Поки він спить: тренування для мам під час денного сну малюка

Звісно, основна мотивація для занять спортом у молодих мам схуднення. Хочеться бути стрункою, подобатися собі й приваблювати чоловіка. А з іншого боку на все бракує часу. Ця ситуація знайома всім, хто піклувався про немовля. Інколи важко знайти навіть 10 хвилин, щоб попити чаю або розчесатися. Коли ж відвідувати спортзал?

Влаштувати зал для занять спортом можна й вдома, а тренуватися, коли малюк спить. Так вам не доведеться наймати няню чи шукати когось, хто посидів би з дитиною. Крім того, ви зекономите копійку, бо абонемент до спортзалу коштує недешево. В ефективності тренувань можна не сумніватися: в інтернеті вистачає відеороликів з оптимальними навантаженнями для початківців від професіоналів.

Навіть якщо ви не набрали зайвої ваги, спробуйте позайматися вдома. Спорт це безкоштовне й корисне, на відміну від шоколаду, джерело ендорфінів. Ви зміните на деякий час рід занять, що добре впливає на психологічний стан. Можливо, вам сподобається займатися спортом, а ваше тіло неодмінно подякує за такий підхід через кільканадцять років.

На старт, увага, руш!

Спочатку слід підготувати спортивний одяг. Обовʼязково займатися в футболці, топі та штанах, що не сковують рухів. І не менш важливо підібрати правильне взуття. Навіть якщо ви тренуєтеся вдома тільки кросівки з твердою пʼяткою. 

Читайте також: «Пережити декрет і не втратити себе». 

Звільніть місце від стільців, поличок і дитячих іграшок. Ви повинні мати простір для маневру, килимка й себе. Краще вибрати ту частину квартири, в якій ваші активні рухи не заважатимуть сусідам. 

У теплу погоду можна займатися на вулиці. Поки дитина дрімає у візочку, вам ніхто не заборонить зробити зарядку на спортивному майданчику. Одним словом, поєднуйте корисне для немовляти й корисне для вас.

Вам дуже пощастило, якщо ви живете в приватному будинку. Тоді немає жодних обмежень в активності тренувань, можна навіть бігати надворі. Не забувайте пити воду, розігріватися й розтягуватися після вправ. Це основні моменти, на які варто звернути увагу. А тепер до короткого огляду програм тренувань.

Різноманітні варіанти тренувань на будь-який смак

Експрес-тренування від Сінді Кроуфорд — це коротке тренування на всі частини тіла, яке можна виконати у будь-якому місці в будь-який час. За 15 хвилин ви отримаєте повноцінне навантаження на проблемні зони. Підходить як варіант для ранкової зарядки. 

Також пропонуємо велике тренування на 40 хвилин. Це вже наступний рівень для тих, хто може виділити більше часу для спорту. Тут поєднано статичні вправи, динамічні навантаження з гантелями, елементи степ-аеробіки.

Для тих, хто хоче плавно повернутися у форму після пологів, рекомендуємо йога-тренування. Йога комплекс розмірених вправ на розвиток гнучкості. Більшість вправ статичні, але це не означає, що ваші мʼязи не будуть працювати. А ще йога позитивно впливає на настрій, позбавляючи від поганих думок. 

Розтяжка в домашніх умовах для новачків включає вправи на гнучкість. Можна займатися нею окремо або зробити завершальним етапом силового тренування. Допоможе не тільки прийти в форму, а й розвинути граційність.

Досить популярний нині напрямок зумба або zumba fitness. Це швидкі танці, рухи в яких замінюють фізичне навантаження. Водночас це не так нудно, як просто присідати чи віджиматися. Незаперечний плюс зумби розвивається пластика тіла. Для домашніх занять знадобиться дещо більше вільного місця, ніж для статичного тренування. Але до танців можна залучати навіть маленьких дітей.

Не знаєте, з чого почати? Почніть з ZUMBA кардіотренування. Просто повторюйте динамічні рухи, насолоджуйтесь і непомітно для себе тренуйте своє тіло. 

Ще один цікавий різновид фітнес-танців аероденс — ритмічні циклічні рухи під музику. Він дещо схожий на аеробіку. Можна вивчити базові рухи, які розвивають координацію та дають помірне навантаження. Складається з етапу розучування й самої звʼязки рухів. Особливість аероденсу ви ніколи не стоїте на місці, рухаєтеся навіть під час відпочинку. 

Пропонуємо до перегляду й повторення відео з базовими рухами аероденсу. Звʼязку цілком можна доповнити рухами руками або замінити складові. Додатково виконати кілька підходів силових вправ: присідання, віджимання, планка. 

Отже, щоб займатися спортом, не потрібно виділяти кілька годин. Можна замінити заняття в спортзалі комплексними тренуваннями вдома. Їх вистачить, аби трохи скоригувати фігуру після пологів та й просто покращити собі настрій помірними фізичними навантаженнями.

6 Листопада / 2019 Здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Алла Маркова

    Все добре, єдине, що все ж тренуватися слід в кросівках. Якщо це не йога, само собою. Так корисніше для здоров’я

Рекомендовані статті
Благодійність