Пантенол у косметиці для волосся, шкіри обличчя та тіла

У кожній домашній аптечці є такий засіб як “Пантенол”. Згадуємо про нього ми переважно влітку, коли трохи обгоряємо на сонечкуАле чомусь зовсім не цікавимося його корисними властивостями…

Пантенол при опіках

Всім добре відомо, що пантенол просто незамінний при:

  • термічних та сонячних опіках;
  • ушкодженнях (ранах, тріщинах) та запальних процесах на шкірі;
  • сухості шкірного покриву та волосся;
  • попрілостях, дерматитах і не тільки.
Час читання: 7 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Ви можете здивуватися, але ця речовина використовується не тільки у фармацевтичних, а й у косметичних продуктах. Ніколи не замислювалися над цим? Тоді почитайте склад своїх засобів для догляду за шкірою обличчя або тіла, навіть у декоративній косметиці можна знайти у складі пантенол. Чому цей компонент такий особливий? 🤔 Нумо розбиратися разом.

Що таке пантенол?

Пантенол це речовина, отримана з пантотенової кислоти, також відома як провітамін В5. Його широке застосування обумовлено зволожувальними, заспокійливими, протизапальними та відновлювальними властивостями. Пантенол захищає шкірний покрив від зовнішніх факторів та запобігає втраті вологи. Він підійде для чутливої ​​та вимогливої ​​шкіри, а також стане просто незамінним для людей, які страждають від екземи та інших дерматологічних проблем. Але це далеко не все, провітамін В5 добре себе зарекомендував у складі засобів для догляду за волоссям та нігтями. Може здатися, що це якийсь чудо-засіб. Хоча що тут приховувати, пантенол – справді перевірений засіб, що працює ✨. Не вірите? Давайте детальніше поговоримо про його вплив на шкіру, волосся та нігті.

Що таке пантенол

Пантенол у косметиці: все, що необхідно про це знати

Всім приготуватися, на вас чекає занурення в тему застосування пантенолу в косметиці. Але будьте обережні, ця інформація може стати стимулом для покупки догляду на основі цього активного компонента 😉.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Догляд з пантенолом для шкіри обличчя

Провітамін В5 вже давно почали додавати до складу різних косметичних продуктів. А все завдяки широкому спектру дії на шкірний покрив. Косметика з пантенолом підійде будь-якому типу шкіри та найчастіше застосовується у таких випадках:

  • Від зморшок. Провітамін В5 посилює дію антивікового догляду. Він активізує синтез колагену, підвищує тонус та еластичність шкіри, допомагає розгладити тонкі лінії та зробити менш помітними зморшки. Додайте до свого щоденного догляду креми та сироватки з пантенолом та переконайтеся у цьому самі. Також рекомендуємо озброїтися патчами для очей для боротьби з гусячими лапками.

Пантенол від зморшок

  • Для зволоження. Не секрет, що пантенол на п’ять із плюсом справляється із завданням живлення та зволоження, а також допомагає позбутися лущення. Дослідження показали, що провітамін В5 підвищує захисні функції шкіри та утримує вологу шляхом проникнення у глибші шари дерми. А взаємодія з ліпідами та білками стане справжнім порятунком для сухої та дуже сухої шкіри.

Пантенол для зволоження

  • Від гіперпігментації. Засоби, що містять пантенол, здатні зменшити прояв пігментних плям, вирівняти тон обличчя, надати йому сяйва, а також освітлити кола під очима.

Пантенол при гіперпігментації

  • Від прищів. Так-так, для проблемної шкіри провітамін В5 також підходить. Завдяки протизапальним властивостям пантенол зменшує почервоніння, є профілактикою постакне. Засоби з пантенолом рекомендують косметологи після процедур для лікування акне. Активний компонент допомагає прискорити процеси регенерації, зняти подразнення та загалом заспокоїти шкіру.

Пантенол при акне

Пантенол можна зустріти у складі кремів, пінок для вмивання, сироваток, тоніків і не тільки. Також він часто є провідним компонентом декоративної косметики, завдяки чому вдається не тільки зробити гарний макіяж, але й заодно подбати про стан своєї шкіри.

Цікаво по темі: Вибирай своє: три українських бренди доглядової косметики

Пантенол у косметичних засобах для тіла

Не тільки шкіра обличчя потребує дбайливого та регулярного догляду. Не забуваємо і про тіло, адже йому теж часом може не вистачати зволоження. Особливо вразливими є шкіра рук, ніг, шиї та зони декольте. УФ-промені, високі та низькі температури, вітер, жорстка вода, агресивні засоби для догляду – всі ці фактори можуть стати причиною появи дискомфорту. В результаті на шкірному покриві з’являються мікротріщини, свербіж, попрілість й навіть алергічна реакція. Тому придивіться до складів своєї звичної доглядової косметики. Комбінуйте її із засобами, одним з основних компонентів яких є пантенол. Доведено, що він заспокоює, знімає свербіж, зміцнює захисний бар’єр шкіри, дарує їй шовковистість та запускає процеси регенерації.

Пантенол для тіла

Які засоби з пантенолом мають бути у кожної дівчини:

Крем з пантенолом для рук

Цікаво по темі: Made in Ukraine: догляд за шкірою з любов’ю від Mr.SCRUBBER

Пантенол та засоби для догляду за волоссям

Провітамін В5 нерідко є ключовим компонентом шампунів, масок, філерів, кондиціонерів та інших засобів для волосся. Як діє пантенол у цьому випадку:

  • відновлює пошкоджене волосся;
  • зволожує;
  • зміцнює;
  • пом’якшує;
  • надає сяйва;
  • захищає локони від негативного впливу зовнішніх факторів та під час укладання.

Пантенол для догляду за волоссям

Цікаво по темі: Як позбутися посічених кінчиків

Не забуваємо про нігті

Ну хто ж відмовиться від хорошого засобу для зміцнення нігтів? Навіть якщо нігті і без того не ламкі, все одно їм не завадить догляд. Особливо це актуально, коли потрібно зробити перерву після нарощування. Віск для кутикул, креми для рук і нігтів з пантенолом непогано справляються з цим завданням. Провітамін В5 подарує природний блиск нігтьовій пластині, зміцнить її, відновить, попередить появу ламкості та розшарування.

Пантенол для догляду за нігтями

Чи може виникнути алергія на пантенол?

Як правило, усі засоби з провітаміном В5 добре переносяться і не викликають жодних реакцій. Але не виключаємо індивідуальну непереносимість у вигляді алергії. Тому, якщо ви вперше використовуєте косметику з пантенолом, нанесіть невелику кількість засобу на шкіру та зачекайте. Якщо свербіж, почервоніння та дискомфорт не з’являться, можете сміливо користуватися косметикою.

Алергія на пантенол

Зізнайтеся, а ви знали про подібні властивості пантенолу? Можливо, ви знаєте ще якісь секрети про цей компонент. Напишіть нам у коментарях.

 

Читайте також:

15 Липня / 2022 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Кристина

    Було б добре якщоб склали список продуктів з пантенолом у складі які продаються у вас в магазині

Рекомендовані статті
Що таке бакучіол і чи може він замінити ретинол?
19 Червня / 2023 Догляд за обличчям
Все про пробіотики та пребіотики в косметиці
11 Липня / 2023 Догляд за обличчям
Найкращі патчі під очі
15 Серпня / 2022 Догляд за обличчям
VISUAL by EVA