Як зробити макіяж для фотографії на паспорт

Коли потрібно сфотографуватися на документи, у більшості з нас мимоволі починає сіпатися око. Ну справді, вийти на знімку в паспортному столі в пристойному вигляді — це та ще задачка із зірочкою. І навіть якщо ти обрала фотосалон, це далеко не гарант того, що ти отримаєш справді класний портрет, який не псуватиме настрій щоразу, коли ти діставатимеш документ. Що ж, руки та навички фотографа — це те, на що ми не можемо вплинути. А ось на свій образ на фото — ще і як! Все-таки нам, дівчатам, пощастило, що у нас є такий інструмент, як декоративна косметика (погодься, хлопцям у цьому плані складніше 😆).

Час читання: 3 хвилини та ромашковий чай 🍵

статья доступна на русском языке

Ідеальний макіяж для документів

Для фотографії на паспорт забудь про свій повсякденний освіжаючий мейкап. Ідеальний макіяж для документів більше схожий на грим — щільний, насичений і не дуже природний. Зате саме він дасть змогу пишатися своїм знімком на документах не один рік. У цій статті поговоримо про те, як нафарбуватися так, щоб своєю «паспортною» фотографією було не соромно поділитися навіть у соцмережах.

Цікаво на тему: Легкий макіяж для початківців

Обирай щільний тон і консилер

Обирай щільний тон і консилер

Камері властиво підсвічувати будь-які недоліки шкіри — від нерівномірного кольору обличчя до невеликого прищика, який, як на зло, вискочив за день перед зйомкою. Тому легенькому повсякденному ВВ- або СС-крему з цим завданням точно не впоратися. Правильний макіяж на паспорт починається зі щільного тонального засобу, який перекриє всі-всі можливі нюанси. Так, це йде в розріз з актуальним трендом на природність, але, якщо хочеш вийти на фото добре, доведеться заплатити таку «ціну». І краще вибрати відтінок трохи світліший, ніж твій натуральний, щоб камера не зробила твою шкіру темнішою, ніж вона є насправді.

Шукай EVA Blog в Instagram

Те ж саме стосується і консилера — чим щільніший, тим краще. Він тобі знадобитися, щоб приховати синці під очима або додатково замаскувати недоліки шкіри.

Порада: Щоб обличчя не виглядало «прифотошопленим», не забудь покрити тоном шию і, якщо у тебе висока зачіска, залишками засобу злегка затонувати вуха.

Рекомендовані продукти:

Додай об’єму

Додай об’єму

Щоб знімок вийшов вдалим, важливо надати обличчю об’єму за допомогою контурингу. Його потрібно робити більш насиченим, ніж ти звикла, оскільки камера помітно «з’їдає» колір. Якщо ти коли-небудь бачила, як робить контуринг Кім Кардаш’ян, то фото на документи — чудовий привід повторити її макіяж.😁

Цікаво на тему: Палетки для контурингу, які повинні бути у кожної

Виділи темнішим відтінком скульптора або бронзером зону під вилицями, бічні поверхні чола і трохи пройдися по бічних сторонах шиї — це зробить її візуально стрункішою, а сам образ буде більш гармонійним. За бажання можна зробити контуринг носа, щоб трохи його загострити або зробити меншим, а залишками засобу на пензлі опрацювати зону під бровами та складку верхньої повіки.

Якщо використовуєш рум’яна, обирай матові продукти, щоб не створювати зайвих відблисків і «засвітів» на обличчі. З тієї ж причини краще відмовитися від хайлайтера.

Рекомендовані продукти:

Виділяй очі

Виділяй очі

Що на фото матиме виграшніший вигляд — акцент на очах чи губах? Вибирай перший варіант і ти не прогадаєш. Щоб зробити більш насичений і красивий макіяж очей, не потрібно створювати драматичні стрілки або робити щось надмірно креативне. Досить вибрати більш глибокі, але все ж натуральні відтінки тіней (бежеві, коричневі, персикові) і створити з їхньою допомогою смокі айз. А можна зробити класичний градієнтний мейк кількома кольорами, де найсвітліший відтінок наноситься на внутрішній куточок ока, а темний — на зовнішній.

Дуже важливо добре розтушовувати тіні, щоб не залишалося чітких меж. На фото це буде дуже помітно. І не забудь злегка опрацювати нижню повіку (можна симетрично верхній) — це розкриє погляд і зробить очі більшими. За бажанням підведи війковий край і виведи акуратну стрілочку. Гарненько профарбуй вії тушшю — і вуаля!

Цікаво на тему: Правила макіяжу в холодній гамі

Порада: Обирай матові та сатинові текстури тіней. Жодних глітерів і великих блискіток, оскільки спалах камери може зробити некрасивий відблиск.

Рекомендовані продукти:

Підкресли брови

Підкресли брови

Тут діють ті самі закони, що і з рештою макіяжу для фото — брови потрібно зробити яскравішими, ніж у повсякденному макіяжі. Якщо ти зазвичай використовуєш тільки туш або гель, за допомогою яких ти скоріше укладаєш волоски, ніж фарбуєш, то для «паспортного» знімка краще вибрати олівець, тінт або тіні. Заповни з їхньою допомогою порожнечі на бровах, а зверху можеш зафіксувати волоски улюбленим продуктом.

Рекомендовані продукти:

Використовуй нюдову помаду

Використовуй нюдову помаду

Чим нафарбувати губи, щоб мати гарний вигляд на знімку? Роби вибір на користь помад натуральних і трохи більш насичених нюдових відтінків — це безпрограшний варіант для фото. Не варто використовувати темні або яскраві помади — вони перетягують увагу на себе, додають віку і рідко на фото мають гарний вигляд (селфі в соцмережах ми до уваги не беремо). Це ж стосується занадто світлих і тим паче перламутрових текстур, які зроблять тебе хворобливо блідою.

Цікаво на тему: 7 секретів ліфтинг-макіяжу

Якщо вже говорити про текстури, то оптимальним варіантом будуть кремові зволожувальні продукти, які додадуть губам легкого блиску, бо матові можуть підкреслити навіть найменші лущення. І не забувай, що шимерні блиски та лаки для губ краще не використовувати.

Рекомендовані продукти:

Як бачиш, достатньо знати всього кілька нюансів макіяжу, щоб твій знімок у паспорті (і особливо в закордонному) викликав гордість. Не забудь додати статтю в закладки, щоб твоя наступна «документна фотосесія» пройшла ідеально. 😉

Читай також:

2 Листопада / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA