секунд.

4. Дивлячись прямо перед собою, максимально розширюємо очі. Брови при цьому залишаються нерухомими. Фіксуємо положення на кілька секунд.

Виконуємо 15-30 повторень.

Щоки

1. Наберіть повітря до роту. Перекочуйте повітря з однієї щоки до іншої.

2. Надувайте і здувайте щоки.

Женя Баглик @jenya.baglyk.face.school

3. По черзі надувайте верхню і нижню губу.

Кожну вправу виконайте по 15 разів.

Губи

1. Кладемо долоні на щоки. Притискаємо, фіксуючи щоки і куточки губ. У цьому положенні вип’ячуємо губи, ніби у поцілунку. Намагаємося не надто стискати губи, щоб навколо них не утворювались зморшки.

Наталья Ткачева @facefitness_tkacheva

2. Розміщуємо вказівний і середній пальці трохи вище куточків губ, між верхньою губою і носогубною складкою. Фіксуємо цю точку. Намагаємося усміхнутися, тягнучи куточки губ догори. Одночасно створюємо супротив пальцями. Намагаємося не напружувати нижню частину обличчя.

Виконуємо по 30 повторень.

І наостанок ділимося з вами Instagram-акаунтами 5 популярних тренерів з лицьової гімнастики. Їхні сторінки і канали на YouTube стануть справжньою знахідкою для тих, кого зацікавив фейсбілдінг і фейсфітнес.

Євгенія Бобровська

http://instagram.com/tonedface_bobrovskaya

Ольга Малахова

http://instagram.com/facefitness.ch

Анастасія Бурдюг

http://instagram.com/superlitso

Євгенія Баглик

http://instagram.com/jenya.baglyk.face.school

Наталя Ткачева

http://instagram.com/facefitness_tkacheva

Ці жінки на власному прикладі і прикладі своїх підопічних наглядно демонструють результативність методик фейсбілдінгу. Сподіваємося, що їхні акаунти стануть для вас додатковим мотиватором і доказом того, що ваша краса у ваших руках. І пам’ятайте, будь-який метод омолодження сам по собі лише гвинт у складному механізмі. Фейсбілдінг працюватиме лише в купі зі здоровим і активним способом життя, позитивним мисленням і самосприйняттям.

27 Лютого / 2018 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *