Що таке ніацинамід: властивості та застосування в косметиці

Вибір ідеального засобу для догляду за шкірою обличчя – це завдання із зірочкою. Як же легко заплутатися у всіх цих гарних баночках🧴, властивостях доглядової косметики, та й взагалі треба брати відразу кілька засобів, щоб і зволожували, і живили, і на додачу допомагали боротися з висипаннями. Правильний вибір засобів для догляду за шкірою повинен перш за все ґрунтуватися на складі, адже грамотно підібрані компоненти можуть впливати на багато факторів. В результаті ви повертаєтеся додому з одним кремом, а не з декількома (але це не точно 😉).

Час читання: 7 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Сьогодні поговоримо про ніацинамід. Він такий же популярний, як і ретиноїди, гліколева кислота, колаген і не тільки. Але тільки мало хто звертає на нього увагу, а дарма. EVA Blog розповість усе, що необхідно знати про ніацинамід та його користь.

Поговоримо про ніацинамід

Що таке ніацинамід

Ніацинамід – це форма вітаміну В3. Він міститься у багатьох продуктах у вигляді ніацину, наприклад, у м’ясі, бобових, горіхах, насінні й не тільки. Це важлива поживна речовина для нашого організму, але особливо цінними є її властивості для шкіри. Ніацинамід є одним з активних компонентів багатьох засобів для догляду за шкірою. Його часто можна зустріти у складі кремів, сироваток, масок для обличчя і не лише. Це зовсім не дивно, адже ніацинамід підтримує пружність шкіри, зволожує її, захищає від негативного впливу навколишнього середовища, а також допомагає боротися із висипаннями. цю речовину активно використовують у косметології, а також у повсякденному домашньому догляді. У чому її секрет? Розповідаємо далі.

Що таке ніацинамід

Цікаво по темі: Тільки нікому: лайфхаки домашнього догляду за собою

Як ніацинамід впливає на шкіру

Вже трохи встигли обмовитися про корисні властивості цієї поживної речовини. Але щоб скласти повне уявлення про неї, розглянемо десять найважливіших властивостей, завдяки яким ніацинамід так високо цінується.

  • Підтримує пружність та еластичність шкіри, а також покращує її структуру шляхом підвищення утворення білків (наприклад, кератину).
  • Зволожує та живить. Це справжній порятунок для сухої шкіри.
  • Зміцнює епідермальний бар’єр, надійно захищаючи від бактерій, алергенів, токсинів та інших подразників.
  • Має протизапальний ефект. Ніацинамід може допомогти зменшити почервоніння, яке спостерігається при куперозі, акне, екземі та інших запальних станах шкірного покриву.
  • Регулює роботу сальних залоз. Це великий плюс для жирної шкіри.

Ніацинамід регулює роботу сальних залоз

  • Захищає від окислювального стресу.
  • Відновлює клітини.
  • Допоможе позбутися пігментних плям. Деякі дослідження підтвердили, що 5% концентрація ніацинаміду може сприяти освітленню гіперпігментації, а також плям від постакне.
  • Розгладжує тонкі лінії та зморшки.
  • Незамінний для проблемної шкіри. Його часто використовують при важких формах акне. При регулярному використанні ніацинамід зменшує ділянки ураження шкіри та покращує її текстуру.

Як ніацинамід впливає на шкіру

Зізнавайтеся, не очікували, що один компонент може мати стільки корисних властивостей? Напевно, вже почали шукати ніацинамід у косметиці, що красується у вас вдома на поличці? Знайома ситуація, адже я теж одразу перевірила склади домашніх засобів для догляду за обличчям. До речі, напишіть у коментарях чи знайшли ви у складі своєї косметики для обличчя ніацинамід?

Лінія магазинів EVA фейсбук

Що краще працює: біодобавки чи косметика з ніацинамідом

Якщо ваша мета – покращити стан шкіри, тоді потрібний виключно комплексний підхід. Ніацинамід можна використовувати місцево (наносячи на шкіру у вигляді кремів, сироваток тощо), а також приймати біодобавки з цією речовиною. Зверніть увагу, що харчові добавки містять ніацин – це ще один тип вітаміну В3. Організм людини здатний самостійно виробляти ніацинамід із добавок із ніацином.

Цікаво по темі: Краса зсередини: БАДи для підтримки жіночої краси

Також не забуваємо про те, що можна доповнити свій раціон продуктами, багатими на вітамін В3. Це теж піде лише на користь вашій шкірі.

Біодобавки з ніацинамідом

ТОП-5 продуктів з ніацинамідом від EVA Blog

Доповнити свій щоденний догляд за шкірою допоможе добірка косметики з ніацинамідом у складі. Ну що, нумо знайомитись?

  • Не забувайте, що санскріни мають використовуватися не лише влітку. В інші пори року сонце залишається досить активним і так само стимулює процес фотостаріння. Тому першу позицію в нашому ТОПі займає сонцезахисний крем для обличчя Dr.Jart+ Every Sun Day Tone-up. Засіб матує, тому чудово підійде для жирної шкіри, зволожує, освітлює тон обличчя, а також захищає від негативного впливу ультрафіолетових випромінювань.

До речі, у популярній корейській косметиці часто можна зустріти ніацинамід у складі. А все через те, що кореянки прагнуть якнайдовше зберегти свою молодість та красу. Чому ж і нам не взяти це на замітку?

Сонцезахисний крем для обличчя Dr.Jart

  • Наступний бестселер із ніацинамідом у складі – крем для обличчя La Roche-Posay Effaclar Duo+. Перевага засобу полягає в тому, що він гіпоалергенний і підійде всім. Крем підвищує захисні властивості шкіри, матує, чинить антибактеріальну дію, вирівнює тон і рельєф обличчя, а також допомагає позбутися прищів.

La Roche-Posay Effaclar Duo+

  • Ну як же без масочок для обличчя, їх же ж так люблять усі дівчата? Якщо ти одна з них, то не забудь додати до свого регулярного догляду тканинну маску Mr.Scrubber Niacinamide Vit.B3. Це відмінний засіб для тих, хто бореться з куперозом та розацеа. Ніацинамід у складі регулює роботу сальних залоз, захищає від окисного стресу та УФ-променів, зменшує запальні процеси на поверхні шкіри. Також у складі маски присутні гідролат лаванди, мигдальна олія, гліцерин і азіатська центелла, які в комплексі заспокоюють, зволожують і омолоджують шкіру.

Маска для обличчя Mr.Scrubber Niacinamide Vit.B3

  • Sane Niacinamide 7% – мастхев для догляду за обличчям. Висококонцентрована сироватка для обличчя із ніацинамідом буде справжнім порятунком для вашої шкіри. Вона глибоко зволожує, відновлює, має протизапальну дію. Також засіб стимулює вироблення колагену та еластану, нормалізує роботу сальних залоз, усуває сліди постакне та допомагає позбутися пігментації.

Sane Niacinamide 7%

  • Завершують нашу добірку флеш-ампули Natura Bisse Diamond Instant Glow для сяяння шкіри. Це тріо омолоджує, дбайливо відлущує ороговілі частинки епідермісу, зменшує прояви зморшок і тонких ліній, живить і освітлює пігментні плями.

флеш-ампули Natura Bisse Diamond Instant Glow

А ви користуєтесь косметикою з ніацинамідом? Чи задоволені результатом? Розкажіть у коментарях, можливо, ваш відгук буде для когось дуже корисним.

 

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
8 найкращих кислотних сироваток для обличчя
22 Вересня / 2023 Догляд за обличчям
Гелі для вмивання: must-have від EVA Blog
23 Січня / 2023 Догляд за обличчям
Пілінги інструкція з використання
21 Січня / 2020 Догляд за обличчям
VISUAL by EVA