Задаємо правильний тон: ТОП тональних кремів на будь-який бюджет

Бути в тренді «макіяж без макіяжу», але при цьому вдало маскувати недоліки шкіри. Вгадати з текстурою і захистити від негативної дії сонячних променів. Попасти в тон і бути впевненою у стійкості. І це тільки вершина айсберга у вимогах до тонального крему! А як щодо бюджету? Ми в EVA Blog сфокусувалися на товарах різних цінових категорій, які отримали популярність за хороші маскувальні властивості і кожен окремо за «свою фішку».

Підбираємо тональний крем під колір і тип шкіри

Теорія кольоротипів, яка колись вважалася ключовою при виборі тону, сьогодні поступилася місцем комплексу чинників. Параметрів небагато, в їх основі — орієнтир на належний ефект і потреби шкіри, про які ми докладно говорили в цьому матеріалі «Тональний крем: як підібрати під тип шкіри». Коротко зупинимося на оптимальних текстурах і складі для кожного типу шкіри:

  • Суха — ідеальні тональні у вигляді кремів, флюїдів, кушонів, BB-засобів та інших рідких основ. У їх складі зазвичай присутні пептиди, олії, гліцерин, вітаміни А і Е.
  • Жирна — підійдуть засоби з щільною текстурою і матуючим ефектом: крем-пудри, тональні муси. У них зустрічаються антиоксиданти, оксид цинку, саліцилова кислота, вітаміни С і F.
  • Проблемна — важливе маркування «некомедогенно». Добре підійдуть щільні пігменти на водній основі.
  • Комбінована — оптимальне поєднання двох засобів. Наприклад, крем-пудри з матуючим ефектом на Т-зону і зволожувального кушону на U-зону.

Зазначимо, що сьогодні виробники поступово відмовляються від маркувань по типу шкіри на своїх продуктах. А все тому, що формули вдосконалюються і можуть бути прекрасно адаптовані під потреби будь-якого епідермісу. Для цього, наприклад, суху дерму перед макіяжем обов’язково зволожуємо, а макіяж на жирній — закріплюємо матуючою пудрою.

Фундаментальним при виборі тональної основи, як і консілера, вважається врахування відтінку і підтону. Найпростіші способи оцінити підтон:

  • подивитися на вени рук: голубий відтінок говорить про холодний підтон, а зеленуватий — про теплий;
  • тест із прикрасами: власницям холодного підтону більше пасує срібло, а теплого — золото.

Якщо виникли труднощі з визначенням, ймовірно, це нейтральний підтон, під який підібрати ідеальний засіб в рази легше. А ось щодо опису кольору шкіри єдиного формулювання не існує, що також розширює горизонти для виробників косметики. Можна нарахувати десятки позначень і пишних назв, але в цілому вони зводяться до загального регламенту.

  • Світлій з холодним рожевим підтоном шкірі підійде ніжний бежевий відтінок.
  • Світле обличчя з теплим жовтуватим підтоном освіжить персиковий або бежево-рожевий колір.
  • Для власниць оливкової шкіри оптимальні бежева і золотиста палітри.
  • Смаглявим дівчатам краще використовувати теракотові і бронзові засоби. І уникати бежевих тонів, які додадуть сірості.

Порада: відтінок тональної основи завжди тестуйте на різних ділянках обличчя: нижній частині щоки і біля крил носа. Оцінка тону на зап’ясті майже неінформативна.

ТОП бюджетних тональних кремів за версією EVA Blog

Bourjois Paris Healthy Mix Anti-Fatigue Foundation — легенда ютуба, про яку говорять блогери всього світу. Завоював увагу завдяки універсальності. Чим примітний — середнє покриття з максимальною адаптацією під колір обличчя плюс сатиновий сяючий фініш без натяку на жирний блиск. Ідеальний для шкіри з теплим підтоном.

CC-крем Lumene Color Correcting Cream — чудовий варіант для ультрамодного натурального макіяжу влітку, коли хочеться нанести мінімум, але при цьому плавно згладити маленькі нюанси. Залишає матовий фініш і захищає від променів сонця.

L’Oreal Paris Alliance Perfect — продукт, який здав іспит на сумісність із сухою шкірою на відмінно. Дає м’яке покриття із сатиновим фінішем, залишаючи шовкову вуаль. Комплекс збагачений вітамінами і захистом від ультрафіолетового випромінювання. Якщо сказати одним словом про цей продукт — досконалість.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation — тональний крем із текстурою флюїду добре зарекомендував себе на жирній та комбінованій шкірі. Дає щільне покриття, яке добре тримається протягом дня, при цьому не забиває пори. Маркування HD говорить про те, що навіть під прицілом камер і професійного освітлення ви «не втратите обличчя». Тож не дивно, що його обирають для святкового візажу!

Seventeen Time Plus вважається «старичком» на світовому ринку косметики. Погодьтеся, це багато про що говорить. Підкуповує відразу: маскує недосконалості, залишає пудровий фініш і захищає від ультрафіолетового випромінювання (SPF 15). Прекрасно працює з будь-яким підтоном.

Max Factor Facefinity All Day Flawless — флакон, який містить формулу для бездоганності та працює за трьох. Найважливіше, що в ньому є баланс: він не відчутний на шкірі, але при цьому дає стійке покриття. Щільну текстуру гідно оцінили власниці проблемної шкіри, а добре зволоження — дівчата із сухою. Дозатор забезпечує гігієнічне нанесення і гарантує економічну витрату.

Maybelline New York Affinitone — комфортний продукт зі здібностями хамелеона підлаштовуватися під особливості. Про нього можна сказати «золота середина»: добре зволожує суху шкіру (у складі вітамін Е та арганова олія), не забиває пори, гарантує здорове світіння.

BB-крем Pupa — італійська розробка для зволоження, вирівнювання тону і стійкості всього макіяжу протягом дня. Випускається у двох відтінках. Підійде для власниць комбінованої шкіри з розширеними порами. У світлі того, що мода бере курс на природність, такий продукт у косметичці зайвим не буде!

ТОП професійних тональних кремів за версією EVA Blog

Від датської компанії з фармацевтичним корінням GOSH в рейтинги вибився BB All in One, здатний ідеалізувати будь-який тип шкіри. Тонуюча емульсія зі спеціальними мінеральними пігментами у складі прекрасно справляється з маскуванням пігментації і капілярів. Ексклюзивність — у здатності омолоджувати, стимулюючи вироблення колагену, мультіуніверсальность — у можливості дружити з будь-яким типом дерми, навіть чутливим.

Порадував і бренд NYX Professional Makeup: Total Control Drop Foundation — маленький формат із великими можливостями щодо перекриття недосконалостей. Флакон варто придбати для особливого випадку: для світського заходу або святкової фотосесії. Після нанесення шкіра набуває напівматову бархатистість. Напевно, за цю якість у відгуках його називають «рідкою пудрою».

Inglot HD Perfect Coverup Foundation також у фаворитах. Гіпоалергенна тональна основа з пігментами HD порадує не тільки досконалістю покриття, але і доглядом. Підходить чутливій шкірі. Кремова текстура добре адаптується і довго зберігає стійкість. За що ще оцінений? — Зручний флакон із герметичною помпою розрахований на гігієнічне збереження вмісту і можливість використовувати його до останньої краплі.

Як бачимо, хороший продукт можна віднайти в будь-якому ціновому сегменті, якщо враховувати індивідуальні особливості. А на яку якість тонального засобу робите ставку ви? Діліться своїми порадами в коментарях!

21 Грудня / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *