6 помилок у макіяжі, які додають вік

Іноді буває, що провела биту годину біля туалетного столика, зробила дуже крутий макіяж, але все одно щось не те. Дивишся в дзеркало і не розумієш, чому твоє відображення на п’ять-десять років старше тебе. Ймовірно, у своєму мейкапі ти не врахувала деякі нюанси, які візуально додають віку. Давай разом розберемо найпоширеніші помилки в макіяжі, які заважають отримати бездоганний образ.

1-6-помилок-у-макіяжі

Цікаво на тему: 7 секретів ліфтинг-макіяжу

Неправильно підібраний тон

Ідеальний тональний засіб має вирівняти колір обличчя, приховати дрібні нюанси та бути непомітним. Щоб домогтися такого результату, потрібно підібрати продукт, який відповідатиме трьом параметрам:

2-Неправильно-підібраний-тон

  • підходити за відтінком — бути не надто темним, але й не світлим, щоб не створити ефект маски театру Кабукі;
  • враховувати тип шкіри;
  • мати легку або середню формулу — щільним засобам властиво провалюватися в заломи та підкреслювати текстуру.

Цікаво на тему: Обираємо тон для зрілої шкіри: все про текстуру, формулу та компоненти

Саме тому не варто обирати тон за порадою подружки або просто тому, що побачила щось цікаве по акції. Тестуй тон у магазині не на зап’ясті, а наносячи його лінією від краю щоки до шиї — він має повністю «злитися» з кольором шкіри. Читай, що пишуть на флаконах. Не бери матуючий тон для сухої шкіри, так само як той, що сяє — для жирної.

3-Неправильно-підібраний-тон

Як варіант, багато професійних брендів дають можливість купити пробник і протестувати його з комфортом у домашніх умовах, і прийняти зважене рішення про покупку. Загалом, все це ти напевно і так знаєш. Приділи підбору маскувального засобу належну увагу, адже від нього залежить дуже багато.

Рекомендовані продукти:

Перебір з пудрою

Щільний шар пудри на обличчі здатний зіпсувати будь-який макіяж, навіть якщо ти знайшла найідеальніший тон, який виглядає «другою шкірою». Він обтяжує обличчя, виділяє текстуру і зморшки, і, як результат, — старить. Як цього уникнути?

4-Перебір-з-пудрою

Набирай пудру на широкий пензлик потроху, струшуючи надлишки. Припудрюй тільки «потенційно небезпечні» зони, на яких може проявлятися блиск — лоб, підборіддя, ніс. Там, де є помітні зморшки або виражена текстура, торкайся пензлем лише злегка і тільки залишками засобу. Якщо можеш зовсім відмовитися від пудри — це прекрасно! Її можна замінити фіксатором для макіяжу, який збільшить стійкість макіяжу, але при цьому точно не буде обтяжувати.

Рекомендовані продукти:

Графічні широкі або брови-ниточки

Чіткі лінії в макіяжі (якщо це не витончені стрілки з невеликим хвостиком) додають віку апріорі. І темні густо профарбовані брови по контуру не виняток. Вони не тільки старять, а й надають обличчю досить грізного вигляду — такого собі заступника директора школи з виховної роботи.

5-Графічні-широкі-або-брови-ниточки

Щоб цього уникнути, вибери колір продуктів для брів, який буде поєднуватися з відтінком коренів твого волосся. Створи плавний градієнт від основи до хвостика, зробивши його трохи темнішим. І краще робити макіяж штрихуючими рухами, а не однією лінією.

Цікаво на тему: Намалюйте їх: як правильно робити макіяж брів

Брови-ниточки, які багато хто вискубував у 90-х – 00-х, зараз не просто не в тренді, а й «крадуть» молодість. Вони порушують пропорції обличчя і, давай будемо відвертими, не пасують нікому. Якщо твоїм бровам не вистачає об’єму, додай його за допомогою олівця, тонко промальовуючи волоски.

6-Графічні-широкі-або-брови-ниточки

Рекомендовані продукти:

Помилки в контурінгу

Точені риси обличчя, підкреслені вилиці та м’який рум’янець — запорука гармонійного макіяжу. Які помилки можуть підстерігати тебе в контуруванні та додати віку?

Увага на відтінки

Правильно підібрані кольори рум’ян і контурувальних засобів — уже половина успіху. У трендах — природність, тож, щоб рум’янець виглядав натурально, зважай на температуру своєї зовнішності. Для холодного підтону обирай відтінки рожевого, а для теплого — персикові, теракотові або м’які цегляні.

7-Увага-на-відтінки

Колір контуруючої пудри варто узгоджувати з відтінком шкіри. Найсвітліші продукти підійдуть «білосніжкам», а більш насичені — ефектним смуглянкам. Пам’ятай, що скульптор повинен мати холодний підтон — він імітує природну тінь на обличчі, а значить не може бути «рудим». Теплим може бути тільки бронзер — продукт, який не створить витончені риси, але додасть ефекту легкої засмаги та подарує відпочилий вигляд.

Шукай EVA Blog в Instagram

Якщо говорити про хайлайтер, обирай той, у якому немає великих блискіток — він матиме природніший вигляд. І, щоб виглядати молодше, відмовся від креативних мультихромних відтінків. Краще віддати перевагу м’якому золотистому або кольору шампань.

Рекомендовані продукти:

Занадто багато контурингу або його немає зовсім

Помірність — один із головних аспектів гармонійного макіяжу. Занадто агресивне контурування і контрастні рум’яна накидають щонайменше років 5-7 зверху. З іншого боку, відсутність тіней і «білі» щічки теж мають неприродний вигляд — обличчя виходить плоским і позбавленим об’єму. Знайди свою золоту середину, яка підкреслить твою красу і зробить зовнішність ще більш привабливою.

8-Занадто-багато-контурингу-або-його-немає-зовсім

Цікаво на тему: Палетки для контурингу, які мають бути у кожної

«Брудне» розтушовування

Рум’яна і скульптор, які лежать плямами на обличчі, не тільки виглядають неохайно, а й додають непотрібних років. Тому ретельно розтушовуй всі засоби, створюючи плавні переходи та відводячи пігмент «у шкіру». Для цього краще використовувати пухнастий скошений пензлик, а ще набирати косметику потроху. Завжди простіше нашарувати засіб, ніж прибирати його надлишки.

9-«Брудне»-розтушовування

 

Темні помади та контрастний контур: помилки в макіяжі губ

Глибокі винні, сливові, теракотові та темно-коричневі помади додають зрілості — це факт. Найкращий варіант, який освіжить обличчя і зробить його молодшим — нюдові губи. Це настільки універсальні засоби, що підійдуть для будь-якого макіяжу і віку, завжди доречні та мають «дорогий» вигляд. Якщо не можеш відмовити собі в яскравій помаді, краще віддати перевагу класичній червоній — це безпрограшний варіант для ефектного образу.

10-Темні-помади-та-контрастний-контур

Цікаво на тему: ТОП-12 нюдових помад і олівців на всі випадки

Олівець, який контрастує і з косметикою, і з відтінком твоєї шкіри, теж зовсім не прикрашає. Якщо використовуєш контур, обирай його під колір помади або губ — так він матиме органічний вигляд, але при цьому запобігатиме розтіканню.

Також варто відмовитися від матових помад і зробити вибір на користь сатинових. Вони зволожують губи, візуально вирівнюють ніжну шкіру і маскують зморшки. Якщо не можеш відмовитися від бронебійної стійкості матових продуктів, нанось зверху блиск або олію для губ. Це, звісно, зменшить «життя» макіяжу, але добре освіжить. І останнє — ніякого перламутру і засобів з ефектом металік. Благо, сьогодні знайти такі продукти для губ непросто, але просто тримай це в голові, коли наступного разу будеш штурмувати відділ з помадами.

11-Темні-помади-та-контрастний-контур

Рекомендовані продукти:

Товстий шар туші

Довгі, розділені та густі вії відкривають погляд і роблять його привабливим. А ось густий шар туші, який перетворює їх на «павукові лапки» – з точністю навпаки.

12-Товстий-шар-туші

Цікаво на тему: ТОП-7 популярних тушей із TikTok

Для ідеальних вій у більшості випадків достатньо 2 шарів. Але якщо твоя туш не забезпечує бажаного ефекту і доводиться повторювати процедуру більше, ймовірно, вона не «твоя». Або не підходить формула, або щіточка не вдала, а може вона просто підсохла з часом і пора її міняти. На жаль, не завжди виходить знайти ідеальну для себе туш з першого разу. Однак не варто витрачати нерви на приручення «впертого» продукту і жертвувати для цього своїм макіяжем.

13-Товстий-шар-туші

Рекомендовані продукти:

Сподіваємося, наші рекомендації допоможуть тобі уникнути розчарування в макіяжі та завжди виглядати на всі 100%. Якщо було корисно, став лайк статті та перешли подружці, щоб вона теж була в курсі.

Читай також:

3 Травня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA