Як обрати ідеальні рум’яна

Рум’яна можуть додати обличчю свіжість і юність, та водночас це далеко не найпопулярніший б’юті-продукт. Здається, ми знаємо, чому: адже багато хто боїться їх, припускаючи, що такий макіяж підкреслює недоліки й виглядає неприродно. Ця проблема точно не виникне, якщо знайти свої ідеальні рум’яна за допомогою порад від EVA Blog.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Рум'яна

Критерії вибору ідеальних рум’ян

Якщо ви блондинка зі світлою шкірою та привабливим ластовинням, вибирайте ніжні відтінки рум’ян: світло-рожевий, кораловий, абрикосовий, персиковий. Брюнеткам та дівчатам з карими очима підходять кольори яскравіші, які гармоніюють з їхнім холодним або теплим типажем.

Шукай EVA Blog в Instagram

Дівчатам з рудим волоссям радимо придивитися до медових і цегляних відтінків. А якщо колір вашого волосся русявий, спробуйте бежеві або рожево-персикові. Вони, до речі, універсальні й підходять усім без винятку.

Критерії вибору ідеальних рум'ян

Як підібрати рум’яна під колір шкіри

Тон шкіри — найточніший критерій вибору вдалого відтінку. За тональністю вона може бути світлою, середньою чи смаглявою. А за колоритом — холодною чи теплою.

Як підібрати рум'яна

  1. Світла шкіра з теплим або нейтральним підтоном — абрикосові або персикові рум’яна. Наприклад, Maybelline New York Fit Me Blush, тон 40.
  2. Світла «холодна» шкіра — рум’яна блідого рожевого відтінку, як L’Orе́al Paris Alliance Perfect у відтінку 120.
  3. Середній відтінок шкіри з теплим підтоном — кольори рожевий персик, корал або бурштин. Такі є в колекції Max Factor Creme Puff в тоні 10.
  4. Середня шкіра в холодному відтінку — ягідні та рожеві. Наприклад, бюджетні рум’яна LN Pro у 101 відтінку.
  5. Смаглява «тепла» або нейтральна шкіра — відтінки рожевого апельсина, червоний або теракот. Гарний варіант — стійкі рум’яна-помада стік для обличчя LCF Blush Lip Stick тон 1.
  6. Смаглява шкіра з холодним підтоном — сливові, малинові або насичені рожеві. Такі є у бренду Pupa —  Extreme Blush Duo 140 Radiant Flamingo Glow Creamy.

Рум'яна

Зверніть увагу, що засмагла шкіра навіть у представниць холодного колориту стає «теплішою». Тому влітку доречно використовувати теплі відтінки незалежно від вашого кольоротипу.

Цікаво по темі: 20 найкращих рум’ян для обличчя

Як обрати вдалу текстуру рум’ян

Найпопулярніші текстури цього косметичного засобу — крем і пудра. Якщо у вас нормальна шкіра, ви можете спробувати обидві, щоб обрати найзручніший варіант.

Для сухої шкіри відмінно підходять кремові та рідкі рум’яна. Вони часто містять олії та доглядові компоненти, тому не пересушують. Їх можна наносити спонжем або пальцями, але завжди — на тональну основу, а потім припудрити. Так макіяж протримається до самого вечора. До речі, в EVA Blog є хороша стаття про те, як вдало обрати пудру, щоб вона виправдала всі очікування.

Як обрати вдалу текстуру рум'ян

Для жирної та комбінованої шкіри хороші пудрові рум’яна. Вони рівно лягають і не провокують жирного блиску. Щоб отримати природний ефект, спочатку припудріть обличчя, а потім пензлем додайте рум’янець.

Який пензель підійде для різної косметики та скільки їх має бути, дізнайтеся з нашого матеріалу «Пензлі для макіяжу: збираємо найнеобхідніші».

Крім кремових і пудрових, рум’яна бувають:

  • матові;
  • сатинові;
  • з блиском.

Матовий або сатиновий фініш добре підходить для денного мейку, а блискучий можна використовувати для вечірнього. Зверніть увагу, що коли на шкірі щік є нерівності, розширені пори, постакне, пігмент з блиском може підкреслити їх. У такому випадку краще зупинитися на матовій косметиці в тонах нюд або пастель.

З чим носити та як поєднувати рум’яна

З чим носити та як поєднувати рум'яна

Щоб макіяж вийшов гармонійним, спробуйте поєднувати їх з помадою. Наприклад, можна дібрати схожі відтінки в рожевій палітрі, адже вона найбагатша. А ще можна пограти на контрасті фактур: сатиновий фініш на скулах поєднувати з матовою помадою або навпаки. Головне — дотримуватися холодної або теплої тональності.

Червона помада? Доповніть її сяючим рум’янцем або додайте краплю хайлайтера. Тільки не забувайте, що чим яскравіша помада, тим делікатнішим повинен бути акцент на скулах.

Помада

Цікаво на тему: Lady in red: як вибрати ідеальну червону помаду

Якщо змішати темні й світлі відтінки рум’ян в одному макіяжі, можна підкреслити рельєф і скорегувати форму обличчя. Це дрейпинг — майже як контуринг, тільки більш природний. В EVA Blog ми вже писали, як втілити цю модну техніку візажу.

Інший цікавий варіант — нанести рум’яна на щоки та ними ж підкреслити очі. Для цього добре підходять кремові й сатинові текстури.

Правильно підібрані рум’яна виглядають абсолютно природно й роблять образ довершеним. Нехай наші поради допоможуть вам з вибором, і будьте завжди на висоті разом з EVA!

 

Читайте також:

31 Липня / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *