Як розводити альгінантну маску?

Ще зовсім недавно альгінатна маска зустрічалася тільки як салонна процедура, а сьогодні цей вкрай ефективний засіб доступний і для домашнього догляду. Причому випускаються продукти для будь-якої шкіри і рішення різних косметологічних завдань. Успіх сеансів за малим — важливо правильно підібрати та приготувати засіб, підготувати шкіру і провести процедуру. Єва Блог розповідає, на чому сфокусувати увагу.

 Види і призначення альгінатних масок

В основі таких засобів лежать альгінати або солі альгінової кислоти, отримані з бурих водоростей. З давніх-давен багату йодом і мікроелементами ламінарію вживали в їжу і використовували в медицині. А з відкриттям альгінатів їй знайшлося почесне місце і в косметології.

Чим же корисний цей порошок? Він містить безліч цінних вітамінів і мінералів. І при додаванні води перетворюється у зручний для нанесення гель. Альгінатна маска чудово зволожує, підвищує пружність, знімає набряки і розслабляє обличчя. Вона дає ефект оклюзії — «лазні» — чим допомагає розкрити пори і поліпшити проникнення активних речовин. А гіалуронова кислота або гліцерин у її складі сприяють тривалому утриманню вологи.

Спектр дії залежить від активних компонентів. Ви з легкістю зможете підібрати маску під індивідуальні потреби шкіри:

  • активно поживити;
  • освітлити;
  • омолодити;
  • нормалізувати роботу сальних залоз;
  • очистити за допомогою своєрідного спа-детоксу.

Альгінатна маска практично не викликає алергій. І випускається як без запаху, так і з приємними ненав’язливими ароматами.

Цікаво на тему: «ТОП 5 масок для зволоження шкіри обличчя»

Розводимо маску: 5 простих кроків

Ефективне використання альгінатних масок вимагає дотримання наступних кроків:

1. Приготуйте косметичний засіб, чисту воду, посуд і шпатель для розмішування. Волосся краще зафіксувати пов’язкою або шапочкою.

2. Після ретельного очищення шкіри видаліть ороговілий шар пілінгом або скрабом. При бажанні можна нанести сироватку: вона підсилить ефект від процедури.

3. Насипте порошок у ємність, додайте воду, швидко й інтенсивно перемішайте шпателем. Необхідні пропорції вказуються виробником. Консистенція має нагадувати густий гель або желе.

4. Відразу ж нанесіть склад на обличчя шаром 3-4 мм, поки він не встиг загуснути. По можливості залучайте помічника: тоді засіб зручно просто вилити і швидко розподілити шпателем. Тим паче що альгінатні маски можна наносити на повіки і область губ.

5. Зачекайте висихання гелю 15–20 хвилин і акуратно зніміть його одним суцільним шаром знизу вгору. Не перетримуйте суміш: до цього моменту епідерміс уже забрав усі корисні речовини. Завершіть процедуру нанесенням крему.

Спа-ритуали з користю: як не повторити помилок при замішуванні і нанесенні

Щоб процедура дала максимальний ефект, слід уникати типових помилок.

  1. Тонкий шар. Дає низький паровий ефект і погане розкриття пор. У результаті не всі корисні іони встигають наситити шкіру. А застигле полотно рветься і погано знімається.
  2. Грудочки. Зазвичай утворюються при нестачі води, тому потрібно дотримуватися заданих пропорцій. Також виникають при занадто повільному замішуванні. Крім того, можуть бути пов’язані з невідповідним посудом. Краще вибирати силіконові або скляні піали з круглим дном, які зручно лежать у руці.
  3. Вертикальне положення. Косметологи рекомендують приймати процедуру лежачи. Це дозволить складу рівномірно «натискати» на обличчя, посилюючи рух лімфи і даючи відчутний ліфтинг-ефект. Крім того, у вертикальному положенні під силою гравітації полотно «відтягує» тканини вниз.
  4. Температура води. Продукт розводиться прохолодною водою, якщо виробник не вказав іншого. Занадто тепла прискорить затвердіння і скоротить дорогоцінний час для нанесення гелю.

Рекомендуємо почитати: «5 кращих глиняних масок для обличчя»

Яку альгінатну маску вибрати?

Маски для обличчя Tink вдало розв’язують питання правильної консистенції коктейлю. А все тому, що випускаються у відерці зі спеціальною позначкою, до якої слід наливати воду. Лінійка пропонує зволожувальні, живильні, очищувальні, освітлювальні, заспокійливі та відновлювальні формули. Для зрілої шкіри можна підібрати продукт з ефектом омолодження і ліфтингу. А власницям жирного епідермісу варто придивитися до інтенсивного детоксу.

Альгінатна маска для обличчя Dr. Jart + — корейський продукт, який не залишився поза увагою західних б’юті-блогерів. З урахуванням того, що Південна Корея з її культом молодості є визнаним лідером з виробництва засобів для догляду, інтерес і вимоги до продукції завжди високі. Ця маска виправдовує очікування. Приготування нагадує процес міксування коктейлю: у склянці-шейкері потрібно змішати компоненти, гарненько його потрясти і приступити до процедури нанесення шпателем. Результат приголомшливий — шкіра стає гладкою, пружною, зволоженою і сяючою.

Представлені декількома варіантами й ефективні ABOUT face Detox Energy. Рішення знайдуться на всі запити! Варіант для зволоження і звуження пор — це маска з екстрактом пухирчастого фукуса з ефектом детокс. А засіб із колагеном і опунцією тонізує і позбавляє від темних кіл під очима. Підсушити висипання, усунути лущення і вирівняти рельєф допоможе формула з ківано і морським критмумом. Хочете інтенсивно наситити, зволожити і відновити тонус шкіри? Довіртеся властивостям екстрактів канабісу та калахарської дині.

Не відмовляйте своїй шкірі у додатковому догляді. Альгінатні маски —  це той випадок, коли ефект відчутний вже після першого сеансу!

Цікаво й актуально: «Веганські маски для обличчя в новій лінійці VEGAN від #Instagood»

Альгінатна маска для обличчя Dr. Jart+ Dermask Shaking Rubber Luminous Shot

177.00
Купити

Маска альгінатна Tink SuperFood For Face Alginate Mask

47.00
Купити

Маска альгінатна Tink SuperFood For Face Alginate Mask

47.00
Купити

Альгінатна маска для обличчя ABOUT face Detox Energy Anti-Acne

18.00
Купити
24 Травня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA