Прості вправи для тонкої талії

Тонка талія — ​​це красиво, жіночно і, що особливо приємно, не надто складно. EVA WOMEN CHALLENGE ділиться, як зробити талію тонкою за допомогою простих вправ.

Час читання: 3 хвилини та чашка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Але перш ніж ми почнемо опис вправ, нагадаємо, що «схуднути в одному місці» неможливо. Проте ви можете дещо змінити свої пропорції завдяки правильно підібраному комплексу вправ. І навіть якщо ваша талія далека від жаданих 60 см, візуально ви можете зробити її більш тонкою, якщо ваші спина, плечі, а також низ (ноги і стегна) будуть досить натреновані.

Планка для тонкої талії

Планка для тонкої талії

Ця статична вправа ідеально прокачує не тільки прямі, косі і поперечні м’язи живота. Працюють м’язи кора, плечового пояса, шиї і верхньої частини спини, поперек, сідниці, передня і задня мускулатура стегна. Планка доступна для людей з різним (навіть нульовим!) рівнем фізичної підготовки, і не вимагає наявності інвентаря або особливих умов.

Цікаво по темі: Тренування для мами під час денного сну малюка

У планці потрібно уникати таких типових помилок як:

  • піднята голова і погляд вперед;
  • згорблена спина;
  • нерівний (прогнутий або округлений) поперек;
  • підняті вище голови сідниці.

EVA y Viber

Працюючи над талією в планці уникайте затримки дихання і не розслабляйте м’язи тулуба, сідниць і стегон. Ваш прес повинен бути постійно напруженим! І ніколи не «кидайте» поперек вниз.

Скручування на прес

Скручування на прес

Скручування на прес потрібно робити з перервою в 2-3 дні — цей час необхідний м’язам для відновлення. Для того, щоб задіяти прямий м’яз живота достатньо незначного підйому тулуба без відриву попереку від підлоги. Для роботи над внутрішніми і косими м’язами живота знадобиться інтенсивніша амплітуда.

Це дуже ефективна вправа, але якщо перестаратися, талія навпаки може виглядати ширшою. Тому нехай скручування стане доповненням тренувань, а не їх основою.

Стрибки зі скакалкою

Стрибки зі скакалкою

Як кардіо-розминку можна просто виконувати стрибки з хлопком над головою. Ну а якщо зробити серію стрибків зі скакалкою, то таким чином можна підтримувати аеробне навантаження для організму (робочий пульс — 135-155 ударів на хвилину) і спалити зайвий жир, включаючи вісцеральний, що знаходиться в області живота.

Цікаво по темі: Як спорт впливає на організм

Скакалка — відмінний тренінг для литкових м’язів, задньої поверхні стегна і сідниць. Стрибки зі скакалкою зміцнюють м’язи спини, а без міцних м’язів спини не буде підтягнутого пресу, значить і вузької талії. Крім цього будь-які види стрибків підтримують тонус ахіллового сухожилля, і якщо ви часто ходите на підборах, обов’язково включайте цю вправу в програму тренувань.

Повороти для стрункої фігури

Повороти тулуба для стрункої фігури

Поворотні руху відмінно тренують косі м’язи живота. Саме повороти тулуба стоячи або сидячи підкреслюють природну лінію талії. Перед їх виконанням слід зробити декілька розминачих бічних нахилів з розтяжкою м’язів тулуба. Практикувати повороти потрібно в такому ж графіку, як і скручування — через 2-3 дні. Нахили і повороти з гантелями можуть зробити талію широкою, тому уникайте обважнювачів.

Обруч

Обруч для талії

Крутити або не крутити хула-хуп для тонкої талії? Гінекологи наполягають, що тривалі монотонні удари обруча об живіт провокують опущення внутрішніх органів. Тому інструктори з фітнесу рекомендують практикувати кручення обруча лише тоді, коли передній м’яз живота буде до цього готовий. Тим, хто тільки почав тренувати прес і ввів обмеження в харчуванні, слід потренуватися мінімум 3-4 тижні, і лише потім додавати навантаження з обручем.

Необхідно також утриматися від моделювання талії і преса будь-якими видами фізичних вправ під час перших 4-х днів місячних, в тому числі і від тренувань з обручем.

Цікаво по темі: Які вправи можна робити під час менструації?

Підйом ніг

Підйом ніг

Таких вправ досить багато, і виконуються вони з різних вихідних положень тіла. Якщо ви все робите правильно, то в роботу активно включається прес, значить, ми ще на крок ближче до стрункого тіла. У жодному випадку не затримуйте дихання: вдих — під час розслаблення м’язів, а видих — під час напруження.

Це чудова вправа, яку обов’язково варто включити в план тренувань, щоб сформувати гарну талію.

Розтяжка

Розтяжка

Для того, щоб зменшити талію, крім прокачування м’язів необхідна їх статична і динамічна розтяжка. Для цього найкраще підійдуть вправи на гнучкість. Їх потрібно виконувати за правилом Abd & Flex. Воно передбачає рівномірне чергування абдомінальних вправ (скручування, повороти, підйоми ніг) зі стретчингом. Також можна спершу зробити блок силових вправ, а потім добірку розтягуючих поз і рухів.

Цікаво по темі: Те, що потрібно кожній жінці: вправи Кегеля

Наприкінці кінці заняття стане в нагоді йога. Деякі з доступних нескладних позицій допомагають м’яко підтягнути живіт, тим самим зменшуючи обсяг талії. Наприклад, для заминки підійде сидяча асана Посох (Даднасана).

Тренування для вузької талії

Як показує практика, такі нескладні вправи є досить ефективними. Їхній великий плюс полягає в тому, що тренуватися можна в домашніх умовах, що дуже зручно. З ними будь-яка дівчина зможе досягти помітних результатів, але за однієї умови — заняття мають бути регулярними.

Сподіваємося ви налаштувалися на позитив, але пам’ятайте, що виключно тренування не зроблять талію вужчою. Для цього слід зменшити калорійність денного раціону і суттєво обмежити кількість швидких вуглеводів. Приєднуйтесь до EVA WOMEN CHALLENGE — і ви завжди будете мотивовані на нові звершення та знатимете, як швидко досягати бажаної мети.

 

Читайте також:

1 Грудня / 2020 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *