Що таке бронзер і як ним користуватися

Привабливість макіяжу полягає в тому, що з його допомогою можна бути різною. Можна надати собі аристократичної блідості і створити витончені риси обличчя, наче ти плануєш пройтися подіумом, «намалювати» завзяті веснянки та додати багато рум’янцю, створюючи безтурботний і юний образ, або ж бути відпочилою і «засмаглою», наче ти щойно повернулася з відпустки 🏝.

Час читання: 3 хвилини та лимонад 🥤

статья доступна на русском языке

Бронзер

Б’юті-індустрія має безліч інструментів, за допомогою яких ти можеш створити абсолютно будь-який образ, вона не обмежує тебе ні в чому. І якщо до курортів ще далеко, а «білою міллю» бути не хочеться, створити «поцілований сонцем» ефект на обличчі допоможе бронзер. А що це за декоративний засіб, яким він буває і як користуватися ним правильно — можна дізнатися з цієї статті.

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

Бронзер: що це таке і для чого потрібен у твоїй косметичці

Бронзер: що це таке і для чого потрібен у твоїй косметичці

Отже, бронзер (його ще іноді називають бронзатором) — це декоративний продукт, використовуючи який можна створити ефект засмаглої шкіри. Засмага асоціюється у нас з відпочинком і пляжем, а це значить, що разом з нею ти надаєш своєму обличчю відпочилого і розслабленого вигляду. Сама назва засобу говорить, що він має шляхетний бронзовий підтон, проте він може бути представлений у безлічі відтінків: від медово-золотистих і персикових до глибоких теракотових і мідних. І, завдяки колірній різноманітності, цей продукт можна підібрати для будь-якого відтінку і типу шкіри.

Бронзери можуть бути матовими або мати дрібний шимер, надаючи шкірі трендового ефекту сяйва. За форматом же ці продукти бувають:

  • сухими пресованими;
  • розсипчастими (пудровими);
  • рідкими;
  • щільними кремовими (у стіку).

Цікаво на тему: Макіяж для круглого обличчя: особливості, прийоми, ідеї

Бронзер і скульптор — це одне й те саме?

Бронзер і скульптор — це одне й те саме?

Як би не були, на перший погляд, схожі ці продукти, вони абсолютно різні і кожен призначений для своїх цілей. Скульптор зазвичай має нейтральний або холодний підтон — він імітує відтінок природної тіні, і ним ми робимо обличчя більш рельєфним і точеним. Бронзер же має теплий червонувато-бронзовий підтон і з його допомогою створюється ефект засмаги на шкірі. Оскільки цей продукт прекрасно нашаровується, з інтенсивністю «засмаглості» можна гратися — робити м’якшим або насиченішим. Але ось для скульптурування бронзер не підходить, оскільки теплий пігмент у ролі «тіні» має неприродний вигляд, у результаті чого ми отримаємо не рельєфні вилиці, як у Белли Хадід, а просто створимо брудні плями на обличчі. Тож кожному засобу — своє застосування.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Як вибрати бронзер за відтінком і типом шкіри

Як вибрати бронзер за відтінком і типом шкіри

Золоте правило вибору бронзера — він має бути на один-два тони темнішим, ніж тональний засіб. У цьому разі макіяж матиме натуральний вигляд. З більш насиченими за відтінком продуктами отримати ефект природної засмаги буде складно, оскільки створюватиметься високий контраст на обличчі.

Цікаво на тему: Як зберегти свіжий макіяж у спеку?

Який бронзер вибрати для різних відтінків шкіри:

  • «білосніжкам» — бежевий, персиковий, пісочно-медовий, золотисто-рожевий або легкий коричнево-золотистий;
  • власницям середнього тону шкіри — золотисто-бронзовий або світлий теракотовий;
  • «смуглянкам» — глибокий бронзовий, теракотовий, шоколадний і мідний.

Рекомендовані продукти

Як вибрати формат бронзера за типом шкіри? Для сухої шкіри краще робити ставку на рідкі кремові текстури з шимером — вони зроблять обличчя більш свіжим і зволоженим. Для жирної та комбінованої краще обирати сухі та матові засоби, щоб не додавати блиску і не створювати ефект «млинця». Щасливі власниці нормального типу зірвали джекпот і вільні обирати той тип продукту, який їм більше подобається. Або виходячи з того ефекту, якого вони хочуть досягти. До речі, за аналогічним принципом можна вибирати й іншу косметику для обличчя — рум’яна і хайлайтер.

Рекомендовані продукти:

  • Золотистий кремовий Pastel Liquid Bronzer зі світловідбивними частинками миттєво освіжить обличчя і створить натуральний ефект засмаги.
  • Для природного «сонячного» макіяжу — матовий бронзер у форматі пудри Bobbi Brown Bronzing Powder.
  • Rimmel Natural Bronzer Waterproof Powder — бюджетний і водостійкий бронзатор для обличчя і тіла з SPF 15.
  • Benefit Hoola Matte Bronzer у зручному упаковуванні з пензлем і в універсальному відтінку для світлої шкіри.

Створюємо sunkissed-ефект: куди і як наносити бронзер

Створюємо sunkissed-ефект: куди і як наносити бронзер

Від теорії переходимо до практики. Для нанесення сухого продукту найкраще використовувати великий пухнастий пензлик, як для рум’ян або пудри, для рідкого підійде щільно набитий пензлик для тону зі штучного ворсу. Якщо ти вибрала бронзер у стіку, то краще його трохи розтушувати на тильній стороні долоні, а потім наносити на обличчя за допомогою пензля для тонального.

Цікаво на тему: Чим зробити трендовий мейк з кольоровими стрілками

Важливо: У створенні будь-якого макіяжу важлива помірність. Краще нанести трохи бронзера і потім посилити відтінок другим шаром, ніж боротися з неприродно контрастними плямами на обличчі. Адже найчастіше в цьому разі не допоможе нічого, окрім повного демакіяжу і нанесення косметики знову. І не забувай все дуже ретельно розтушовувати.

Класична схема нанесення бронзера охоплює периметр обличчя — бічні сторони чола, лінію росту волосся, вилиці, а також лінію нижньої щелепи. Для створення більш вираженого «засмаглого» ефекту можна торкнутися залишками засобу на пензлику кінчика носа, області, що виступає над бровами, і підборіддя. Щоб зробити «засмагу» натуральнішою, обов’язково опрацюй бронзером бічні сторони шиї. А якщо ти виходиш у світ з відкритим декольте або в топі без бретелей, пройдися невеликою кількістю бронзатора ключицями та плечима — так образ буде гармонійнішим і природнішим, начебто золотистим відтінкам шкіри ти завдячуєш відпочинку на блакитному березі, а не симпатичній баночці з «EVA»😉.

А як у тебе справи з бронзером? Уже активно використовуєш його у своїх мейках або тільки плануєш його придбати? Якщо стаття була для тебе корисною, не забудь поставити лайк — цей нескладний знак подяки робить редакцію EVA Blog щасливішою 🥰.

Читай також:

5 Липня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *