Як доглядати за сухою шкірою обличчя: 5 рекомендацій

Суха шкіра — ніжна та тонка, має майже не помітні пори та матовий відтінок. Зазвичай до 25–30 років вона виглядає бездоганно й без особливої турботи. У будь-якому віці власниці сухої шкіри можуть періодично відчувати сухість та стягнутість, а вже після 25–30 років на ній можуть почати з’являтися мімічні зморшки. Тому догляд за цим типом шкіри повинен базуватися на попередженні раннього старіння та насиченні вологою. Для цього слід дотримуватися класичної схеми (очищення, тонізування, зволоження) та правильно обирати косметику.

1 — звертайте увагу на склад косметики

Для догляду за сухою шкірою слід підбирати лагідні засоби без спирту (Alcohol Denat), мінеральних олій (Mineral Oil), парабенів (Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben).

Добре, якщо до складу вашої доглядової косметики будуть входити такі компоненти:

  • Гіалуронова кислота — для утримання вологи всередині шкіри.
  • Колаген — для еластичності та пружності.
  • Натуральні екстракти (алое вера, орхідеї, камелії, меду, чайного дерева, троянди та ін.) — для наповнення живильними елементами.
  • Натуральні олії — для зволоження та живлення.
  • Вітаміни — для підтримки краси та молодості.

2 — правильно знімайте макіяж

Для видалення макіяжу з сухої шкіри слід обирати м’які засоби, котрі не сушать і не потребують змивання водою. Для цього добре підходять очищувальне молочко або двофазні засоби з оліями — вони не пошкоджують тонкий гідроліпідний шар.

Молочко для зняття макіяжу «Черный жемчуг» з рідким колагеном, камелією, гіалуроновою кислотою робить догляд за обличчям удвічі ефективнішим, оскільки вже на етапі очищення починає зволожувати та живити суху шкіру.

ЦІКАВО ПО ТЕМІ: «ЯК ПРАВИЛЬНО ЗНІМАТИ МАКІЯЖ? МАЙСТЕР-КЛАСИ»?

3 — делікатно очищуйте

Суха шкіра потребує обережного очищення: чим м’якшим буде засіб, тим краще. Добре підходять молочко або вершки для умивання та крем-гелі, котрі, окрім очищення, також додатково доглядають, живлять, зволожують суху шкіру. Якщо після умивання водопровідною водою відчуваєте сухість, спробуйте ополіскувати обличчя кип’яченою, фільтрованою водою або відваром цілющих трав (ромашки, липи, шавлії).

Крем-гель для умивання «Черный жемчуг» з рідким колагеном, камелією, гіалуроновою кислотою продовжує дію молочка. Делікатно очищує обличчя, не пересушує, дарує відчуття комфорту та лагідно доглядає.

4 — не пропускайте тонізування

Одна з типових помилок у догляді за шкірою будь-якого типу — пропускати тонізування. Протирання обличчя тоніком завершує етап очищення, позбавляє відчуття сухості та стягнутості, відновлює природний водний баланс та готує обличчя до подальшої дії крему.

Тонік «Черный жемчуг» додатково очищує, наповнює шкіру свіжістю та дарує приємне відчуття комфорту. У його формулі — рідкий колаген, камелія, гіалуронова кислота.

5 — зволожуйте

Суха шкіра не утримує вологу та погано захищена від зовнішніх подразників, тому вона потребує постійної підтримки у вигляді зволоження та живлення. Тож після очищення зранку та ввечері на все обличчя слід наносити крем, влітку регулярно робити легкі зволожувальні маски, а взимку — живильні кремові.

Крем для обличчя «Черный жемчуг» допомагає боротися з поширеними проблемами сухої шкіри: захищає від основних факторів старіння, добре живить і зволожує. Містить екстракт орхідеї та цінні масла.

Можливо, ви маєте свої секрети догляду за сухою шкірою? Діліться порадами в коментарях.

Крем для обличчя Черный жемчуг BiO-програма денний для сухої та чутливої шкіри

82.00
Купити

Гель для вмивання Черный жемчуг для сухої та чутливої шкіри

58.00
Купити

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті