Як прибрати набряклість з обличчя: 7 перевірених способів

Ооо, ні! Тільки не це! Зазвичай саме така реакція виникає у дівчат, які з ранку у дзеркалі бачать набряклість на обличчі. Це дуже дратує, особливо коли терміново необхідно вирушити у справах. Навіть якщо припухлість на обличчі не сильно виражена, все одно неможливо перестати про неї думати. Як бути? Чи є експрес-методи, які допоможуть повернути обличчю свіжість? EVA Blog зібрав для вас кілька цікавих порад, здатних вирішити цю проблему швидко та ще й у домашніх умовах 😉.

Час читання: 3 хвилини та чашка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Як прибрати набряклість з обличчя

Основні причини появи набряків

Почнемо з того, що набряклість обличчя – це одна з найпоширеніших проблем, з якою регулярно намагаються боротися не лише жінки, а й чоловіки. Набряклість, як правило, локалізується над і під очима, в області вилиць або під підборіддям.

Єва в тікток

Причиною цього явища є надмірна затримка рідини в організмі. Давайте детальніше розберемося із цим. Отже, чому ж набрякає обличчя:

😭 Плач

Про цей факт ви точно знали й помічали не раз, що після сліз з’являється набряклість повік. Причиною цього є гіперактивність слізних залоз та порушення дренажної функції тканин. Зверніть увагу, що набряк з’являється внаслідок тривалого плачу. Сльози радості та поява сліз при перегляді романтичного фільму не позначаться на вашому обличчі.

Очі набрякають після плачу

😔 Безсоння

Проблеми зі сном та недосипання – одні з причин виникнення хронічного стресу та викиду кортизолу (гормону стресу). Кортизол своєю чергою сприяє затримці рідини в організмі.

Цікаво по темі: Мелатонін: чому цей гормон такий важливий?

набряклість на обличчі через безсоння

🍹 Вживання алкоголю

Якщо ви вирушаєте на вечірку, пам’ятайте, що велика кількість випитого алкоголю не порадує вас зранку. Річ у тому, що спиртні напої зневоднюють тканини. Організм же в цей час намагається будь-якими способами утримати якнайбільше води, що і призводить до появи набряклості обличчя та інших частин тіла.

набряклість на обличчі через алкоголь

💧 Рясне питво

Дотримання питного режиму – це запорука здоров’я. Взимку важливо випивати свою денну норму рідини із розрахунку 30 мл на 1 кг ваги. У спеку потреба у воді зростає і відмовляти собі в зайвому стаканчику рідини не можна. Але щоб на тілі та обличчі не з’явилася набряклість, споживання рідини після 19:00 краще зменшити. Зменшити, але не виключити!

набряклість на обличчі через рясне питво

🧂 Солона їжа

Сіль складається з натрію та хлору. Натрій зв’язується з водою в тілі й тим самим утримує баланс рідини в клітинах організму. Споживання солі у великій кількості збільшує затримку води та в результаті набряки стають вашими частими супутниками.

набряклість на обличчі через солону їжу

🚶 Гіподинамія

Малорухливий спосіб життя – найгірше, що може бути для здоров’я. Гіподинамія часто є причиною застійних явищ. Кров належним чином не циркулює організмом, робота органів може порушуватися і ви помічаєте появу набряклості.

Набряклість на обличчі через гіподинамію

🤧 Алергія

Багато людей, які страждають від алергії, не з чуток знають, що набряклість обличчя може бути пов’язана з цією недугою. Як усе відбувається: коли організм виявляє алерген, він починає синтезувати гістамін. Це органічне з’єднання призводить до витоку рідини з капілярів в навколишні тканини, що і є причиною появи набряку. Варто озброїтися призначеними лікарем препаратами від алергії та порадами від EVA Blog.

Цікаво по темі: Як полегшити симптоми алергії?

набряклість обличчя через алергію

🤰 Вагітність

Незначна набряклість обличчя та тіла у вагітних є цілком нормальним явищем, адже кількість рідини в організмі збільшується. Також на появу набряклості впливає гормон прогестерон, який активно виробляється під час овуляції та протягом усієї вагітності.

Набряклість під час вагітності

🌺 Менструація

Це знайоме всім дівчатам. Перед місячними набряклість на обличчі може з’являтися частіше. Причина – той самий гормон прогестерон. Його рівень підвищується у другій половині менструального циклу, тому ви можете помічати на обличчі та тілі набряки.

Цікаво по темі: Що зробити, аби місячні пройшли швидше?

Набряклість під час місячних

Як швидко зняти набряк з обличчя: 7 перевірених способів

Коли з причинами появи набряклості розібралися, тепер можна переходити до найцікавішого – її усунення. Обов’язково збережіть ці рекомендації, вони вам знадобляться.

💆 Масаж обличчя

Що може бути кращим і ефективнішим за масаж? Напевно, у вас є скребок гуаша, імпульсний або роликовий масажер. Зрештою, можна робити масаж і руками. Почніть свій ранок із приємного. Масаж добре справляється з набряклістю, покращує кровообіг, надає шкірі пружності та тонізує її.

Масаж обличчя знімає набряклість з обличчя

🥒 Приємна прохолода

Пара скибочок охолодженого огірка творить дива. Це перевірений роками спосіб боротьби з набряклістю. Просто прикладіть ненадовго шматочки огірка до зони навколо очей, і ви помітите різницю. До речі, багато дівчат люблять експериментувати: заморожують відвари трав і потім протирають ними обличчя. Це також працює.

Маска з огірками проти набряклості

😊 Маски та патчі

Серед великого асортименту доглядвої косметики ви точно зможете знайти засоби для боротьби з набряками. В арсеналі кожної дівчини має бути маска або патчі для екстреного застосування. Такі б’юті-засоби дуже зручні у застосуванні: розпакувала, нанесла, зачекала кілька хвилин і ти прекрасна. Для більш вираженого ефекту маску або патчі можна охолодити в холодильнику.

Цікаво по темі: Найкращі патчі під очі

Маски та патчі від нябрялості

🧊 Контраст температури

Якщо обличчя набрякло, вирішити проблему допоможуть контрастні вмивання. Процедура добре тонізує судини, допомагає зняти набряклість та покращити колір обличчя. Вмивайтеся почергово холодною і гарячою водою.

Контрасне вмивання від набряків

🥗 Правильне харчування

Без цього нікуди. Скоротіть кількість споживання солі, стежте за питним режимом, додайте до свого раціону продукти багаті магнієм, вітаміном В6 і калієм, оскільки вони зменшують затримку рідини в організмі.

Правильне харчування

🤸 Фізична активність

Подолати набряки допоможуть тренування. Ви можете підібрати для себе будь-який вид спорту/фітнесу із будь-яким комплексом вправ. Головна умова – займатися регулярно. Фізична активність допоможе уникнути застійних явищ, а також підтримати природний баланс рідини, вивести токсини з організму, налагодити обмін речовин.

Фізична активніть у боротьбі з набряками

🛌 Сон з піднятою головою

Коли набрякають ноги, нам рекомендують їх на валик або подушку. Хм, а чи може така техніка бути ефективною і для зняття набряклості з обличчя? Ви правильно думаєте, такий прийом також працює. Одноразове інвестування в якісну подушку допоможе налагодити режим сну та запобігти появі набряків на обличчі. До того ж сон з піднятою головою рекомендований людям з апное, постназальним синдромом, ХОЗЛ та людям із темними колами під очима.

Сон з піднятою головую

Ось і всі секрети боротьби з набряклістю обличчя. А яким із них користувалися ви? Чи маєте свої лайфхаки? Напишіть нам у коментарях.

 

Читайте також:

10 Серпня / 2022 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як прибрати темні кола під очима
7 Серпня / 2021 Догляд за обличчям
Найкращі патчі під очі
15 Серпня / 2022 Догляд за обличчям