Користь граната для вашого здоров’я

Гранат — дуже корисний екзотичний фрукт. Багато хто відмовляється від його купівлі через дрібні кісточки, які заважають насолоджуватися соковитим м’якушем. Але коли ви дізнаєтеся, скільки корисних компонентів міститься в плоді, точно захочете час від часу балувати себе вітамінами!

Користь граната: які корисні речовини містяться в плоді

Багатьом відомі корисні властивості свіжовичавленого гранатового соку. Напій містить вітаміни С і В, а також залізо, кальцій і магній. Регулярне вживання соку допомагає підвищити рівень гемоглобіну в крові. Його рекомендують пити людям з анемією і пацієнтам після операцій.

Але найкориснішими виявилися цілі зерна граната. У них містяться:

  • бурштинова, лимонна, винна та інші органічні кислоти для прискорення метаболізму;
  • натрій, хром, марганець та інші мінерали;
  • фітонциди та дубильні речовини, які покращують роботу кишківника;
  • пектини, що сприяють виведенню токсинів;
  • вітаміни С і В, які зміцнюють імунітет, покращують стан шкіри, волосся та організму загалом.

Корисних компонентів вистачає і в шкірці фрукта. З неї та кісточок роблять різні відвари та настоянки.

Гранат — низькокалорійний продукт. У 100 грамах плода міститься близько 70 калорій, тому його можна їсти на дієті. М’якуш фрукта досить кислий, тому збуджує апетит і підвищує кислотність у шлунку. Трохи граната перед обідом — і жирна їжа перетравиться швидше.

Чи можна їсти гранат з кісточками

Якщо у вас немає виразки чи ерозії шлунка, ви можете їсти зерна з кісточками. Вони містять крохмаль, складні вуглеводи та клітковину. Кісточки не перетравлюються: вони проходять через кишківник, очищаючи його і стимулюючи перистальтику. До речі, існують сорти граната з дрібними кісточками, які практично не відчуваються під час їжі. Якщо вам не подобається смак кісточки, можете спробувати плід іншого сорту.

Як вибрати та зберігати гранат

Вибирати потрібно досить великі плоди без ушкоджень. Шкірка повинна бути сухуватою, тонкою, щільно обтягувати зерна. Якщо зовнішня шкірка волога, то, найімовірніше, плід зірвали занадто рано. Зверніть увагу на корону з чашолистків: у стиглого граната вона добре розкрита і суха.

Зберігати цілий гранат можна в холодильнику. За температури 1°С в промислових умовах він може пролежати до 9 місяців, але не радимо тримати вдома фрукт понад два тижні. Не варто й заморожувати цілий плід. А от очищені ядра можна заморозити в поліетиленових пакетах: за температури -18°С вони можуть зберігатися до 5-6 місяців.

Шкода від граната

Гранат і його сік протипоказані людям з:

  • гастритом: їм не можна пити нерозбавлений гранатовий сік, оскільки він дуже кислий;
  • виразкою;
  • хронічними закрепами;
  • крихкою зубною емаллю;
  • алергією.

Хоч плід і дуже корисний, вживати його потрібно дозовано і включати в раціон інші овочі та фрукти. Дітям до 7 років небажано давати нерозбавлений гранатовий сік. Краще змішати його з водою в пропорції 1:1.

Топ-5 косметичних продуктів з гранатом

Корисні властивості граната давно використовують у косметології. З плода і кісточок отримують потрібні для шкіри, волосся і тіла мікроелементи та вітаміни. EVA Blog підібрав для вас кілька «гранатових» косметичних продуктів:

1. Гель-крем для душу Palmolive Натурель — те що треба для очищення і догляду за тілом. Гранат насичує шкіру вітамінами та амінокислотами, роблячи її більш гладкою та еластичною. Вітамін В створює антиоксидантний ефект і захищає шкіру від сухості.

2. Ультратонкая тканинна маска 0.2 Therapy Air від Etude House з екстрактом граната уповільнює процес руйнування колагену, допомагаючи зберегти свіжість і пружність шкіри. Активні речовини добре знімають запалення і забезпечують надійний захист епідермісу.

3. Сироватка BOTANIC FORMULA від Bielenda з натуральною гранатовою олією сприяє глибокому зволоженню і вітамінізації шкіри. Гранат усуває висипання, сухість, подразнення і покращує колір обличчя. Амарантова олія підсилює дію граната, тонізуючи та пом’якшуючи шкіру. Сироватка підходить для всіх типів шкіри. Щоб досягти кращого ефекту, радимо використовувати її в комплексі з іншими засобами з серії.

4. Гідрогелеві патчі Pomegranate & Ruby Hydrogel Eye Patch від BeauuGreen ідеальні для усунення темних кіл під очима. Гранатовий екстракт інтенсивно зволожує та активізує синтез колагену, що робить тонку шкіру під очима більш еластичною і пружною. Рубінова пудра покращує кровообіг у делікатній зоні, а порошок ірландського моху прискорює метаболізм у клітинах. Для охолоджувального ефекту зберігайте патчі в холодильнику.

5. Денний БІО-крем з екстрактом граната, марули та розмарину від Sante глибоко зволожує і відновлює шкіру після негативного впливу зовнішнього середовища. Засіб підійде всім членам сім’ї для тонізації та живлення шкіри обличчя.

Смачний і корисний гранат завдяки своїм властивостям активно використовується в косметології, тож ви можете відчути вітамінний заряд не тільки зсередини, але й зовні! Вибирайте косметичні засоби в найближчому магазині EVA або купуйте онлайн у нашому інтернет-магазині!

Живильні гідрогелеві патчі Beauugreen Pomegranate & Ruby Hydrogel Eye Patch

468.00
Купити

Гель-крем для душу Palmolive Натурель Вітамин B та Гранат

32.50
Купити

Сыворотка для лица Bielenda BOTANIC FORMULA

326.00
Купити

Тканинна маска для обличчя Etude House 0.2 Theraphy Air Mask No.Pomegranate

29.00
Купити

БИО-крем для лица Sante Гранат и Марула дневной

287.00
Купити
26 Березня / 2021 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті